Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Ne zalecite se sa 285. To nije zamena za 280 iako joj ime kaze, jer karta je 256 bita a ne 384, ima 2GB rama umesto 3 koliko ima 280tica, jedino sto ima isto je 1792 stream procesora. Bice samo 20e (10% jeftinija) i oko 10% sporija. Ako ostane u 28nm procesu kao prethodne serije, cene nece padati, vec ce samo jedna serija biti zamenjena drugom, gde ce glavni adut biti DX 12.

Ma ta karta je nebitna. Treba novi flagship. 7000 serija se predugo vuče zajedno s ovim rebrnad-om.

Pozdrav svima,

Uzeo sam juce gigabajtovu R9 270 i pri igranju bf4 na ultra ili high podesavanjima ona pocinje da zuju ili pucketa (ne mogu da opisem taj zvuk, nije jako glasno ali iritira), dok u nekom pasivnom rezimu je skroz necujna.

Po netu sam trazio i vidim da se to zove "coil whine", verovatno je to i kod mene problem. Da li to moze nekako da se resi, da li smem i dalje da je forsiram na ultra i igram uz to pucketanje. Brine me da mozda ne rikne nesto. Nisam neki IT strucnjak pa i nemam bas pojma.

Izvinjavam se ako je bilo slicnih pitanja na prethodnim stranama. Hvala!

Ne smeta to pri radu. Uobicajeno je i za neka napajanje.

Lako se moze srediti, ali onda gubis garanciju. Vidi da je vratis, ako si uzeo polovnu i ako ti toliko smeta taj zvuk.

Novu uzeo juče. Do ponedeljka ću je vrteti pa ću otići do servisa, možda bude nekih promena.
Čitam po netu da je nekima prestalo posle 20+ sati igranja, pojma nemam.

Hvala

jedno veoma bitno pitanje: kako da sredim coin whine? Mazanjem bezbojnog laka za nokte po zavojnicama? Zavojnice su mi sve zatvorene na mojoj karti (270 dualx) koliko znam...Komp mi je necujan i sve bih pokusao da se resim pistanja navojnica

EDIT: v-sync ne pomaze

Poslednja izmena:
pa covek gore kaze "lako se moze srediti.."

Ne smeta to pri radu. Uobicajeno je i za neka napajanje.

Lako se moze srediti, ali onda gubis garanciju. Vidi da je vratis, ako si uzeo polovnu i ako ti toliko smeta taj zvuk.

Da, kao sto si rekao. Ali ako su zatvorene (zaklopljene), nemam pojma.

Nije vredno eksperimentisanja dok je graficka u garanciji.

Poslednja izmena:
ako nekom znaci ASUS 270X TOP se ne cuje at all. Da li zato sto je iz rudnika ili se inace ne cuje to ne znam, ali ja sam tako resio svoj problem

Lako se sredi. Prodas, kupis drugu polovnu koja ne zuji. Izgubis 10-20 evra, ali c'est la vie.

Powercolor R9 270X PCS+ vs ASUS R9 270 Direct CU II ?
razlika u ceni (polovne) je 10e, e sad asus ima duzu garanciju.... a 270x je malo jaca od 270...

zelim da menjam sapphire 6790 za neku od r9 270... znam da je jaca r9, ali dal uzeti 270 ili uzeti nesto jace....
poz

Poslednja izmena:
Neprimetno je jaca. Dakle, duza garancija treba da presudi (pogotovo ako je bar jos dve godine).

Da li se isplati da dam 140e za Sapphire R9 270X Toxic OC? Stara je 5 meseci, domaća garancija 2 god. Baš sexy izgleda, mada me brine kvalitet ventilatora/buka ovog modela i eventualno coil whine.

Toxic je nešto najbolje što možeš uzeti od 270x :)
A što se cene tiče, nije loša, ali probaj da spustiš malo ;)

+1

Ili jos bolja opcija, da uzmes GTX760 za 150-180 evra. Jaca je od 270X ali slabija od 280(X). I manji je potrosac.
Naravno, samo u slucaju ako ti je bitna domaca garancija duza od dve godine. :)

Poslednja izmena:
280x se isplati vece potrosnje u odnosu na 760gtx,a izadju isto ili u 10-20e.

Ma neću da menjam napajanje, zato 280X ispada ***, mogu 270X ili GTX760 max na njega. Prvobitna zamisao je bila da sačekam GTX960, međutim iskrsao ovaj Toxic i sad ne znam šta da radim, jedini je model 270X koji bih posedovao, a znam da će GTX960 biti zverka, naravno za dosta više novca, ali sa manjom potrošnjom od Toxic-a.

Poslednja izmena:
Ako ne menjas napajanje, cekaj onda GTX960. Pa onda taman kupovina pred Novu godinu.

Sad ću da vidim koja je zadnja cena za Toxic, možda je i pazarim danas, dečko je iz mog kraja. Vozim je mesec-dva, pa ako mi dune, prodam je i doplatim za novu GTX960. :)

preko 130e je glupost davati za 270x pa nek' je triput toxic.mislim,ako izuzmemo cinjenicu za koje pare idu 280x ovih dana. :)

Jedno pitanje,nevezano za prethodne postove...Da li su kompaktabilne R9 270x i R7 260 da se postave crossfire?Imam kod sebe Msi R7 pa bih probao CF,ali nisam siguran da je izvodljivo...

Sad ću da vidim koja je zadnja cena za Toxic, možda je i pazarim danas, dečko je iz mog kraja. Vozim je mesec-dva, pa ako mi dune, prodam je i doplatim za novu GTX960. :)
Izgleda da ću je pazariti za 135e, pa neka ide život. :d Ipak je u pitanju verovatno najbolja izvedba R9 270X na tržištu. Inače, kartica nije rudarila i stara je nepunih 5 meseci.

^^
Tačno je da ima npr. PowerColor ili Sapphire DualX za 110e, ali je ovo jedina R9 270X koju bih ubacio u kućište, bukvalno. Znači ili ovaj konkretan model ili čekam GTX960 kao što sam i planirao...i još mesec-dva na integruši. :d
Ako je uzmem da premostim, znam da ću je za dva meseca jedva prodati za 110e... :(

Pa onda sacekaj bolje, sto da bacas pare...
Ili ako znas da ces menjati sigurno, uzmi najjeftiniju...

Poslednja izmena:
Dakle 25€ za igranje par meseci. Nije to mnogo. I zašto jedino tu, kad ionako hoćeš privremeno?

Nazad
Vrh Dno