Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Nonreferentne karte ce biti dobre, samo je pitanje cjene, dzaba sve ako karte budu preko 300€.
Referentna se vani krece oko 270€, nonreferentne ice sigurno na 300€

Ne pratis na casu napisano je koliko ce kostati Sapphire dual x. Mada ako ciljas na Asus i ostalo onda ok.

Kolikogod da sam bio ubedjen da ce RX 480 da bude super ulitmativna kartica sada toliko pocinjem da mislim da ce da ispadne sasvim obican prosek. Bio sam sprema da se kladim da ce da rx 480 oduva 1060 ali sada vec ne mislim tako i sada vagam 50/50 posto i cekam da 1060 za koji dan izadje pa da se vide u konacnom testu koja je bolja i ta koja bude bolja ako bude po ok ceni cu je kupim ako ne idem na predhodnu ideju gtx 970 i ps4 i zavrsim ovo poglavlje jednom za svagda.

Ako su 239$ pretvorili u 280E kod nas, onda za ove nereferentne ocekuj 300$ da pretvore u oko 350e.
A ne mora da znaci da hoce, mozda budu skuplje ;)

Mnogo je 300€ za ovu kartu. Vidim da se u DE prodaje ref. powercolor za 250€, valjda će biti nekih nereferentnih za 10-20€ više. Doduše, do septembra (back-to-school) će uvaliti ove ref. modele OEM-ovima, pa će moći da padnu cene i krštenih modela na sadašnje vrednosti referentnih

Poslednja izmena:
Ako su 239$ pretvorili u 280E kod nas, onda za ove nereferentne ocekuj 300$ da pretvore u oko 350e.
A ne mora da znaci da hoce, mozda budu skuplje ;)

Tako nesto, ako je ova Powercolor u firmi na e*** trenutno 34500din, nereferentne ce se verovatno kretati od 38-42 hiljade din. S obzirom da se godisnje pojavi 2-3 igre koje stvarno vredi odigrati, vidim ja da ce sve vise ljudi poceti da rentira graficke na 14 dana...

ma kazem ja da su lepo kod nas u ponudi napravili rupu u cenama od 30-50k din koju ce da popune ovim grafama, 34.5k je referentna znaci ove iostale kad stignu popunjavace rupe od 35k-45k din i eto

Ali najaca fora sad na amd fb page u komentarima : "amd like their mobos like bacon, extra crispy"

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma, ne vredi ih ni spominjati. Ja eto htedoh menjati moju HD7950 ovom ali još će to sačekati. Mada, ko što neko reče za 2-3 igre godišnje na PC-u nema to ni smisla. Ionako mi je veći gušt odigrati nešto na PS4.

Meni su sve oci uprte u Neo. Ako bude imao ovako neki chip unutra i ne bude bilo problema sa strujom, pregrevanjem i ostalim zezalicama, uzimam sve dok je do 600 evra. Jer sa tim znam da cu imati 1080p/60fps zakucano u svakoj igri, dok je sa Radeon drajverima, UWP igrama i ostalim PC faktorima uvek lutrija. Obzirom kako ce igre da izgledaju (ekskluzivne) i da na PC nece nikada vise biti necega kao sto je Crysis, jasno je u kom smeru treba ici.

Edit: RX480/1060 ce sada davati 60 fps ili blizu tome u igrama. Sledece godine ce vec biti druga prica. Neo ce da renda u zakovanih 60 fps bar jos tri godine.

Poslednja izmena:
Evo sad vise ne znam ni sam, vidim dosta se okrece konzolama, imam cak i amere neke koji su ovde u Kg, lik je drugi dan sto je doso trazio da kupi ps4, sad dal uzimati sony ili xbone

Al na konzoli nema kantera i kvejka :D

Ne znam šta da vam kažem. Ako nekom treba PC i za nešto osim igara, onda je grafička isplativa. I ako će 4GB verzija biti 30-40€ jeftinija, a razlika je u proseku 2 FPS može se ići na tu varijantu,

Poslednja izmena:
Meni za posao ne treba bolja graficka od Intel integruse.

Evo sad vise ne znam ni sam, vidim dosta se okrece konzolama, imam cak i amere neke koji su ovde u Kg, lik je drugi dan sto je doso trazio da kupi ps4, sad dal uzimati sony ili xbone

Ne okrece se konzolama nego su vecina gamera oduvek bili casual korisnici i hoce da im igra radi i da celo iskustvo kosta sto manje, ne interesuju ih rezolucija i FPS. Inace PC kao platforma u ovoj generaciji dobija kvalitetnije multiplatform portove nego u prethodnoj.

Meni za posao ne treba bolja graficka od Intel integruse.

Pa to sam i mislio. Ako već moraš da kupiš PC i da platiš MB+CPU+RAM+HDD..., valjda je jeftinije dati 250€ za grafičku i igrati igre na njemu, nego davati 450€ za konzolu. Druga stvar je ako nekome desktop PC nije uopšte potreban

RX 480

Mene jedino interesuje dal će biti madden na ovome sto radi microsoft sa xbox play anywhere da mogu da kupim igru na W10 a da nemam xbox

Onda nema potrebe za konzolom

Ja sam proado moju r9 290 i bio spreman da dam 300 eura i malo vise bez razmisljanja za nereferentni model. Sad kad sam video da karta trosi vise nego sto je predvidjeno, "bori se" sa gtx 970 umesto sa gtx 980, da nije nista bolja od r9 390, spaljuje ploce (overklok potencijal ce izgleda biti nista specijalno) i na sve to dodam Uncharted 4 koji me privlaci da ga igram i u tih 30fps, sve vise sam i ja okrenut ka ps4. Kad bi samo PS4 Neo uskoro izasao, ne bih se nesto razmisljao, a sakatu gtx 1060 sa 192 bit magistralom necu ni da gledam, a gtx 1070 preterase stvarno sa cenama. Prosto da covek popizdi kako nas zavlace.

Poslednja izmena:
i onda se cude sto propada PC sektor...

Pa to sam i mislio. Ako već moraš da kupiš PC i da platiš MB+CPU+RAM+HDD..., valjda je jeftinije dati 250€ za grafičku i igrati igre na njemu, nego davati 450€ za konzolu. Druga stvar je ako nekome desktop PC nije uopšte potreban

Nije, jer posao shvatam ozbiljno i vreme je da se razvoji od zabave. Sprava za igranje ce da sluzi za igranje a na kompjuteru ce da se radi. Komp je mini ITX i necujan je, stvarno sam se nadao 90-110 W pa negde i manje posle prvih glasina. Druga stvar, W10 je buducnost PC gejminga a to me ne interesuje ni najmanje. Bezbroj radnji i klijentskih aplikacija naspram jedne, problematicna optimizacija naspram odlicne. Prave next gen igre naspram multiplatformi koje ne rade sjajno. Izbor sam vec napravio, AMD i nVidia ga samo cine laksim.

Vrh Dno