Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Samo da vidim da li nešto propuštam...
Kod nas (u prodavnici) može da se kupi GTX970 za ~45,000din (IT svet kao izvor); i RX480 za ~35,000din. Ako 970 nije 25-30% brža koliko je skuplja - meni je ovo super.
Ako se ovaj odnos cena sutra prenese i na mađare - nigde kraja mojoj sreći! ;)

Propustas samo jednu stvar. Niko, normalan ili obavesten, ne gleda nase prodavnice :) Tesko da ce to da se u ovom slucaju prenese u tom obliku na RX 480. Realno gledano ako RX 480 u nekom narednom periodu bude oko 35k za nereferetni model, kod Madjara mozda 10-15% manje i to je to, nema gde vise.

Zapravo, kad pogledam moje okruženje, više ljudi kupuje u domaćim prodavnicama nego na kupujemprodajem. Neko zbog garancije, nego zbog poštenja (iako većina nas ne razmišlja tako, neki ljudi ne žele da učestvuju u "švercu" :) ); a dosta njih i zbog kupovine na rate...
Slažem se da ne može da ide toliko mnogo dole ni kod mađara; ali opet, ako bude jeftinija od 970, a tu negde po performansama; i još gratis dobijemo tih 4gb rama više (za budućnost) - nije uopšte loše. Mene više interesuje šta će nam doneti RX470 i GTX1060, i za koje novce ;)

Da li jedino ja preferiram jedan 8pin umesto 2x 6pin? Jedan kabl manje za sakrivanje I povezivanje....

Bice 1x6 pin + 1x8 pin tj. 300W u zbiru. Sto mozda nece biti dovoljno ovom cipu jer izgleda da potrosnja sa rastom kloka vrtoglavo raste. Ovo je zapravo GCN na koji su primenili isti trik kao kod Fury Nano. Rekao bih da 1266 nije planirani klok vec iznudjeni u zadnjih par meseci od kako ih je nVidia ostavila da se cesu po glavi. Na tom kloku prebacuje power limit... sto navodi na to da je planirani klok onih 1080 MHz i da je to kao onih 900 Mhz kod Nano, kada chip ima najbolji perf/W odnos. Sve preko i taj odnos je sve gori i gori. Toliko sprdanja na racun Pascala, napucani Maxwell i te fore. E pa ovo je nista drugo do malo utegnuti GCN. Sta su oni radili tri godine da mi je znati.

Zivi bili pa videli nereferentnu klokovanu na 1600 MHz kako vuce citavih 300 W sto su joj na raspolaganju. Ima da urla i greje se ko blesava, ma kakav kuler stavili. Osim ako neko ne odradi vodenu varijantu ali to ce da kosta previse i nece imati bas nikakvog smisla kao sto nema ni Fury X.

Poslednja izmena:
@darkos

To je stanje samo kod nasih pilicara takvo.

Pogledaj cene GTX 970 :

http://www.mindfactory.de/product_i...-ACX-2-0-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Reta_977895.html

http://www.mindfactory.de/product_i...-Edition-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Ret_1026668.html

Bustuju iznad 1300 Mhz i kao takve su svakako brze od RX 480 a kostaju i manje. Od modela sa 4GB tek brze, tu tek govora nema.

Ko kupuje kartu ima varijantu ili da kupi RX 480 koja je priblizno slicnih performansi sa GTX 970 referentnom, koja se pregreva, trotluje i koja je bucna ili nereferentni a jeftiniji GTX 970 a uz to i brzi
sa duplo manje memorije. Koliko vidim vi ovde tvrdite da je 4 GB sasvim dovoljno za 1080p tako da se ovo sto isticem uklapa.

I naravno postoji mogucnost da cekate nereferentne RX 480 koje sigurno nece biti ispod 300 evra i preko ili GTX 1060. A GTX 1060 kada se pojavi cena GTX 970 ce da ide jos dole sve dok je ne konacno ne povuku.

Ove referentne RX 480 nisu neka kupovina. Cena jeste primamljiva ali je karta lose odradjena. Mogli su bar da se potrude oko tog kulera. Koliko bi ih izaslo vise 10-15$?

Poslednja izmena:
@darkos
Sto se postenja tice, nije to nikakav sverc ali dobro:d
Sto se garancije tice procedura je ista, imas nekoliko ljudi na KP koji to odrade i koji su posteni, sto je danas retkost nazalost.

Sto se tice GTX 1060 vec je najavljeno da ce 250$ dolara biti 6GB verzija, znaci realno gledano mozda dobijemo 10-tak% vise u odnosu na RX 480 po visoj ceni, uz ozbiljno nizu potrosnju.
Na kraju RX 470 ona bi mozda mogla biti pravi hit, ono sto je trebala biti 480-ica, jos malo pa ce i ona. A mozda dobijemo jos jedno blago razocarenje, oni najavise 380X performanse ili vise, ali posle ovog sa RX 480 danas, tesko.

Poslednja izmena:
Zapravo, kad pogledam moje okruženje, više ljudi kupuje u domaćim prodavnicama nego na kupujemprodajem. Neko zbog garancije, nego zbog poštenja (iako većina nas ne razmišlja tako, neki ljudi ne žele da učestvuju u "švercu" :) ); a dosta njih i zbog kupovine na rate...
Slažem se da ne može da ide toliko mnogo dole ni kod mađara; ali opet, ako bude jeftinija od 970, a tu negde po performansama; i još gratis dobijemo tih 4gb rama više (za budućnost) - nije uopšte loše. Mene više interesuje šta će nam doneti RX470 i GTX1060, i za koje novce ;)

Druze pre godinu ili dve, radnja Benchshop, kartica 290, akcijska cena 29999 dinara. Ako to tad nisam uzeo zasto bi u 2016. dao emmiju 35000 za marginalno bolju stvar koja ne garantuje stabilnih 60 fps u 1080p sve max?

Mene više interesuje šta će nam doneti RX470
Trebalo bi da nam donese performanse 480 kad se malo naklokuje, 50€ nižu cenu i manju potrošnju.

Nereferentne 480ce će verovatno imati 2x6pince... treba sačekati recenziju neke od tih kartica.

Poslednja izmena:
To je opet 220 evra, za kartu ranga 290 u najboljem slucaju a realno da ce biti nesto brza od 380x ako bude imala ~1500 SP. Jel samo meni nije jasno zasto su ovo dobre karte.

Ni meni nije jasno, kao da su izklokovali 380x do iznemoglosti

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ja očekujem da će 470 do kraja godine biti 160-180€. Ne žurim, ionako nema šta da se igra.

Tek ćeš se naigrati sa 470...

ja ocekujem da ove 480 nereferentne budu mnogo bolje i bolje se pokazu za klokovanje manje da se greju itd sigurno za neki dan ima izadju i da budu testovi neki.
dok ove sada refer. uopste mi se ne dopadaju kako se ponasaju i ko resi da uzima bolje da saceka ove druge a i uskoro 1060 izlazi pa taman da se uporede.

Poslednja izmena:
@MegaSkot
Igraju ljudi I na medium detaljima, pa im nista ne fali. Po tome je bih trebao da se upucam sto imam 7850 :D.

Da mi ostatak plate posle troskova dozvoljava, rado bih kupio neku zverinu I okacio 40" 4K TV ali 1) nema para, 2) nema vremena (trosi se u ublazavanju stavke 1)

Poslednja izmena:
Jel ne može da se igra sa 970?

He he, a ljudi itekako uzivaju u igrama sa GTX760/270X/GTX960/280X... :)
To kao da snobovi, bez uvrede, ne mogu da shvate/prihvate.

Dobro rece neko nedavno, danasnje igre nisu ni vredne skupog hardware-a.

Poslednja izmena:
Cena u Srbiji je još i odlična, začujujuće...

@DeRadicci: snob koji sam zaradi svoje pare, može i u Dunav da ih baci, odrastite. Ne vidim način da se porede 970 i u najavi dosta slabija 470.

Da se razumemo, meni je ova x480 baš legla i vrlo brzo će biti kod mene u narednom modu.

He he, a ljudi itekako uzivaju u igrama sa GTX760/270X/GTX960/280X... :)
To kao da snobovi, bez uvrede, ne mogu da shvate/prihvate.

Dobro rece neko nedavno, danasnje igre nisu ni vredne skupog hardware-a.
760, taj sam :) Istina, ima igara koje ne rade 1080/60 ali meni nisu narocito interesantne. A brdo drugih radi. Ako i Deus Ex bude pristojno radioz sacekacu ja sa upgradeom.

Cena u Srbiji je još i odlična, začujujuće...

@DeRadicci: snob koji sam zaradi svoje pare, može i u Dunav da ih baci, odrastite. Ne vidim način da se porede 970 i u najavi dosta slabija 470.

Naravno. Samo kazem kao da ne mogu da shvate/prihvate ove druge, pa "popuju" da ne moze da se igra.

Ne menjam, nova konfa (Asus maximus VIII gene, i5-6600k, 16gb DDDR4...). :)

Nije ti konfiguracija iz potpisa? Ako si imao GTX 970 malo mi je cudno da ides na ovu kartu. Nekako je to sa konja na magarca.
Ako si bas resio sacekaj bar nereferentne. Nemoj ovu referentnu da kupujes.

Nemam ja jedan računar, samo ih ređam. :D

Pa ja sam to uradio prodao 970 pa reko da uzmem ovu :)
Ali videcu cekacu jos mesec dana mozda i jace. Gledacu i 980ti polovnu tu je 1060 ali bi najvise voleo 980ti :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pa ja sam to uradio prodao 970 pa reko da uzmem ovu :)
Ali videcu cekacu jos mesec dana mozda i jace. Gledacu i 980ti polovnu tu je 1060 ali bi najvise voleo 980ti :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
I ja bih najvise voleo 980ti...kupicu je ako provalim sa kojeg mosta ovi snobovi bacaju kintu...:D

Poslednja izmena:
Sta su ti sverceri iz HU, samo stancaju, ajde Mego prosvercuj i meni neku Madjaricu :dMada mogu i ove domace vojvodjanske...

Vrh Dno