samo se vi nadajte.
ja iskreno misim da necemo videti ni sa zrelim drajveriama vishe od 15-20% ubrzanja.
Kada smo vec kod totalnih neproverenih spekulacija.... za koje kazu da su proverni FAKE na B3D-u.
![]()
ja ne znam sto ljudi ocekuju ne znam ni ja sta. sudeci po specifikacijama upravo toliko i moze da bude brz 7970: 30-40% vise od 6970 i 15-20% od GTX580 u proseku. sve preko sumljam da moze da bude.
40% brzi od 6970, 20% brzi od 580GTX, 2-3.5x brzi teselator, budimo realni, to je daleko od loseg. Meni se svakako vise svidja opcija na nabudze teselaciju a opste performanse podignu umereno, nego da napravo duplo brzu kartu od 6970 a da teselacija ostane usko grlo, pa da se ponavlja prica iz C2, cim nVidia napravi jedan od onih njoj svojstvenih dilova sa developerima, da se optimizacija isforsira za njihovu sejder arhitekturu, pa da se Radeon bez obzira na sirovu snagu zaglavi u dx11.
Ovako fino, da se poradi bas na onom na cemu treba da se poradi, a sto se ukupne snage tice, objektivno, da li iko moze da zamisli (posebno sa sa sadasnjim stanjem na gaming trzistu) da ce bilo sta moci uopste da oznoji graficku koja je 20% iznad jedne gtx580??
E sad, ono sto u celoj prici malo bode oci jeste cena, ako su izlikovane performanse takve(30-40% brze od 6970) onda je 500e malo prejako, ali opet-kako se uzme. I GTX580 je 15-20% brzi od 6970 a cena je bar kod nas, preko 400e i ne mrda.
Niko nije ni spomenuo razliku od svega 20% u odnosu na prethodnu generaciju, već se spominje razlika od 30-40%.meni ovo izgleda lose. po najavljenim performansama - mnogo para za malo muzike. komotno moze da se preskoci i saceka kepler koji sasvim siguno nece biti svega 20% brzi od prethodne nvidia generacije. a da ce biti skuplji od najavljenih cena za 79xx, cisto sumnjam.
Elem, siguran sam da ce GCN aritektura doneti jednu bitnu stvar, a to je potpuna integracija sa CPU jezgrom u APU procesorima. Jer ce isto kao i CPU moci da izvrsava dosta operacija i da se ponasa kao dodatno jezgro. Tacnije kao FP jedinica![]()
Pa "prica se" da ce biti ~20% brza od gtx580, na to sam i mislio. 20% u odnosu na trenutno najbrzu single gpu kartu. to je po meni nedovoljno s obzirom da se preslo na 28nm.Niko nije ni spomenuo razliku od svega 20% u odnosu na prethodnu generaciju, već se spominje razlika od 30-40%.
Treba u svakom slučaju sačekati kepler (jedino ako se nekome žuri), kao što je Gorth spomenuo, AMD će sa novim kartama biti na tržištu oko 6 meseci bez ikakve konkurencije i sigurno da će cene biti visoke, tek kada Nvidia izbaci 6xxx seriju se mogu očekivati konkurentne cene obe firme.
Ma sam da nas aemdeka casti otkljucavanjima te 7950 i ponudi umerenu cenu, eto nove hit karte. Mada ce i shrinkovi 7850/70 biti atraktivni, to slabo ko pominje a moguce da ce biti izvandredne kupovine, posebno ako u to vreme(februar-mart) i zeleni izadju sa onim hibridom Fermi-Keplera za koga se suska da ce biti "a bit faster than 580GTX".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari