Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Ako slab procesor ne moze da isprati prejaku graficku. Zato je tebi i receno da nema smisla da uz FX 4300 stavljas nesto jace od 7870, R9 270, 270X.

Uhvatio sam poslednji voz, nadam se da ce se dobro slagati. Hvala na pomoci i savetima po ko zna koji put :)

Je'l normalno da mi R9-270x u idle (stanju mirovanja) radi na konstantnih 41C?
Nije nikako normalno, od 25-30 je normalna temperature.
Igranje oko 60-67 max, i to kod mene ima prasine, nije ciscen bar 5 meseci.
Pogledaj brzinu ventova, prasinu, mozda je vreme da zamenis termalnu pastu.
Naravno ako karta nije u garanciji.

Screenshot (592).png

I da proveri na kojim klokovima radi u idle, da Crimson ti nije podigao klokove na 400/1400mhz.
I zakljucao vent na 20%, otvori GPU-Z pa vidi.

Poslednja izmena:
Pozdrav kako da povezem ovu graficku r9 270x 2gb ddr5 toxic edition na moju konfiguraciju? Da li mogu sa svojim napajanjem moram li uzimati nesto dodatno?

A da prvo napišeš koje napajanje imaš pa da ti kažemo?

Kada pitas predpostavljam da imas napajanje samo sa jednim 6-pinskin konektorom.
Graficka zahteva 2x 6-pin, za drugi si dobio ili nisi adapter molex na 6-pin.

150_3308.jpg

Povezes ova dva molex-a na napajanje i ubodes ovaj 6-pinski u kartu.
Drugi imas direktno sa napajanja.
Dobio si u pakovanju taj molex na 6-pin, koliko vidim dva adaptera 1x molex na 6-pin.
Iskoristi jedan ako nemas napajanje sa 2 pci-e 6-pinca.
instalacija. https://www.youtube.com/watch?v=ta7itolxeI8

Poslednja izmena:
Napajanje je LC6550W GP. Mislio sam da sam stavio. Gde da ih povezem na napajanje, kratki su kablovi da bi doprli do graficke?

Imam Radeon R9 270X Sapphire Toxic 2GB OC Edition, jel trebam nesto da namestam da hladi brze?

Ne, samo prati temperature dok si u igrama nakon par sati. Ako ne prelazi 70-75, nemas brige.

Poslednja izmena:
Brljave mi teksture sa vremena na vreme u divisionu, temperatura je oko 70c - nikad vise od 71c. Probao starije, novije drajvere, sve po kako treba sa DDU brisao, malo-malo pa se problem pojavi.
E sad, postoji li neki nacin da ja testiram da li crkava? Ne mislim da probam jos neku igru, vec nesto poput furmarka (mada to graficka prolazi bez ikakvih anomalija).

mozda se pece memara,otvori stranicu,def klokovi,ili anderklokuj i core i mem po jedno 50-100mhz i probaj opet.obavezno jos jednom DDU pa zadnja beta skinuta iskljucivo sa amd sata ili guru3d-a.

evo sta se desava - 61c u trenutku desavanja. najnoviji drajveri, par puta sa ddu sve prelazeno:

Tom Clancy's The Division™2016-3-18-22-16-29.jpg
Tom Clancy's The Division™2016-3-18-22-15-56.jpg

otvorena stranica,memara dise?na forumu se pisalo da je win10 sredio problem,ma koliko to nelogicno zvucalo,nije zgoreg ako si u mogucstvu isprobaj na w10...

Tako se uglavnom kidaju texture kad se pretera sa OCom. Probaj da rashladis kartu, jer ako ona radi na 71C, naponska radi minimum 15C vise (mozda i 20+ vise), probaj downvoltage, probaj downclock. Takodje, imao sam jednu 270 koja je kidala texture slicno tome kad ode preko 74-5C.

otvorena stranica,memara dise?na forumu se pisalo da je win10 sredio problem,ma koliko to nelogicno zvucalo,nije zgoreg ako si u mogucstvu isprobaj na w10...

da, da, otvorio, produvao - sta znam, 61c mi ne zvuci preterano. ne prelazi mi se na w10 samo zbog jedne igre, sunce mu. Probacu i malo da spustim taktove, pa da vidim sta ce biti.

