- Učlanjen(a)
- 16.12.2007
- Poena
- 580
PC tržište jeste u ogromnom padu, ali tržište PC gaming hw-a je u konstantnom rastu poslednjih godina i nikada nije bilo ovako jako.i onda se cude sto propada PC sektor...
PC tržište jeste u ogromnom padu, ali tržište PC gaming hw-a je u konstantnom rastu poslednjih godina i nikada nije bilo ovako jako.
Sve manje PC-a se kupuje u svetu, ali broj gaming pc-a je u konstantnoj ekspanziji. Fokus pc tržišta usmerava se na profesionalne i gaming vode, casual korisnici prelaze na tablete i mobilne uređaje za svoje potrebe. Pre 10 godina prosečna porodica u razvijenom svetu je imala pc po članu porodice, danas više nema potrebe za time. Surfuju i dopisuju se preko mobilnih uređaja, oni uz smart TV služe i za multimediju, a PC od pre 10 godina je dovoljan za obradu teksta i slično.
PC tržište jeste u ogromnom padu, ali tržište PC gaming hw-a je u konstantnom rastu poslednjih godina i nikada nije bilo ovako jako.
Sve manje PC-a se kupuje u svetu, ali broj gaming pc-a je u konstantnoj ekspanziji. Fokus pc tržišta usmerava se na profesionalne i gaming vode, casual korisnici prelaze na tablete i mobilne uređaje za svoje potrebe. Pre 10 godina prosečna porodica u razvijenom svetu je imala pc po članu porodice, danas više nema potrebe za time. Surfuju i dopisuju se preko mobilnih uređaja, oni uz smart TV služe i za multimediju, a PC od pre 10 godina je dovoljan za obradu teksta i slično.
http://jonpeddie.com/press-releases...ts-increased-in-q1-2016-while-all-else-declin
http://www.jonpeddie.com/publications/pc_gaming_hardware_market_report/
Evo fotke Safirke iz svih uglova http://videocardz.com/61794/sapphire-radeon-rx-480-nitro-detailed-some-more
http://jonpeddie.com/press-releases...ts-increased-in-q1-2016-while-all-else-declin
http://www.jonpeddie.com/publications/pc_gaming_hardware_market_report/
Bas tako druze, svakave se gluposto ovde pisu na temu PC gaming-a i smanjenog trzista a sve to se povezuje sa rastom cena a zapravo istina je ovo sto si ti naveo. Cene zavise iskljucivo od konkurentnosti prozivoda na trzistu i potraznje, intel dere zato sto AMD spava, Nvidia isto tako i to je cela filozofija. Sto se tice CPU, nista se revolucionarno ne desava vec dugi niz godina makar za nas igrace... Do skoro sam imao Ivy Breidge-E 4960x a od skoro Haswell-e 5820k, na 4200mhz nema razlike u igrama sve je u frejim isto...
Ne slažem se sa tobom. Šta je problem što je isti đavo koji procesor imaš (posebno u high endu)? To onda tera timove da optimizuju. Uostalom, za igranje uopšte nije toliko bitan procesor, najbitnija je grafika, a tu imamo značajne pomake iz generacije u generaciju. Danas imamo kartu (GTX 1080) koja može da pušta grafički najzahtevnije i najraskošnije PC igre (Witcher 3, Arma 3, Dying Light, Far Cry Primal) u 4K u oko 60 fps. To košta, ***. Ali napredak je samo tako primetan
U proteklom periodu sam dobio The Age of Decadence, Divinity: Original Sin, Pillars of Eternity, Wasteland 2, Xenonauts, DS3 i izigrao se kao nikada.
Pored toga legao je TW3 na "max", konačno i fast pace pucačinu iole prilagođenu za m+t doživljaj, a ne za proklete palice, u vidu doom-a.
Evo ga konačno i Enderal, gde se u bezličnu generičku igri uteralo i malo "duše" .
Dawn of War 3 je tu iza ćoška.
A za razbribrigu lepo dođu i te casual multiplatforme na gsync monitoru i visokom fps-u sa sve palicama u rukama.
Ne, mene ne interesuju polučasovni sinematici B holivudske produkcije u Unchartedu, niti očajni i jednolični AI, niti spawnovanje protivnika u jednoj liniji da bi se lakše gađali policama.
U proteklom periodu sam dobio The Age of Decadence, Divinity: Original Sin, Pillars of Eternity, Wasteland 2, Xenonauts, DS3 i izigrao se kao nikada.
ipak mi je suvise ogranicavuajuci i previse prilagodjen sirokim narodnim masama, nema tu igara koje pruzaju pravi izazov...
Danas imamo kartu (GTX 1080) koja može da pušta grafički najzahtevnije i najraskošnije PC igre (Witcher 3, Arma 3, Dying Light, Far Cry Primal) u 4K u oko 60 fps
Kako neki ljudi ovde jedu ono što se ne jede....još se i prosipaju gsync 4k, 144Hz......alo bre u Srbiji ste, neki ljudi još igraju na CRTovima
Jel to znači da oni drugi ne smeju da idu napred?
Ne proseravaju se, nego je za njih to realnost, isto kao što je mnogima realnost CRT monitor, ne vidim problem...
Pitam se kako bi RX 480 gurala Dota 2 na 4k...Hmm... 60? 60+?
Sto bre druze ovako, ja ni tebe ni bilo koga ovde ne hranim time cime ti mislis da se ja hranim ???Kako neki ljudi ovde jedu ono što se ne jede....
još se i prosipaju gsync 4k, 144Hz......alo bre u Srbiji ste, neki ljudi još igraju na CRTovimac, i drugo oduvek se znalo za sta sta sluzi da ae igra....
Pa niko to nije ni pricao na taj nacin, narocito niko nije pominjao ljude koji nemaju i omalovazavo njihov status, al bas niko u ovoj temi, a ja ti zelim da imas sve sto pozelisNiko nije rekao da neki ne smeju da idu napred, al ne moraju da pričaju kako je to must standard i da ovi sto nemaju ne mogu da igraju ništa
Pa dobro dal si ti realan da igras dotu na 60hz ??? Iz iskustva ti govorim posto mahom dotu igram, progledaces sa nekim 144hz monitorom, konkretno mogu da te preporucim ovo sto ja imam Acer Predator XB270HU ili noviji model al tu onda mora nvidia, moze i neki slican sa freesync ako mislis da je to dobro resenje + ova 480, lepo ce to raditi konstantno 120fps, imao sam 970 a to je slicna karta kao ova 480 i imao sam 120fps sta god da se desavalo na ekranu uz to sve podeseno na maksimum...Razmisljam da napravim 4k60Hz masinu samo za Dota 2, posto to najvise igram, pa gledam 480, trebalo bi da bi mogla da tuce 60FPS-a, smesno je zahtevna Dota, moze neki i3+rx480 masina za 500-550e![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari