Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Sve sami poznavaoci hardvera!U zadnjih 15 godina imao sam od svakog proizvođača grafičku kartu,ukupno promenio 12.Nisam imao samo od XFX-a.SVAKA ima svojih mana i prednosti!I zato pojedinci nezaluđujte ovaj narod uzdizanjem ili podcenjivanjem drugih proizvođača!Na kraju ko imalo hoće da razmisli,dovoljno je da poseti proverene sajtove,pa da sam donese odluku!
Sta je pisac hteo da kaze? Jel neko nesto lose napisao?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa sto se javljaš,ako ne shvataš šta je pisac hteo da kaže!Napisao sam post u množini,ali očigledno da shvataš čim si se javio...

Takva je arhitektura, mnoge karte ne mogu da drze zakucan default takt i blagim povecanjem power limita se resava to, nikakav problem sa kartom.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zato sto je to boost clock I on se definise kao "up to" I kartice ce se truditi da ga postigne sve dok ne probijaju predefinisani power limit. Neke ce uspevati sve vreme da ga drze, neke ce povremeno padati, sve zavisi kako je vendor izveo karticu i koji su joj power limiti. Zagarantovan klok za 470 je 926MHz, sve ostalo je boost.

Za stabilan rad konkretno RX 470 ASUS RoG modela da li bi bilo dovoljno Thermaltake Litepower od 550W?

Moze li 470 da pokrije i buduce naslove do recimo 2020 za gejming u FHD pri 60fps , cisto onako odprilike :)

Za stabilan rad konkretno RX 470 ASUS RoG modela da li bi bilo dovoljno Thermaltake Litepower od 550W?

Deklarisano je na 408W na +12V granama, trebalo bi da bude dovoljno sem ako nemas FX procesor serije 9

@dejan87dex

Moze, ali racunaj da neces moci high ili ultra detalje (nedge vec ne moze), ali bice upotrebljiva

Poslednja izmena:
Moze li 470 da pokrije i buduce naslove do recimo 2020 za gejming u FHD pri 60fps , cisto onako odprilike :)

Cudno pitanje. Pa ni danas ta karta ne moze sve da tera na 60fps, ako pricamo o max detalja posebno. Ne kupuje se srednji segment za period od 4 godine. Za 4 godine ta karta ce biti pandan R9 270 danas.

Moze ako ti nije bitno da igras sve na high-ultra.

@thedoctor46

To je bas lose napajanje, ako ga nisi kupio nemoj daga kupujes..
Za slicnu cenu ima antec vp500pc koji je dosta bolji od tog.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima :) bice to za mene dobro :)

Zabodi neki fx 6xxx ili 8xxx kad vec imas plocu i hladjenje, malo kloknes i miran :D

Bas kombinacija koju sam planirao, eventualno i3-7100 posto jos nema g4560.

Poslednja izmena:
Za budzet gaming ovaj G4560 i GTX 1050 Ti su top combo, sa RX 470 je isto super, mada ima tu i tamo nekih problema, mada je to vise do AMD drivera. Svaka grafika preko toga, ipak je overkill za ovaj cpu sto je i normalno.
@toxicm
Ne bih ti preporucio tu "radnju", vode ih ljudi koji su vec nahvatani u prevarama ranije, bilo je price na forumu.

Poslednja izmena:
Ma i meni je sumnjiva, ja sam planirao od Mađara da uzmem procesor i memoriju, a kod nas ploču, nego ta radnja je jedino mesto gde kao ima G4560. S druge strane, sve što je registrovano u Srbiji i izdaje fiskalne račune lako može da se goni preko tržišne ako pravi probleme. ( :

Mislio da uzmem 1050Ti, ali dobri modeli (Strix sam pre svega gledao) su previše blizu RX-u 470. Na kraju sam ipak pazario XFX 470 Triple X model koji je tek 3-4k dinara skuplji od boljih modela 1050Ti (domaće prodavnice).

Poslednja izmena:
GTX 1050 Ti se isplati jedino ako nijedna RX 470 nije ispod 29K,što se retko dešava,npr.STRIX RX 470 je već drugi put u poslednjih mesec,dva na popustu 26K u e***.Ja bih lično uzeo za sebe i referentnu RX 470 i podesio je u MSI Afterburner-u.

Poslednja izmena:
Pre kupovine sam dosta gledao razne modele RX470 karte i, iskreno, ne bi uzimao ništa drugo osim Sapphire Nitro(+) i XFX sa dual vent hlađenjem (ima par modela, razlika je samo u kloku). Moju sam platio 29000 dinara. Generalno, karta (kod većine modela je primećeno) ima manjih problema sa throttling-om, ali je iz nekog razloga dosta loše odrađena ploča, odnosno raspored komponenti i hlađenje, a to je značajniji problem pogotovo izražen kod tog Strix-a i MSI Gaming (ili kako već) modela.