Napisao sam downvoltage, mislio sam u stvari da dodas voltazu. Jel to imas 270X TOP? Ajde mi okaci njen bios da pogledam

Capture.JPG

Mislis na ovo?

Ovo je trenutno u Crimsonu:
Capture1.JPG

Poslednja izmena:
Probaj stavi GPU klok sa 1120 na 1070. To će verovatno rešiti problem.
Nisam mislio na to, mislio sam da iz gpu-z snimiš bios na hard i ovde ga okačiš. Najbolje izguglaj,ali vrlo je prosto

burazeri,jel' uspeo neko da moduje bios za UEFi na safirkama?

nevrmajnd,burazeri iz safira lagano skuvali bios apdejt sa UEFi vbios-em,sve islo preko regularnog kanala tj support ticket-a,odgovaraju u toku dana,sve kao iz bajke...

Imam Radeon R9 270X Sapphire Toxic 2GB OC Edition, zadovoljan sam uz rad ostalih komponenata igre kao sto su witcher 3, star wars battlefront, black ops 3, battfield hardline itd, rade mi na full hd rezoluciji i high/ultra podesavanjima uz odlican fps 60+. Hteo sam da uzmem fx 6300 ali ovde sa foruma mi kazu da ne bih mnogo dobio na fps, zato sto imam ovu graficku? Pa ako mi sa trenutnim procesorom (fx 4300) stvari funkcionisu odlicno, sto sa fx 6300 ne bih mogao izvuci veci fps.

Zato sto u praksi (igrama) nema velike razlike izmedju FX 4300 i FX 6300. Samo u nekim igrama bi primetio.

Ako si bas zapeo da menjas i ako revizija ploce podrzava, idi na 8320E. Makar ces imati koristi kada zatreba za iole ozbiljnije poslice od gaminga.

Imam Radeon R9 270X Sapphire Toxic 2GB OC Edition, zadovoljan sam uz rad ostalih komponenata igre kao sto su witcher 3, star wars battlefront, black ops 3, battfield hardline itd, rade mi na full hd rezoluciji i high/ultra podesavanjima uz odlican fps 60+. Hteo sam da uzmem fx 6300 ali ovde sa foruma mi kazu da ne bih mnogo dobio na fps, zato sto imam ovu graficku? Pa ako mi sa trenutnim procesorom (fx 4300) stvari funkcionisu odlicno, sto sa fx 6300 ne bih mogao izvuci veci fps.

Imam baš tu kombinaciju koju želiš i ti FX6300 i 270X. Igre koje si naveo su isključivo GPU Bound, dok recimo CS GO, Crysis 3 (delovi sa travom) pa i Far Cry 3-4, zatim Project CARS, GTA 5 su igre u kojima FX6300 na 4.4GHz (kao što je kod mene) ne može u potpunosti da nahrani 270x (lepo OC-ovanu na 1200MHz). Jedva čekam da se kockice slože i da uzmem neki i5 i ćao.

Probaj CS GO sa 8x8 ili 10x10 BOT-a da vidis kako FPS ne prelazi 100 a GPU radi na 25%

Hvala vam na odgovorima. Izvini ne znam sta je gpu bound i sta mislis po 8x8 ili 10x10? Kako ne moze da nahrani, jaci je procesor zar to ne traze graficke, zar jaci procesor ne znaci manji bootleneck? Uzeo bih fx 6300, igre jos rade na quad core tako da bih bio miran jedno 3 godine, naravno ne zanima me sve sto izlazi, nadam se da ce sljakati gde treba :)

Da li mi je napajanje dovoljno da podrzi fx 6300 i recimo http://www.game-debate.com/hardware/...04GB Edition ili http://www.game-debate.com/hardware/...on R9 280X ?

Poslednja izmena:
GPU bound znaci da se igra oslanja više na snagu grafičke karte, a manje na procesor, zato i sa slabijim procesorima igre bolje rade.
8x8 odnosno 10x10 znaci da imas po 10 bota u oba tima.

govorim ti o ovome
http://pclab.pl/art66856-16.html

Nazad
Vrh Dno