Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Nema 8 pin ...znaci strix

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Strix ili xfx rs su sa 6pin i dobre izvedbe. Strix kada uzmes da bi radio kako treba moras da povecas temp limit u podesavanjima jer throttluje, posle toga radi super.

U sustini mozes i neke sa 8-pin i da koristis adapter, ali ti je bolje ovako kada vec postoje karte sa 6-pin i tvoje napajanje nema 8-pin

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dali moze na pp da mi posaljes detaljno upustvo kako podesiti temp.limit da to bude kako treba'

Uz driver koji se instalira imas Wattman u kome se nalaze podesavanja. Jos lakse je da skines Msi Afterburner i u njegovim podesavanjima namestis, bukvalno manje od minut posla.

Uz driver koji se instalira imas Wattman u kome se nalaze podesavanja. Jos lakse je da skines Msi Afterburner i u njegovim podesavanjima namestis, bukvalno manje od minut posla.

Koristim msi softver ali za koliko se digne taj limit?

Pa stavis ga na 75, 80 i podesis sam neku "krivu" za ventilatore, to ne znaci da ce ti biti 75,80 temperatura vec da ce tad krenuti karta da throttluje malo, ali sa normalnom krivom za ventilatore nece ni doci do te temperature, tako da nemas brige.

Ja sam pokusao da nadjem temu ali nisam uspeo pa ako ne smeta da pitam ovde..
Da li ima neko modovani bios za RX470 8gb MSI da mi sibne.. Kopam ETH sa 8 kartica i daju mi do 23.9 max...
Hvala Vam unapred.

Ljudi jel imao neko problema s rx470 sapphire nitro OC karticama posto vidim u rx480 temi da ljudi imaju neke probleme pa moraju da spustaju mhz.. asus vidim da imaju problema , msi mi je skup , gigabyte niko ne preporucuje , pa se dvoumim izmedju powecolor red dragon i sapphire nitro OC..pa ne znam da li tih problema s nitro karticama ima i u rx470..hvala

Sapphire nitro je najbolji model rx 470 kartice, bez ikakvih slicnih problema.
Najhladniji i najtisi model sa dobro odradjenim hladjenjem kompletne karte.

Ali I najskuplji..

Zavisi kako kad, ja sam ga uzeo odmah po izlasku za 225e bila je ista cena kao i za sve druge.
I sad se moze naci za slican novac, verovatno i manji.

Ima na KP kod ovih prodavaca(madjara) sapphire nitro OC za 222e.. znaci preporuka za tu ? zar nisu rx kartice 75w ? vidim ove nitro su 175w

Nisu rx kartice 75w. To je mozda referentna bila sa dosta nizim taktom, nisam siguran.

Karta na fabrickim podesavanjima hoce da povuce maximum 180~(po softverskom citanju), malo undervoltovana po tom istom citanju maximum 130~.

Ako te brine potrosnja i napajanje nema 6-pin idi na asus/xfx.

Asus strix nema problem vec je tako napravljena, da throttluje cak i na niskim temperaturama. Dignes temp limit i reseno.
Van toga skroz okej karta, ali bih pre uzeo nitro.

Poslednja izmena:
Imam napajenje ima 6pin ima i 6+2pin..lc power6650 gp3 v2.3 650w..a cekaj posto je ovo OC verzija sto planiram da uzmem da li ce vuci vise ?

Nemas brige sa tim napajanjem.
Nece vuci vise ta karta.

nego sta mislite da li se sada isplati da se kupi fx 8300 i rx470 ?

Ja koristim fx 6300 i rx 470, dolazi do bottlenecka u igrama koje zahtevaju jak single core i u gta v , cod modern warfare ispod 50 padao.
Uz fx 8300 obavezno ploca neka minimum kao moja iz potpisa, i neko hladjenje aftermarket, minimum lc cc 120 za izvlacenje nekog overkloka od 4.2-4.3ghz.
S obzirom da je to relativno jeftin procesor, koliko para toliko muzike.

