Šta je novo?

AMD Radeon HD7000 (22. December 2011)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je kao kod žena kupovina novih cipela, nema objašnjenja, ali pričinjavam zadovoljstvo :p

A meni se uvek desi da mi se igra bas kada prodam dobar HW. Evo, prodadoh 5930 CF i slatko se naigrah sada na ovoj 4850 :)

35m13zq.jpg

Slatko ... ,)

"Odzacar" frejmova :D...

Samo mnogo mi je dati 450-500 evreja za kartu. Pa i da je 7970 :p

Pa ako je mnogo, sačekaj seriju 7850-7870, ona će imati mnogo razumniju cenu.

Ako je ovo tacno, karta sahranjuje GTX 580, a i od GTX 590 nije mnogo daleko

CF rastura!

Da, skaliranje za kartu ovog ranga je perfektno. AKO su tacni rezovi

Wowwww, ako su ovo zaista istiniti rezultati, skidam kapu AMD-u kako je ovo uspeo napraviti !!!

Onda nije ni čudo što će karta koštati 450 do 500 evra. I opravdano, mora se reći !!!

Sasvim solidni rezultati, i očekivano briljira 2560x1600, tu i više memorije radi veliki posao.

Poslednja izmena:
Radujes se sto je dosla zima? :d

Ma zna se bre sve, bice opet tu negde, nvidia ima fiziku, amd malo nizu cenu i tako ce ostati i u narednih 10 god :D

Evo par rezova

perfrel_2560.gif

Prilozi

• 7970.jpg
    7970.jpg
    148.2 KB · Pregleda: 69
Review-ova ima svuda po netu, svi vazniji sajtovi su ga objavili.

Ono sto je ocigledno je da proizvod nije rushovan na trziste da se iskoristi trenutak... performanse na visokom nivou sa beta drajverima, buka OK (mada mnogi kazu da je mogla biti i manja imajuci u vidu temperature), a potrosnja jednostavno sjajna... high end karta koja ima perf/watt u klasi proizvoda (naj?)nize klase.

Me want (me gusta)!

gpuz.jpg

EDIT:

Jao jao jao

1165-gpuz.jpg

With the new BIOS installed we were able to reach 1165MHz on the core and 1625MHz on the memory with full stability. If we went up to 1170MHz on the core we would see artifacts in the benchmark, so without increasing the core voltage this is the best that we are able to get today. Remember, the Radeon HD 7970 started out with a 925MHz core clock, so this is an increase of 240MHz or 26%. This should really help out in the performance of the card and it also makes us wonder what these cards can do with extreme overclocking

http://www.legitreviews.com/article/1805/14/

Poslednja izmena:
Odlični rezultati sa beta drajverima i još potrošnja koja je u idle-u samo 2W, dok u loadu troši manje od 6970,stvarno za pohvalu.
Zna li neko kad će biti predstavljene 7850/7870...već sada planiram da krajem sledeće godine uzmem 7850/GTX660/7870. :p

odlican proizvod. performanse su ocekivane i dovoljno visoke, karta se brutalno klokuje na default voltazi, malo trosi itd. vec se moze naslutiti da ce te karakteristike krasiti i 7800 seriju koja ce privuci mnogo veci deo kupaca. meni je stvarno super ova AMD strategija gde se karte izbacuju na vreme, nema problema u proizvodnji, dosta su brze i posteno zacenjene, imaju odlicne termalne i power karakteristike. win-win situacija.

2,64 -> 4,31 Mrd. Transtora u odnosu na predhodnu generaciju ~ +63% i nije malo...
Kao minus moglo bi se reci da su karte bucne, mada sa pojavom custom modela ce se i to resiti....

Pa da, lepo se sacekaju Vapor X, Twin Frozr itd :)
Ja kapiram da mi nista jace od 7850 ne treba, samo da se dobro ocuje i kupujem.

odlican proizvod. performanse su ocekivane i dovoljno visoke, karta se brutalno klokuje na default voltazi, malo trosi itd. vec se moze naslutiti da ce te karakteristike krasiti i 7800 seriju koja ce privuci mnogo veci deo kupaca. meni je stvarno super ova AMD strategija gde se karte izbacuju na vreme, nema problema u proizvodnji, dosta su brze i posteno zacenjene, imaju odlicne termalne i power karakteristike. win-win situacija.

S obzirom na to kako je počeo R600, GCN se čini izvrsna baza za narednih 5 godina ;). Odmah u startu je ispalo dobro.

Zanimljiv zaključak Legitreviews recenzije:
We talked to NVIDIA today and they said they plan on releasing their next generation processor in the first half of 2012 and our sources off the record said it would be at the end of that time frame.
Reko bih da je to (PR) optimistična procjena :). Naravno, ne očekujemo ništa manje od 500+ mm^2 za Fermi 3.

HD7770 između Junipera i 6800, a 7800 serija malo ispod 6900:
product_placement_small.jpg

Izvor:
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970/

Poslednja izmena:
Malo mi je nelogicno da 7800 bude ispod 6900, kad je 7900 onoliko bolji od 6900. I dalje mislim da ce 7870 fabricki klokovana biti koji procenat brza od GTX570 samim tim i od 6970/50. A po ovome sto smo do sada videli, klok bi na njoj trebao da ide u nebesa :)

Kao sto sam rekao i pre mesec, dva, mislim da ce serija 7xxx znaciti moj konacni prelazak na AMD u full-u. Samo jos stoji da se vidi da li ici na 7870 CrossFire ili 7950 pa kasnije CrossFire :p

Poslednja izmena:
...negde sam procitao da su 2 u CF brze od 3 gtx580 SLI.... znaci brze i jeftinije:smoke:

Grafovi tranzicije su do sada bili prilično točni, isto je bilo i kod lansiranja 6800 serije. Bila je stavljena malo ispod 5800.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno