Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Hvala na pomoci. Nisam godinama imao ATI u kompu, pa sam se sada opet vratio na nju.

Ja sam prvo imao problem, i nije hteo da se flašuje iz nekog razloga. Pa sam posle uspeo, uopšte ne znam šta je bio problem.

Izbrisao stare drivere od graficke r9 270x powercolor, cini mi se da su bili 13.4 ili tako nesto. Odem na AMD sajt kad tamo vec ima 14.4 skine i nema sanse da instaliram te drivere wtf. Sta sad pomoc ?

Edit:
Ponovo instalirao sistem i sad sve radi, ko zna mozda bili neki gremlini :)

Koji program da instaliram koji omogucuje pracenje frejmrejta i temperature u igri a da nije MSI Afterburner? Podrska za CF pozeljna

Ljudi treba mi mišljenje/savet, razmišljam o upgrade-u grafike sa Radeona 6950 1GB na 270x 2GB (konfiguracija iz potpisa) i imam 2 pitanja:

1) Kog proizvođača bi mi preporučili? Vidim da razlike u ceni nisu baš zanemarljive (skoro 4k između najjeftinijeg i najskupljeg), pa me zanima koliko je ta razlika opravdana.

2) Šta mislite da li je ovo uopšte vredno cimanja/para/vremena, tj. u kojoj meri ću videti poboljšanje kada su igre u pitanju? Po benchmark skoru bi trebalo da je jača oko 50% ali mene zanima koliki bi po vašem mišljenju bio realni dobitak u performansama...

Svaki savet je dobrodošao. :)

Zavisi koliko ces doplatiti ali mislim da je vredno cimanja, ja sam u BF4 imao oko 55 fps average sa 6950 a sada sa 270x imam od 80 - 100 doduse malo istweakovan.

Pa zavisi za koliko prodam moju grafiku. Koliko sam video po oglasima cena je oko 10ak hiljada za polovne 6950, što znači da bi mi trebalo još 10ak hiljada za 270x.

Koliko znam u Emmi-u imas povoljno, mozda da probas neku 280x sa malo vise doplate, amd im je snizio cene. Uglavnom ces videti boljitak, sad moras sam da preseces oko para.

Poslednja izmena:
270x je dosta hladna karta,tako da tisina i garancija igraju najvecu ulogu,jer su frekvencije vec dosta nategnute pa nije nesto bog zna kakav klok moguc.msi gaming varijanta se pokazala odlicno na svim poljima,sapphire lepo radi ali neki primaerci hoce da imaju problem sa vibracijama,itd.ali generalno sve varijante bi trebale da rade bar korektno.

280x je malo drugacija situacija,ako te ne mrzi iskopaj po forumu dosta o njoj ima.ja bih gledao izmedju safir triX i msi gaming i na kraju bih uzeo gaming jer mi se bolje slaze uz plocu :gayrainbow: :)

steta nema kod nas xfx dd,to je tek ovako ljepuskasta karta. :)

salu na stranu,msi je best bet.proc ce verovatno da isprati,ako ne,boze moj,ako taste nemeremo d' menjamo bar hardver mozemo. :)

Koliko znam u Emmi-u imas povoljno, mozda da probas neku 280x sa malo vise doplate, amd im je snizio cene. Uglavnom ces videti boljitak, sad moras sam da preseces oko para.

Gledao sam i to ali najjeftiniji 280X je oko 30k, što mi je već previše (osim ako se ne nađe neka dobra duša da plati 150E za polovan 6950 :d ).

270x je dosta hladna karta,tako da tisina i garancija igraju najvecu ulogu,jer su frekvencije vec dosta nategnute pa nije nesto bog zna kakav klok moguc.msi gaming varijanta se pokazala odlicno na svim poljima,sapphire lepo radi ali neki primaerci hoce da imaju problem sa vibracijama,itd.ali generalno sve varijante bi trebale da rade bar korektno.

Da, to za MSI gaming sam i ja negde pročitao ali koliko vidim trenutno je nema kod nas. Meni su za oko zapali Gigabyte i Asus baš zbog 3 godine garancije. :)

salu na stranu,msi je best bet.proc ce verovatno da isprati,ako ne,boze moj,ako taste nemeremo d' menjamo bar hardver mozemo. :)

:D

od gigabajta i asusa biraj jeftiniju,a ako je razlika cca 500 din vidi koja je tisa.

ili uzmi polovnu 280x sa domacom garancijom na oglasima,lepo odes vidis kako rade ventovi,kako se klokuje,taj luksuz nemas u sopu sa novom.ja bih rado zrtvovao i god garancije da znam da grafa radi lepo.

Kakva je Sapphire Toxic po pitanju tišine? Vidim da je po ceni između Asus i Powercolour...

Ako planiraš da kupiš 270x, toxic je najbolji izbor.

Hvala za bez odgovor.

Zavisi koju rezoluciju gađaš - za 1080p onda obična 270x. Za sve preko treba jače.

I to sa 4gb vram-a, je totalno nepotrebno bacanje para na trakvu kartu.
Znači ili 270x ili 280x, zavisi od budžeta...
A za rezoluciju preko 1080p je i 280X slaba.

Pa i nije. Ako je verovati Anandu

Koliko jace,u nedoumici sam jer ima ova 270x sa 4gb,mislim MSI,Gigabajt,i Sapir ako se ne varam,a napajanje mi je Zalman od 500w,mada imam jos dva pa bi u nedostatku povezao onim adapterom tako da mio jedno sluzi samo za graficku,a rezolucija je 1920x1080,pa zato pitam sta je bolje,280 3gb ili 270x4gb

Jos samo ovo
A dali bi 270x u CF-u bio dovoljan za rezoluciju vecu od 1080p?

Da, ali uvek se više isplati jedna jača kartica. Sem ako odmah ne kreneš u CF...

Teško da ćeš moći na to napajanje 280x, u stvari skoro nemoguće...
280x je skoro isto jača od 270x sa 2gb i sa 4gb, jer joj taj dodatni vram ništa ne znači, a to sam ti napisao i u prethodnom postu...

Edit, dobro već se sve razjasnilo :)

Evo iznogude pogledaj ovaj test, jeste da je gtx770 u pitanju, ali računaj da je 280x malo bolja pa vidi da li se može igrati na većoj rezoluciji...

Je verujem braćali Sebastijanu i njegovim testovima :D

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima,stavljam jos jedno napajanje i kacim 2 270x,

Eh, još jedno? U smislu - imaćeš dva?!?

Ajde, neko stručniji... Ne mogu sa telefona

Nazad
Vrh Dno