Najbolje neki i5 6500 ili neki kaby lake i5, ako se kupuje cpu odmah, za optimalnu iskoriscenost karte.

Imam plocu msi 970a-g43 po meni dobra ploca , znam da ce morati neko drugo hladnjenje da se stavi nego me ovo interesuje :

http://prntscr.com/dtxoot

fx 8300 i rx 470

to bi trebalo da je to pa taman 2018 kad padnu cene se predje na ryzen/vega/am4/ddr4/ssd :D

Mani se tih programa nemaju blage sa zivotom :D

U igrama koje koriste svih 8 threadova od 8300, ako ga malo kloknes igraces sa malim ili nikakvim dropovima, ali ne glatko kao sa i5(koji je solidno skuplji)
Single/dual core ne slab na fx seriji jer ima slabo jezgro i to je cinjenica.

Poslednja izmena:
Ako igra koristi sva 8 jezgra FX 83xx ima i bolje da radi od bilo kog i5 procesora, samo što je to i dalje malo verovatna situacija, bar u igrama. ( :

Ja bi pre jurio FX 6350 za igre, jeftiniji je, manje troši, pa se i manje greje, a u startu je fino veći takt od FX 8300.

I moze vise da se nasvira sa istim hladjenjem :D

prvo i prvo, ne može da koristi 8 jezgara jer fx8 ima 8 threadova, a 4 jezgra (uoči skrin).

drugo i drugo, tih 8 treda će da koristi samo u vulkan/dx12/mantle naslovima,i to ako su ljudski napisani.

treće i treće (puno sreće, smrt nato okupatoru), ryzen nećeš moći da udeneš u am3+ ploču ni pod razno. tako da je bolje da istrpiš par meseci i da ne ulažeš u mrtvu platformu.
ima mnogo razloga za to, loš memorijski kontroler, nepostojanje nvme standarda, katastrofalan fpu... itd

Prilozi

• Clipboard01.png
    Clipboard01.png
    54.2 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
FX8xxx ima 8 jezgara, AMD još nema HT procesore, odnosno tek će ih Ryzen imati. FX imaju kombinaciju 2 do 4 dual jezgra, ali to su i dalje 8 fizičkih jezgara kod FX 8xxx procesora. DX nema mnogo veze sa tim koliko jezgra može aplikacija da iskoristi. I konačno, čovek ima AM3+ ploču i nigde nije rekao da u nju planira da nabode Ryzen. Iliti, lepi, ništa što si rekao nema mnogo veze s istinom.

Intel je bolji za igre definitivno, ali sve zavisi od finansija, ako nemaš para za Intel ili ne želiš da uzimaš 4-5 godine stare polovne 1155 ploče, uzmeš AMD.

Poslednja izmena:
Sto je smesno ili zalosno? Da bi se iskoristio pun potencijal ne moze sa fx procesorom, bilo kojim.
Ljudi su samo realni i svesni da trenutno nemaju neku ponudu u maltene bilo kom segmentu, pogotovo sa izlaskom pentiuma sa ht od 70e su izgubili prednost i u low end segmentu.

Cekamo zen za povratak amd-a na procesorsku scenu :D
Odosmo u off.

Tako je, i čekamo novi bundle sa sloganom: "kupite Radeon i Rayzen, bolje i jeftinije of Intela"

Tako je, i čekamo novi bundle sa sloganom: "kupite Radeon i Rayzen, bolje i jeftinije of Intela i nvidije"

Ovo je zapravo hteo reci [emoji4]

ajmo još jedamput

[youtube]PgejkSWzvNs[/youtube]

Ne znam jesi li ti razumeo taj video. Ukratko, i7 i i3 procesori imaju hyper threading (HT) tehnologiju, odnosno jedno jezgro može 2 trida (instrukcije iliti 2 stvari u isto vreme) da obavlja. AMD FX procesori imaju parove jezgra, u principu, po 2, 3 ili 4 dvojezgarca u jednom procesoru, ali to su fizička jezgra koja dele neke resurse, nije u pitanju HT.

Nazad
Vrh Dno