Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

gtx 1060 pojede rx 480 :D a tu su sa cenama, pogledajte i sami
https://www.youtube.com/watch?v=pzOrsQM7ImA
a evo i cene vec ima kod nas strix da se nabavi 335e a msi 330e
http://www.kupujemprodajem.com/Asus-Strix-GTX-1060-6GB-GDDR5-35617547-oglas.htm?filter_id=23973033

Ne mogu da se setim.. hoce li Safirova imati DVI izlaz ? Video sam na onoj vesti da XFX ima, ali nzm kakvog su kvaliteta njihove karte. Prilikom upgradea racunara vise od 200e cu uloziti na druge komponente umesto na monitor, pa je ovo meni dosta bitna stavka :D

A da ulozis milka cokoladu u adapter to ne dolazi u obzir? ;)

Ne mora ni adapter, ja koristim hdmi - dvi kabl, platio ga u sprintu u NS nekih 200-300 dinara :)

Najzad neka sa 4GB, mozda ce i ova custom 480 4GB biti dobra kupovina, nesto malo je slabija od 8GB verzije, za graficke postavke koje svojim perfomansama moze da pruzi ova grafika, mislim da ce 4GB na full HD biti dovoljno jos nekih godinu - dve, .......kolika se cena ocekuje kod nas.......

Za ovaj chip treba vise od 4GB generalno za 1080p to ce sve vise i vise postojati problem. Model sa 4GB doce idealno rudarima, ali prvo da srede ove probleme oko drivera pola algoritama karta ne moze da kopa zbog drivera.
Zadnjim izmjenama kroz drivere Rx 480 se primice R9 390X sto je trebalo da se desi od samog starta, ali AMD ko AMD ne moze to nista od starta kako treba sve naknadno.

Primjetio sam da u nekim igrama gdje je AMD tradicionalno dobar ova karta i ne pokazuje neki rezultat tako da me ne bi cudilo da se Rx 480 potpuno izjednaci sa 390X na 1080p rezoluciji.

Sta znam, ta 480 4GB ce kod overkloka biti slicna kao i klokovana 970 karta, koliko znam, ova 970 se sa tih 3.5GB ;), odlicno noslila sa svim igrama na 1080p i nesto nizim grafickim postavkama, ( govorim o 60fps lock ).......tako da i 480 4GB ne bi trebalo da ima problema u 95% igara.....:trust:

Vec sada u nekoliko naslova imas problema ne mozes upaliti ultra texture, a toga ce biti sve vise u buducnosti tako da za Gaming ne treba se razmisaljti samo ici na 8GB modele, ove 4GB ostavljamo rudarima :p
bf4_1920_1080.png
crysis3_1920_1080.png

Meni u oci upadaju ove 2 igre gdje je 390X znatno jaca od 480, u ostalim testiranim igrama na 1080p karte su rame uz rame postoji mogucnost da karta obara taktove (znamo da thortluje referentna) ili da su bas zabrljali sa driverima, ja ocekujem da Rx 480 dobije znacajni boost u buducnosti i da se smjesti ili iznad ili u nivo 390X sto je sasvim pristojno ako se gledaju cisto performanse, sa pojavom nonereferentni modela vjerovatno ce se i cjene stabilizovati.

XFX

[YOUTUBE]NNNiSRsuo40[/YOUTUBE]

Vidila zaba da se konji kuju pa digla nogu- tako isto i AMD-ov boost nevidjena glupost mora se i na ovoj nonreferentnoj karti dirati po powerlimitu da bi karta drzala zakucane taktove, samo se pitam cemu to.
Vidili i Nvidija ima Boost pa haj da i mi nesto implementiramo, iskreno sam se nadao da ovo nece nikad ubaciti, ali eto ga stiglo je pa kome se svidja/svidja.

Kad se setim GIga 7970, podignes takt i voltazu i vozi,.....ovaj boost takt, ko da gledam u karte, sta ce da mi padne.....:trust:

Bar je za utjehu da se mogu taktovi zakucat podizanjem powerlimita, nije kao u Nv sa pascalom sta god uradis seta takt gore/dole po 100+MHz

Stidljivo...

o3EyETj.png

XFX

[YOUTUBE]NNNiSRsuo40[/YOUTUBE]

Ako im karte budu ovako radile razlika izmedju GTX 1060 i RX 480 nece biti 10-15% vec minimum 20% pa na dalje. Jos se prica o nekom overkloku :shock:
1328 Mhz po difoltu ne moze da ispostuje vec mora prakticno da se overklokuje i podize power limit da bi dobacila do 1300 Mhz i opet obara taktove.
Bez power limita ide ispod difoltnih vrednosti referentne karte. To uopste nije dobro.

Poslednja izmena:
Qpn6gMK.png

Ocekivano dobra cena za Sapphire.

Poslednja izmena:
Sta mislite, kada ce AMD da sreze cene za 20% a 4GB verziju izbaci iz proizvodnje? Ili misle da se prave blesavi i proizvode male kolicine tj. da uopste ne prodaju mnogo primeraka do sledece revizije.

gpuz_oc.gif

Jadno vjerovatno oni 1120mhz je trebao biti pravi klok za ovu kartu, digli su je u zadnji cas do maksimuma zato su i probili tdp od 150w, ovaj chip ne moze da makne.. dovidjenja i prijatno!

Polako i sigurno se priblizavamo na 200w...kako samo jadno izgleda onih 100w.
Umesto odmah da to zategnu na 250w, 1500mhz, temperature na 100+ stepeni...i lepo priznaju "ljudi mi ovo ne znamo da pravimo".
Mogu lepo da se ostvare u pravljenju grjnih ploca za sporete...promasili su profesiju.

Poslednja izmena:
\"Vuk40\" je napisao(la):
Polako i sigurno se priblizavamo na 200w...kako samo jadno izgleda onih 100w.Umesto odmah da to zategnu na 250w, 1500mhz, temperature na 100+ stepeni...i lepo priznaju
HAHAHAHAHAHAHAH svaka cast. nasmeja me kralju! Ja cu ipak 1060 da uzmem *****i mi sa 600w rx 480 i 14 nm tehnologijom koja se greje kao sporet!

Jadno vjerovatno oni 1120mhz je trebao biti pravi klok za ovu kartu, digli su je u zadnji cas do maksimuma zato su i probili tdp od 150w, ovaj chip ne moze da makne.. dovidjenja i prijatno!

Auh, celih 45mhz overklok :mad:

Ako ga ture pod vodu, mozda izvuku i celih 50mhz :D

Auh, celih 45mhz overklok :mad:

Ako ga ture pod vodu, mozda izvuku i celih 50mhz :D

Na stock naponu testiraju. Kad se malo overvoltuje sigurno moze bolje da se klokne. Nego mi se sve vise svidja GTX1060, iako je sporiji u dx12 (ponegde)

Definitivni dokaz patke, jos cena ce im ici i preko cene gtx 1060, kakvi prodavci magle i amateri.
Nista nadam se da ce sledece nedelje stici i jeftiniji modeli gtx 1060 na kp, pa da pazarim kad se vratim iz Grcke.

Vrh Dno