Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Sto se tice rudarenja,vidljiva je razlika,a sto se tice igranja zanemarljiva. :)

Pa i nije vidljiva, ni sto se tice igara, ni mininga. U pitanju je isti cip, dakle 7870, samo sa nizim taktom-925mhz umesto 1050; i jednim umesto 2 sestopinska prikljucka. Moze da se klokne na oko 1050-1500 sudeci po par prikaza, po neka moze vise, ali ne moze da povuce dovoljno struje da bi dostigla max potencijal cipa (koji je 1130 pa navise, rekao bih). Dakle, u pitanju je potpuno isti cip, jos jednom. Ja sam porucio jednu, cim stigne, okacicu ovde sve vezano za OC domete

Jel moze 270-ka (bez x) da dobaci 450 kh/s u miningu? Ako moze, to je best buy.

Jeste za single ili dual, ali za vise od dve karte 280x je BB. Trebalo bi 430-450 da bacaju, u zavisnosti od max OC kloka

Info iz radnje na E, nema vise R9 270. Uvezeno je 200 i sve otislo za jedan dan. Neki od nas su uspeli da je kupe.

Nasao sam Asus 270 za 186e i pazario. Nečujna i hladna.

moja dualx u rudarenju gura do 425 i mislim da je to potpuno neisplativo...

Powercolor R9 270X PCS+ sam testirao i baca ~485 kh/s. 1140/1500 setovanja. Najnoviji beta drajver.

@fingon,

R9 280X jeste best buy u visem segmentu, ali ako je R9 270 raspolozen do 450 kh/s, to znaci da ces sa 4 karte imati 1800 kh/s. Moze raditi na napajanju od 65e. A 4 te graficke izadju oko 480e kad prodas BF4 kodove. Mnogo dobra dena po hash-u.

Pa jeste, ali kad ih klokuju dosta vuku struje sto ce vec za 5-6 dana biti bitno kad diff skoci na 3000 zbog odnosa ulozeno-dobijeno. A daju skoro 300khasa manje od 280x

270(x) ne vuce puno struje.

Recimo R9 270X (konkretno ova powercolor) vuce oko 160W kada se naklokuje i snizi malo voltaza.

Od 270 ocekujem max 150W da povuce (koliko i teoretki moze sa 6 pin+pcie). Ako neko poseduje kartu i pritom ima unimer, bilo bi dobro kad bi izmerio.

270x i to pri overkloku 1140/1520... drzao sam je prvo na 1150/1550, al posle odlucio da cisto malo spustim dok ne bude nekih ne beta drajvera...

nego jedno pitanje... zasto svi pominjete brzinu rudarenja u kh/s kad zapravo ide u mh/s... mislim, mozda ja nesto propustam, ali sam poprilicno siguran da bi trebalo da ide u mega hash-evima :)

270x i to pri overkloku 1140/1520... drzao sam je prvo na 1150/1550, al posle odlucio da cisto malo spustim dok ne bude nekih ne beta drajvera...

nego jedno pitanje... zasto svi pominjete brzinu rudarenja u kh/s kad zapravo ide u mh/s... mislim, mozda ja nesto propustam, ali sam poprilicno siguran da bi trebalo da ide u mega hash-evima :)

Ok, izgleda da sam potpuno neupućen, ali o kakvom to miningu pričate, i šta znače te jedinice mere u kh/s i mh/s?

270(x) ne vuce puno struje.

Recimo R9 270X (konkretno ova powercolor) vuce oko 160W kada se naklokuje i snizi malo voltaza.

Od 270 ocekujem max 150W da povuce (koliko i teoretki moze sa 6 pin+pcie). Ako neko poseduje kartu i pritom ima unimer, bilo bi dobro kad bi izmerio.

Ne znam druze, dosta infoa na netu govori kako oc 270x trosi 220-230W...
i nije limit za mb+1x6 pin 150W, moze malo i preko. Primer-GTX 295 je imala 1x6 pin i 1x 8pin kod mene, pa sam je klokovao oko 720-730mhz za jezgro + memorija, i tad je trosila preko 350W, a deklarisan limit za tu konekciju je 300W.

Nemoguće, pa 280x u full load-u troši nešto preko 300W.

Ok, izgleda da sam potpuno neupućen, ali o kakvom to miningu pričate, i šta znače te jedinice mere u kh/s i mh/s?
evo malo detaljnije ovde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?291166-BITCOIN-kako-shta-gde-i-druga-pitanja-odgovori

Ne znam druze, dosta infoa na netu govori kako oc 270x trosi 220-230W...
i nije limit za mb+1x6 pin 150W, moze malo i preko. Primer-GTX 295 je imala 1x6 pin i 1x 8pin kod mene, pa sam je klokovao oko 720-730mhz za jezgro + memorija, i tad je trosila preko 350W, a deklarisan limit za tu konekciju je 300W.
mislim da imam napajanje koje je taman knap za moju konfiguraciju, pa preracunaj i vidi koja ti se Watt-aza uklapa u celu pricu uzimajuci u obzir da mi sve radi na OCu bez problema... napajanje je ovo, a konfa sa profila.

^^Sta konkretno je nemoguce?

"prestige
Ne moze to bas striktno da se odredi, da li ce neka karta da trosi npr 180W (koliko je deklarisana potrosnja 270x , tako da ne verujem da moze sa OC da trosi 160W, cak ni kad se smanji voltaza (sto nije uvek moguce, ako imas zakljucane primerke)), nije nemoguce da karta povuce ni 195W na default. Takodje, to je verovatno neki prosek, ima boljih primeraka sa manjom voltazom, koji trose manje, i gorih, koji trose vise. Tako i propusna moc sestopinca i osmopinca je u praksi nesto veca nego u teoriji. Nisam doduše nigde video da se pise o tome, to su neki moji zaključci.

@nikornla

ne svidja mi se to napajanje, em sto nema 550W to LC, vec tipa 450W, em je serija 5. Da je bar 6 pa da ostavis, ali ja bih to iskreno zamenio. Radice, jer sem grafike nemas velike potrosace, ali ipak za i5 i 270x bi nekih pravih 550W bilo optimum. Ne ide uz to napajanje od 30e

Poslednja izmena:
slazem se da bi trebalo nesto jace, ali za sada cu se zadrzati na ovome, iskreno radi bez ikakvih problema... naravno da to ne znaci da se nesto nece sj vremenom, but ill take my risks :D

Stigla Sapphire R9 270 danas, neispravna. Saljem je nazad, tako da mogu samo da opisem fizicke razlike sa 270x: malo je kraca, nema parce plastike na mestu gde se spajaju pajpovi, i naravno ima jedan sestopinac. Nista od nekog testa :)

Kako neispravna? Šta tačno nije radilo?

Nece da baca sliku. Kad stavim moju 270x u prvi slot a nju u 2., nece da udje u Win, ili zamrzne racunar...kad je zamenim sa trecom 270x, dakle da rade dve 270x (bez cf crossa) upali bez ikakvih problema. Znaci, nece da radi ni u jednoj kombinaciji. Jednom je dala sliku sama, ali je bacala artefakte i opet restart. Dao sam drugu da proveri kod njega, ali sanse da radi su 0.0001%

Bedak :(
Valjda će ti drugi put dati ispravnu...

Hmm da, još malo pa će karte vući kilovat sat, ko tea peć.

Poslednja izmena:
Kupio sam Sapphire R9 270, e sad me zanima kako da deinstaliram drajvere od stare grafe?
Znam da sam negde to pročitao, ali sad listam temu i ne mogu da nađem...

^ Driver Sweeper

Hvala.

Vrh Dno