Naravno da su Sapphire Nitro(+) i XFX Dual Fan najbolji modeli RX 470,ali su uglavnom i najskuplji.Kažem da je Strix za 26K dosta bolja rešenje od bilo koje 1050 Ti,zato što ljudi koji kupuju 1050 Ti uglavnom ne mogu da daju više od tih 26K i XFX i Nitro RX 470 su im van dometa.Ako se malo potrude u MSI AB/AMD W mogu imati zaista dobru kartu.

Poslednja izmena:
Ma i meni je sumnjiva, ja sam planirao od Mađara da uzmem procesor i memoriju, a kod nas ploču, nego ta radnja je jedino mesto gde kao ima G4560. S druge strane, sve što je registrovano u Srbiji i izdaje fiskalne račune lako može da se goni preko tržišne ako pravi probleme. ( :

Mislio da uzmem 1050Ti, ali dobri modeli (Strix sam pre svega gledao) su previše blizu RX-u 470. Na kraju sam ipak pazario XFX 470 Triple X model koji je tek 3-4k dinara skuplji od boljih modela 1050Ti (domaće prodavnice).

Ako mene pitas ne postoji poenta nikakva kod takve karte(GTX 1050 TI) juriti top modele za koji je mhz vise koji neces videti i sa boljim hladjenjem, prosto karta trosi kao upaljac i skoro da se ne greje, ja tu preko onih Zotac i Asus Phoenix modela za 160e ne bih isao, nema potrebe bacati pare, odlicno su se pokazali, eventualno MSI sa 2 fana za 170e.

Mada opet ostaje prica je kod Madjara XFX rx 470 215-220e, mada opet ako lepo sracunas 160e vs 220e i to ti je ustvari i realna razlika u performansama, cak i nije tih 35%, nego oko 25%, minimalni fps jos manja razlika. Tako da sasvim fino stoji GTX 1050 Ti trenutno na trzistu.

E sad druga je stvar, da li si ti zadovoljan sa onim sto konkretna karta nudi ili zelis nesto vise, bilo trenutno, bilo kao future proof. Zato sam ja uzeo GTX 1060 6GB umesto RX 470 4GB, pre 7 meseci.
Danas bih verovatno otisao na RX 480 4GB, driveri su toliko ispeglali stvari tako da razlika izmedju 4gb i 8gb modela je skoro nikakva, 2-3%, tako da klok memare tu i ne donosi nesto, kad sve lepo isprati softverska podrska.

Poslednja izmena:
Sve zavisi šta očekuješ od kartice, meni 1050Ti bez dual venta koji se gasi nije ulazio u izbor, uopšte izbegavam referentne modele. Takođe, ne bih da uzimam od Mađara grafiku i matičnu, niko ne može da mi garantuje šta će biti sa tim prodavcima za godinu, dve, tri, a ovo su delovi koji mogu da crknu u tom periodu. Meni je izbor bio 24-26k dinara za 1050Ti i 29k za RX470, odnosno 4-5k dinara razlike za osetno jaču kartu gde će razlika s vremenom još porasti.

@Stefan2000
Stvar je što na taj način problem sa pregrevanjem ne možeš baš da rešiš.

Sve zavisi šta očekuješ od kartice, meni 1050Ti bez dual venta koji se gasi nije ulazio u izbor, uopšte izbegavam referentne modele. Takođe, ne bih da uzimam od Mađara grafiku i matičnu, niko ne može da mi garantuje šta će biti sa tim prodavcima za godinu, dve, tri, a ovo su delovi koji mogu da crknu u tom periodu. Meni je izbor bio 24-26k dinara za 1050Ti i 29k za RX470, odnosno 4-5k dinara razlike za osetno jaču kartu gde će razlika s vremenom još porasti.

@Stefan2000

Ovo nisu bas referentni modeli, ali dobro ko zeli dual vent koji se gasi to temp limita onda ok, meni je to nebitno.
Prica oko uzimanja kod Madjara i njihovog postojanja je kao ona istorijska floskula, sta bi bilo kad bi bilo, konkretno da smo mi normalna drzava, oni ne bi ni postojali, posto nismo i sigurno necemo biti za 2,3 godine, meni je izbor jasan :)

Podešavanje power,temp target-a,smanjenje voltaže,nameštanje fan curve će sigurno dovesti do normalnog rada karte.Ima na forumu dosta ljudi koji su smanjili napon te Strix RX 470 i grafićka im radi na malo nižim frekvencijama,ali je i dalje primetno brža od GTX 1050 Ti.Strix RX 470 ne vredi 29K,ali je 26K odlična cena za nju.

Poslednja izmena:
Drug uzeo Asus Strix RX 470 4GB.
Upalio Battlefield 1 i radi mu odlicno na ultra podešavanjima na FullHD.
Platio 26.000din U Emmiju, ne cvrce zavojnice, prezadovoljan je.
Ne znam kakve su mu temperature.

Meni danas stigla Sapphire Nitro + RX 470 4GB.
Upravo je testiram.
Kad ne radi nista, gasi ventilatore.
U FurMarku nakon 15min FullHD testa max T je bila 77c, a max brzina ventilatora 46% uz standardni huk.
Ja isto prezadovoljan.
Platio 29.000din u Emmiju.

Nazad
Vrh Dno