Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Mlogo para rx 480 8gb nitro je 33k.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Drug uzeo Asus Strix RX 470 4GB.
Upalio Battlefield 1 i radi mu odlicno na ultra podešavanjima na FullHD.
Platio 26.000din U Emmiju, ne cvrce zavojnice, prezadovoljan je.
Ne znam kakve su mu temperature.

Meni danas stigla Sapphire Nitro + RX 470 4GB.
Upravo je testiram.
Kad ne radi nista, gasi ventilatore.
U FurMarku nakon 15min FullHD testa max T je bila 77c, a max brzina ventilatora 46% uz standardni huk.
Ja isto prezadovoljan.
Platio 29.000din u Emmiju.

Slazem se i ja dosta je to placeno, ali dobro ako si ti zadovoljan.

Imam problem sa Sapphire RX470 Nitro+ OC 8GB, iznenada prestala da radi, nema je više u device manageru, svetli samo logo. Nisam ništa čačkao oko nje, osim što sam updateovao nove drivere, medjutim sada neće da se pokrene ni sa jednom verzijom. Imam kvalitetino napajanje i mobo. Ako neko može da pomogne, bio bih zahvalan.

Probaj sa DDU(display driver uninstaller) da obrises drajvere i da instaliras poslednje opet.

Takodje probaj da izvadis kartu, pa je vrati i uveri se da je lepo legla. Otkaci napajanje sa nje pritom i vrati ga i proveri da li je lepo uslo.

Napajanje ima 8-pin konektor? nisi bocnuo samo 6-pin u kartu?

Edit: ubuduce, pre nego sto trazis pomoc, popuni sekciju "moja masina" na profilu na forumu.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel si cackao bios ili nesto?
Karta ima 2 biosa, ima fizicki bios switch na sebi, probaj da ga pomeris levo ili desno u zavisnosti od toga gde je sad, on se nalazi kod dugmeta za LED.
Edit: ne otvaraj kartu koja je pod bilo kakvom garancijom.

Dosta placeno ?

Pa ti si kupio GTX 1060 za 50% para vise a 10% vece performanse.

Da ali covek je uzeo kartu pre 3-4 meseca ili vise i to je uzeo ovde sa foruma od nekoga sa domacom garancijom. Tako da tada je to bila kupovina best buy a to sto je sada amd sustigao 1060 kroz drajvere to je vec druga stvar.

Pa ako madjari odluče ili budu primorani da vise ne rade onda ces na 234e da dodaš put do Mađarske i nazad.
Pod uslovom da si dobio overenu garanciju.

Nemoj da se primas sad tu nesto.
Ja sam kupio TV od 800e preko Mikija oz Beograda, al isto TV iz madjarske, garancija ne vazi u Srbiji.

Madjarska garancija nije bolje od domace iskljucivo iz razloga sto ti NIKO ne garantuje da taj kod koga si kupio nece sutra prestati da radi, a to moze da se desi iz vise razloga.

Za domacu garanciju uvek treba dati 10-15e vise nego za karticu od 200e kupljenu na KP i nema sta ko koga ovde da ubedjuje u suprotno.
Na kp uzimas iskljucivo na svoju odgovornost i ako si pomiren sa cinjenicom da sutradan mozes imati NIKAKVU garanciju.

Edit: ako si blizu granice i sam odes ili ti neko od prijatelja to uradi, to je druga prica.

Dobri su ti razlozi. A to samo govori koliko se ljudi plase da probaju nesto drugacije.

Bilo koja roba je uglavnom u prvih 6 meseci do godinu dana crkavala, tako da kod kog prodavca da si kupio graficku on ce raditi ne samo tu godinu nego jos dugi niz samo zbog toga jer ova to drzava dopusta jer da je drugacije u drzavi nebi ni sverceri postojali a da je pravde mi ne bi imali platu ko zadni seljaci najnizu u regionu nego bi se merili sa zemljama u regionu. Kao sto se nasa seljacka drzava ugleda na region pa kada vidi da je tipa slovenija podigla fiksni telefon evo i nasih sa obrazlozenjem da smo najjeftiniji u regionu ali zato se nisu setili nikada da kazu pa mi imamo najnize plate u regionu daj da dignemo jer i kada struju, vodu i sve ostalo dizu da smo skuplji nego ostali u regionu pa sto nam onda ne bi digli i plate da imamo vece nego ostali u regionu???

Malo sam otisao sa teme ali je bilo potrebno pokazati da nije sve sto je kod nas najbolje. Jer pre cu ja ako bude trebalo da ostvarim svoju garanciju preko madjara nego sto ce neko ovde na fin i lep nacin da resi svoju garanciju.

Mada ako se kupi kvalitetna roba onda ne vidim razlog zasto bi iko strahovo a i da prodavac od koga sam uzeo ne bude vise tu uvek ima ljudi koji svakodnevno putuju za madjarsku (a falo bogu ja ih znam bar deset) i na osnovu serijskog broja kartice ja mogu da ostvarim garanciju. Tako da se ja ni najmanje ne brinem oko toga.

Poslednja izmena:
Jel si cackao bios ili nesto?
Karta ima 2 biosa, ima fizicki bios switch na sebi, probaj da ga pomeris levo ili desno u zavisnosti od toga gde je sad, on se nalazi kod dugmeta za LED.
Edit: ne otvaraj kartu koja je pod bilo kakvom garancijom.

Nisam ništa čačkao oko biosa, rekoh vec. Znam da ima taj switch, ali rezultat je isti bez obzira na položaj. Najviše me brine što se ventilatori ne pale pri uključenju kompjutera. Probaću još sutra ovo sa deinstaliranjem drajvera i ako to ne da rezultata, onda via Madjarska.

Nisam ništa čačkao oko biosa, rekoh vec. Znam da ima taj switch, ali rezultat je isti bez obzira na položaj. Najviše me brine što se ventilatori ne pale pri uključenju kompjutera. Probaću još sutra ovo sa deinstaliranjem drajvera i ako to ne da rezultata, onda via Madjarska.

Ventiltori i ne trebaju da se pale jer nema sta da hlade, ova kartica ima 0 decibel mod ili ti ne pali se dok ne predje odredjenu temperaturu. Instaliraj program sapphire trixx pa vidi na custom da li se ventilatori pale?

Ako ne pomogne ni to sa reinstalacijom drajvera onda probaj da odes kod nekoga ko ima drugaciju konfiguraciju od tebe pa zamoli da ubaci tvoju karticu i da instaliras nove drajvere da vidis hoce kod njega da radi kartica ako bude radila dodji kuci prebaci sve sa c particiji i srusi windows i instaliraj novi, ako ti je dovoljno jaka konfiguracija stavi windows 10.

Inace se to radi pod obavezno jer nekada zna da dodje do komplikacija. Ne mora ali je preporucljivo je da kada se menja kartica za karticu, tako osiguravas sebe da ce sve da radi 100% besprekorno. Ako ni posle ovoga sto sam ti napisao ne bude radila znaci da nesto nije ok ali ja mislim da ce posle ovoga napisanog sto uradis da ce da bude ok.

Jos uradi, tako sto ces da resetujes bios a to uradis tako sto izbadis bateriju sa maticne i ostavis jedno 10-15 min tako komp da stoji posle vratis bateriju podesi ponovo sve u biosu kako je bilo i pokreni ponovo win. Ne prcakaj bateriju puno po prstima nego je izvadis i ostavis sa strane i kada je vracas obrisi je sa suvom magicnom da ne bude masna od prstiju.

Poslednja izmena:
Ventilatori se pale pri paljenju racunara, pa se gase kada se podigne sistem..

Nek ti Umpahah plati gorivo do Madjarske, mada kaze da ima ljude koji idu redovno tamo.
Mislim da bi bilo fer da ti izadje u susret jer on kaze da je bolje imati madjarsku garanciju nego nasu ;).

Edit:
Za fullHD igranje jeste Best Buy ova RX 470.
Jer po svim testovima zaostaje veoma malo za RX 480.

Poslednja izmena:
Sto bi ja placao kome gorivo? Svako za sebe u zivotu. A ti ako neces da prihvatis da su te osisali to je tvoj problem. To ako se ti vodis onom politikom kupujmo domace samo napred ali nemoj druge da ponizavas u njihovim odlukama jer ko kaze da je tvoja odluka bila bolja ili losija ili da je moja odluka i jos na hiljade drugih kupaca koji su se odlucili bas na kupovinu hardvera preko madjara bolja ili losija???

Svako za svoj novac kupuje de misli on licno da je bolje a sto se tice gare hahahaha ja se ziv napatih kod madjara :D a sve kod njih uzimam,hmmm nesto nije u redu samnom :p

Ja (npr.) nemam nikoga u Mađarskoj ili nekog ko putuje tamo, a nisam ni blizu granice. Meni (i ne samo meni) je prevelik rizik ići na tu varijantu, pogotovo kad se uzima grafička. CPU i RAM bi mogao, grafiku ne.

Mada cudno da 4GB i 8GB verzija kosta isto, 32000 din.
PowerColor RX 480.

Dva ventilatora na tom Powercolor-u I 6-pinac umesto 8-pinca. Obrati paznju to je Red DRAGON a ne Red DEVIL. Za Devil kazu da ima losu naponsku, ova verujem da ima losu naponsku, plus se VEROVATNO cuje ko kombajn :).
Ja imam 470 Powercolor I prilicno je bucna ako je ostavis sa default fan profilom, mogu misliti koliko se dernja 480 sa dva ventilatora. Uz malo cackanja 470 moze da se utisa bez nekog uticaja na grejanje, za 480 nisam siguran zbog dodatnih 30W potrosnje.

Rx 470, pogotovo sapphire, sa blagim undervoltom ne prelazi 65c u full load sa ventovima na 25-30%, necujna.

Ne prelazi ni moja Powercolor 71C, a I tih 71C sam video samo jednom - obicno je oko 68C; sve to na OC BIOSu (1270MHz) sa undervoltom I usporenim ventilatorom, I pritom nije bucna. Nije da se uopste ne cuje, ali je daleko daleko tisa nego sto je fabrika to podesila. Ali to je uz dosta cinculiranja postignuto, fabricki je bucnija na 60C nego sad na tih maksimalnih 71C, a temperature su zbog undervolta tek nesto vece iako ventilatori rade sporije, mozda par stepeni.

Moja XFX u FurMark-u ide do 70 stepeni kada se malo pojača vent (čini mi se da tad ode na 36%) i spusti na 68 stepeni pa malo uspori vent do 70 stepeni i tako u nedogled.

Nek ti Umpahah plati gorivo do Madjarske, mada kaze da ima ljude koji idu redovno tamo.
Mislim da bi bilo fer da ti izadje u susret jer on kaze da je bolje imati madjarsku garanciju nego nasu ;).

Edit:
Za fullHD igranje jeste Best Buy ova RX 470.
Jer po svim testovima zaostaje veoma malo za RX 480.

Ovo e u mom postu oznacava domacu radnju kod arene gde je rx 480 8gb sa DOMACOM garancijom 33000din.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno