Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Meni stoji na 1200 bez dizanja voltaze i radi savrseno..preko za sad nemam nameru da cackam.

Dobar primerak, te MSI su generalno najzahvalnije za OC. Jedina od gomile 270/270x kartica koja je kod mene dostizala 1200 bez dizanja voltaze je upravo ta MSI. Ostale su isle oko 1150-1160 u proseku.

I moja radi bez problema na 1200, verovatno prednost što sam uzeo iz rudnika. Dok se većina brine da su ekploatisane, ja sam računao da je bolji primerak nego prosek.

pametno. Ionako je vecina radila manje od 6 meseci, sto je nista ako su odrzavane dobro. A koliko su bile skupe u tom trenutku, kod retko koga nisu bile.

Jel ovaj D-Sub flicker vazi samo za Tft monitore ili isto za Crt? :D

Da li je normalno da mi temperatura MSI Gaming 270x bude oko 62C u idle?

Moja 270x u idle trenutno ima 33 stepena.

Moja MSI gaming u afterburneru pokazuje oko 25 idle.

Napisao sam da Afterburner pokazuje toliko,a ne da je to temp. graficke :)

Pretpostavljam da zdravorazumski uzimas polovno, tako da gledaj koja ima duzu garanciju.

Pa da polovnu naso sam jednu bez x Gigabyte 270 za 100e do 2017 garancija ali neko me preteko I rezervisao. :D

Razlika izmadju 270 i 270X je zanemarljiva. Sve ti je jasno - samo duza garancija i to je to.

Vise od 120e nemoj da dajes.

Poslednja izmena:
Jel stvarno toliko losija Elpida od Hynix-a, a za ovu Gigabyte 270 dosta ljudi kaze da ide na 1200 klok bez problema.

Jeste losija, kod moje prethodne MSI 270X memorija nije htela da mrdne vise do 20MHz, ali nemoj da te to odbija od kupovine, ionako se ne dobija puno overklokom memorije.

Kada se poveze karta preko Pci-e ekstendera jel radi na punoj brzini I jel moze na svim plocama koje poseduju Pci-e x1? :D

Naravno da ne radi na punoj brzini. Koliko mi je poznato,moze na svim plocama.

ako je na koru silikonska lutrija u 50-100mhz na radeonima (a i preterao sam) tek je zurka,zurka na memoriji.imao sam hynix karte koje su se labo klokovale a pwcl 280x sa elpidom se klokovao sasvim pristojno na memoriji.nema ali nikakvih pravila.

Aj i ja da se ubacim.

Kakva je Powercolor 270 ?Htedoh da uzem sa X ali je nema nigde.
Svidja mi se cena koja je odlicna posto bih kupovao novu.
Zanimaju me neka vasa iskustva,i kolika bi mi bila razlika u igrama u odnosu na moju staru 6850?
Zanima me igranje Gta V,Bf4 i slicne igre.Zanima me da li cu moci sa ovom kartom da ih guram sve na high uz nekih 30+ fps?

Ne daju mi se pare za jace karte posto treba dosta toga na racunaru da promenim a i ide more pa da se pristedi :d

Aj i ja da se ubacim.

Zanimaju me neka vasa iskustva,i kolika bi mi bila razlika u igrama u odnosu na moju staru 6850?
Zanima me igranje Gta V,Bf4 i slicne igre.Zanima me da li cu moci sa ovom kartom da ih guram sve na high uz nekih 30+ fps?

Ne daju mi se pare za jace karte posto treba dosta toga na racunaru da promenim a i ide more pa da se pristedi :d

Ja sam upravo sa 6850 prešao na 270X i razlike su sledece:
Crysis 3
6850 270x
medium -> 40 FPS high -> 60fps
BF4
medium/high -> 40 FPS high/ultra -> 60fps

GTA V sa 270x i FX6300 na 4GHz ide na high oko 45 FPS zavisno od scene.
Witcher 3 na high imam oko 40FPS na otvorenom.
COD Ghost je bilo gotovo nemoguće igrati sa 6850 i texturama na vise od medium sbog vrama sa 270x sve na ultra i imas preko 60FPS

Uglavnom, ja sam jedan od onih koji jure 60FPS konstantnih na uštrb detalja. Ugodnije mi je kad igra klizi nego da buljim u soft shadows, tesselation, HBAO, DOF i ostala čuda koja jedu GPU performanse a ne dobija se (Po meni) puno vizuelnog doživljaja.

Aj i ja da se ubacim.

slashdance007 ti je već dao neku sliku, a i iz ovoga možeš da vidiš koliki će biti napredak:

http://www.anandtech.com/bench/product/1080?vs=1077

Imam jedno pitanje. Posto mi se graficka malo vise grejala (Gigabyte r9 270) u programu Gigabyte oc guru 2 sam smanjio voltazu i temperature su dosta manje. Pustio sam furmark malo i radi bez problema, stabilno. E sada pitanje je da li smanjenje voltaze moze da osteti graficku? Evo i slika kolika je sada voltaza
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Posto mi se graficka malo vise grejala (Gigabyte r9 270) u programu Gigabyte oc guru 2 sam smanjio voltazu i temperature su dosta manje. Pustio sam furmark malo i radi bez problema, stabilno. E sada pitanje je da li smanjenje voltaze moze da osteti graficku? Evo i slika kolika je sada voltaza
Pogledajte prilog 175046
Ne moze da osteti, moze samo da produzi vek trajanja hardveru.. Samo gledaj da istestiras stabilnost lepo. :)

Meni se po defaultu grejala do 80 stepeni, a sada kada sam smanjio voltazu ne prelazi 72 stepena u furmarku, a kada je klokujem na 1050/1500 takodje sa smanjenom voltazom ne prelazi 74 75 stepeni...Pastu moram svakako promeniti.

Meni se po defaultu grejala do 80 stepeni, a sada kada sam smanjio voltazu ne prelazi 72 stepena u furmarku, a kada je klokujem na 1050/1500 takodje sa smanjenom voltazom ne prelazi 74 75 stepeni...Pastu moram svakako promeniti.
Budi oprezan ako koristis konduktivne paste koje imaju Srebro tipa Artic Silver I ostale sa elektricno provodljivim materijama.. :D

Nazad
Vrh Dno