Šta je novo?

AMD Radeon HD7000 (22. December 2011)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Testiranje u Eyfinity rezolucijama s ultra filtriranjem ... 3Gb karta vs 1.5Gb ;). Rekao bih da to najviše objašnjava grafove. Kako bilo, karta je brutalna i takva.

3057zjd.png

+ još malo novih slajdova:
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1607240&postcount=1588

Poslednja izmena:
Meni nije samo jasno da im treba primery sistem sa i7 i 2nd sistem sa krsinom od FX-a.... rezulati su definitivno sa i7 jer FX je vec sa GTX580 mrtav CPU koji be definitivno u dobrom delu naslova davio 7xxx seriju

Lepe brojke :), dalje se moze izvesti zakljucak da ce i 7950 definitivno biti brzi od 580, pa i 7870 od 6970 , ukoliko je i u njemu GCN arhitektura, a nema razloga da ne bude s obzirom da se prvo pojavljuje 7900, a o buducem 7990 i da ne pricamo :-devil-::-devil-: ,

P.S. prijatno osvezenje posle buldozera...i mslim da ce razlika U HD rezoluciji biti u proseku 40/45% 7970 VS 580.

Poslednja izmena:
@Nedjo
Da se ne lazemo ovde radi AMD "marketing za neupucene" a ne o tome da se poredi sa 10x slabijim proizvodom pa da se na grafikonu nevidi nista... GTX 580 je "marginalno" po svemu sudeci ~35-40% sporiji i nema potrebe da se krece od neke imaginarne cifre...

Meni nije samo jasno da im treba primery sistem sa i7 i 2nd sistem sa krsinom od FX-a.... rezulati su definitivno sa i7 jer FX je vec sa GTX580 mrtav CPU koji be definitivno u dobrom delu naslova davio 7xxx seriju
E moj zeljko!!! Nisam bio na forumu 100 godina, ali ti se nista nisi promenio! I dalje volis da pises postove koji jako malio ili u opste naju veze s temom, a pri tome su personifikacija znacenja FUD-a!

FX-8150 je ekvivalentno brz i7-2600_ci u najnovijim naslovima

http://www.hardocp.com/article/2011/10/11/amd_bulldozer_fx8150_gameplay_performance_review/

13182343781D3JFR9LiH_2_3_l.gif

13182343781D3JFR9LiH_3_3_l.gif

Generalno, procesori su totalno irelevantan faktor u novim igrama i u rezolucijama od 1080p, pa na vise - u konkretnom slucaju 26x16:

crysis%202560.png

E sad, ako ti i dalje nista nije jasno, onda ti verovatno nece biti ni posle ovog replyaja :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mozda zato sto se znalo da je Crysis gpu related test, zato tu cpu ne igra veliku ulogu.

cao Nedjo....

sta mozemo da ocekujemo preksutra da ce biti otkriveno od infromacija? hoce li se znati specifikacije i performanse cele serije 7 ili samo 7970?

Definitivno za 7970 treba 2560x1600 ekran. Zalosno je takvu zver koristiti na 1920x1080. Apple Thunderbolt Display place za 7970.

Nisi dobro razumeo sta je covek napisao...

Tih 40% je tek povecanje u FLOPs, sto moze, ali i ne mora nista da znaci ... jer oni turski benchovi to ni ne pokazuju osim u probranim slucajevima
Zatim postavlja pitanje da ovo moze biti i samo die shrink uz veliko povecanje broja tranzistora, i da GCN nije neki pomak u arhitekturi kakav se ocekuje - sto i ima logike jer se AMD-u ocigledno maaaalko pozurilo:)

Poslednja izmena:
Zaboravljate da je arhitektura prilicno promenjena i da su ove performanse sa pocetnim drajverima koji su blizi staroj VLIW nego li novoj GCN arhitekturi ;)
Takodje poenta GCN arhitekture nije iskljucivo u igrama (iako je po informacijama odlicna) kao sto je to bio slucaj sa prethodnim generacijam, vec na GPGPU segment :) Kao sto rekoh GCN je AMDov drugi i najveci korak ka potpunoj integraciji APU price, jer ce GCN moci da se ponasa kao CPU ;)

...znaci uzmes AMD karticu i ne treba ti vise CPu:d

Odlicno je to sve... jos malo i bice jakih AiO gamerskih konfiguracija, a male potrosnje. To se ceka.

KAo sto se vidi iz grafikona na prethodnoj strani, GPU is All That Matters!!! Pustiti igru u 640X480 i reci da je Intel brzi od AMD u igrama zasluzuje BAN sa bilo kog kompjuteraskog foruma!!!!

cao Nedjo....

sta mozemo da ocekujemo preksutra da ce biti otkriveno od infromacija? hoce li se znati specifikacije i performanse cele serije 7 ili samo 7970?

samo HD7970 ;)

Nisi dobro razumeo sta je covek napisao...

Tih 40% je tek povecanje u FLOPs, sto moze, ali i ne mora nista da znaci ... jer oni turski benchovi to ni ne pokazuju osim u probranim slucajevima
Zatim postavlja pitanje da ovo moze biti i samo die shrink uz veliko povecanje broja tranzistora, i da GCN nije neki pomak u arhitekturi kakav se ocekuje - sto i ima logike jer se AMD-u ocigledno maaaalko pozurilo:)
(((-: neko je toliko duboko... ma fluorescentno bre, zelen da mu ni ovo mega leakovanje koje se dogodilo, nije dovoljno da bi sprecilo tog zelenog gremlina koji cuci duboko negde, da krene da postavlja totalno "denial of the truth" pitanja tipa "OVO MOZE BITI I SAMO DIE SHRINK" (((-:

E moj nexe... 100 godina si na ovom forumu, do moderatora si dogur'o, a nista se nisi promenio! ;-)) kako bi ti rekao "sto i ima logike"... kad ti zelena boja tece venama ;-))

u svakom slucaju hvala ti, slatko si me nasmejao... ;-) a sto se tice pitanja, teorija i FUD-a koje si izneo u quote-ovanom postu, pa sta reci osim 'ajd prelistaj te leakovane slajdove jos jedared ;-) A sto se tice GCN-a, pa na prvom mestu bi trebalo da razumes GCN da bi mogao sa kredibilitetom da dovodis u pitanje da li je pomak u odnosu na VLWI ili nije! SLozices se zar ne?!

Poslednja izmena od urednika:
Haha:D E sad lepo idi na beyond3d i objasni tom coveku, a ne meni:p

Ovi turci sto kao prave leakove rezultata AMD grafika u zadnjih par godina su omasili par grafikona, ne zovite ih na rostiljade sledeci put:D

Poslednja izmena:
Haha:D E sad lepo idi na beyond3d i objasni tom coveku, a ne meni:p

Ovi turci sto kao prave leakove rezultata u zadnjih par godina su omasili par grafikona, smanjite im plate:D

Pa ti ga napisa k'o da je onaj lik sa Beyonda autoritet sa cije tastature silaze aksiomi :D
Mojne bre da naleses odmah na te FUD-ove! Pa ti (NHF) nemas pojma u kojoj frci je sada NVIDIA-ina PR masinarija! I ne znaju sta drugo da rade nego koriste svoje friendly sajtove da likuju ove slajdove i onda svojim brifinzima hrane trolove poput tog lika da FUD-uju po forumima okolo!
Ima tamo jos zzescih NVIDIA-ta poput ovog lika:

Originally Posted by Dooby View Post
I'm looking at the Skyrim graph, and I'm 100% sure there aren't enough ROPs. Reports are that later this year well see 4k monitors @ 30-36", and 2880 @ 17". Giving Tahiti only 32ROPs is a colossal mistake. With the rumoured price, the people on 1080p res probably won't go for this card, and we're already seeing graphs where it's no faster than a 580 @ 2560. Failure all round.

But it's OK! WINZIP is accelerated. AMD, pull your head out your arse plz

(((-: zamisli kakav lik!

Naravno, ne mislim za tebe da pripadas toj kategoriji, cisto da se zna! ALi da volis da citas njihove postove, pa to se vidi ;-)

Ama, odgovorio sam na Die@Hard-ovu interpretaciju - 40% zagarantovano i sl ... A taj cova sa b3d i sam za sebe kaze Yeah, you can tell I'm rather GPU architecture ignorant. ...

Nista nije zagarantovano danas:D Pa ni kartica sa jednim cipom nove - koja je jaka (ili blizu jaka) kao dvoglava iz prethodne generacije, nazalost. Cak ni posle ovolikog pomaka u procesu proizvodnje. Ali, sad su neka druga vremena dosla...kad se malko zuri:D

Meni samo smeta što se stvari lepo ne predstave realno. Očigledno je da je hardver moćniji 30% i bez poboljšanja u arhitekturi, a 3-6 meseci neće imati konkurenciju. Šta im treba to tendencizno izvlačenje maksimuma u 25x16 gde je naravno bandwith dominantan (264GB/s na prema 192GB/s).

Ako je suditi po grafovima, karta ima brutale rezultate u igrama koje koriste compute shadere (Civ 5 i Shogun 2).

Meni samo smeta što se stvari lepo ne predstave realno. Očigledno je da je hardver moćniji 30% i bez poboljšanja u arhitekturi, a 3-6 meseci neće imati konkurenciju. Šta im treba to tendencizno izvlačenje maksimuma u 25x16 gde je naravno bandwith dominantan (264GB/s na prema 192GB/s).

Slozices se da je neozbiljno testirati ove zveri u 1080p rezoluciji, jer i srednja klasa kartica lepo radi u vecini igara pri 1080p ;)

Is Tahiti Short-lived?

The most interesting thing about this launch is that it appears that Tahiti’s HD 7970 may be short-lived. AMD’s 28nm yields are known to not be great and the specifications of the new GPU indicate that something strange is going on. The chip itself is quite complex with 4.3 billion transistors but its core only runs at a very conservative 925MHz. Most telling is that its performance is not that great except in DX11 games and especially in heavily tessellated scenarios – only about 25% faster than a GTX 580 overall.

Inside sources tell ABT that the HD 7970 is likely to be released much like GF 100 Fermi was. Originally, Nvidia released the hot-running and poor-yielding GTX 480 which was later reworked into the greatly improved GF110 GTX 580. It is pure speculation, however, that this new HD 7970 may ship with some parts disabled that may be enabled in a respin to meet the next generation of Fermi, the GTX 680 in Q1 of 2012.

At the very least, the HD 7970 is debuting very conservatively as a possibly new strategy from AMD’s new CEO. Timing is good as it shows up at the very end of the year so that AMD can now claim the fastest single-GPU crown, and it brings new life to their partners line-up in time for CES. Best of all, it gives AMD time to respin the chips into higher-performing video cards so as to meet the GTX 680.

We are also hearing that across the board, the stock HD 7970 is a bit disappointing as it only scores about 20-30% faster than the stock GTX 580 – well within reach of an overclocked GTX 580 and priced similarly at about $550. We are also hearing that in a few older DX9 games, it is not that much faster than than the previous generation’s HD 6970, and AMD’s emphasis will be on DX11 and heavily tessellated games.

It appears that the HD 7970′s extremely conservative 925MHz clockspeed comes with good overclocking headroom as a special grace. With the overclocked versions that AMD’s partners are free to produce, it may start to run away from the overclocked GTX 580.

http://alienbabeltech.com/main/amds-upcoming-hd-7970-exposed-a-short-lived-video-card

^...slabo mi ide engleski, a i zapetljano pise.... da li to znaci da je tahiti sklon crkavanju, ili da ga nece biti u prodaji? Ili je samo problem sto je jaci od gtx580 25-30%?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno