Šta je novo?

AMD Radeon HD7000 (22. December 2011)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LOL, a šta ćeš da igraš na tom HD7900? Crysis 2 DX11 u 3 x 2650 x 1440??? Ili Battlefield 3 sa dokurčenim teksturama? Ne kapiram!? Pa BF3 koji je do sada najlepša i najzahtevnija igra radi savršeno na GTX 570 u 19 x 12 i GTX580 u 2650 x 1440... Treba li ikome išta bolje?

LOL, a šta ćeš da igraš na tom HD7900? Crysis 2 DX11 u 3 x 2650 x 1440??? Ili Battlefield 3 sa dokurčenim teksturama? Ne kapiram!? Pa BF3 koji je do sada najlepša i najzahtevnija igra radi savršeno na GTX 570 u 19 x 12 i GTX580 u 2650 x 1440... Treba li ikome išta bolje?

Pa eto, kad vec pomenu taj Crysis2, ja bih recimo voleo da ga zaigram u dx11 sa Hi-Res texturama, jer sa ovom 6950i njenim tesselatorom-ne mogu. :crash:
Rage ne bih ni pominjao.
Dakle-nema previse zadovoljstva ovim Caymanima da bi mi bilo bas svejedno hoce li-nece li-kad ce li.

Jeste off ali kad ste pomenuli zahtevnost igara BF3 je samo multiplayer u kome se koriste Hi Level kvalitet textura.
Jos uvek nije ubacen najzahtevniji Ultra kvalitet a to se ocekuje sa retail verzijom BF3.
Znaci da moze da se desi da igra bude jos zahtevnija ;)

Pa eto, kad vec pomenu taj Crysis2, ja bih recimo voleo da ga zaigram u dx11 sa Hi-Res texturama, jer sa ovom 6950i njenim tesselatorom-ne mogu. :crash:
Rage ne bih ni pominjao.
Dakle-nema previse zadovoljstva ovim Caymanima da bi mi bilo bas svejedno hoce li-nece li-kad ce li.

DablJu Ti Ef, nema šanse da ne možeš... Ja sam probao DX11 verziju na 6970, u 1080p i to sa 4xAA i 16xAF i sve je letelo. Ne verujem da je 6950 toliko slabiji da sa recimo 2xAA i 8xAF to ne radi kako treba...

Nije mi jasno kako ne mozes crysis sa dx11, koliko sam gledao na YT ljudi sa oc 6950 igraju na ultra i 1080p.

http://www.youtube.com/watch?v=_9tWOq1PxVo

Zna se da 5XXX serija malo slabije radi teselaciju ali ja i sa ovim c2d i 5850 oc mogu nekako da igram 1680x1050p na very high, c2d me ubija jer imam low gpu usage problem..

Cekajte, razumemo li se dobro, znaci pricamo o dx11+hi-res texture, ultra setovanja?
Znaci SA texturama, tu kombinacija tera 6970 kod vas sa preko 25-30fps??? :zgran:Trenutno sam bez CPUa(BD hype) ali cim za koji dan sklopim masinu sa ovom 6950(otkljucanom u 6970 inace) probacu opet ali nema sanse-nekih 25fps gura i to je to, probao sve moguce trikove, forsirao nizi stepen teselacije iz ccc, menjao setovanja iz igre, klokovao kartu itd itd.
@HSV gledao sam ovaj link i koliko vidim lik nije enableovao teksture, a i dole u komentarima vidim da ljudi pisu da to ne moze, dobijaju po 20ak fps, kao ja i kao sto su iskustva svuda sa tom kartom.
Mozda da se javi Medo, on ima takodje otkljucanu 6950 i mislim da je takodje imao identicno iskustvo, da li se u medjuvremenu nesto promenilo?
Koliko znam, nakon 11.8 drivera koji su doneli boost up to 10% za C2 dx11, nista nije radjeno po tom pitanju i i dalje je neigrivo.

NIsam probao od onda Crysis 2, ali znam da je u nekim delovima radio i ok DX11, ali negde padne FPS zestoko i bude ne igrivo...

Sto kaze Maxa nema igara za nove graficke pa ne moraju ni da izlaze.

NIsam probao od onda Crysis 2, ali znam da je u nekim delovima radio i ok DX11, ali negde padne FPS zestoko i bude ne igrivo...

Tesselacija u C2 je napravljena da radi dobro samo na nvidija grafickama. Uzmu ravan zid i na njega dodaju par desetina hiljada poligona iz cistog mira, i takve slicne *****nosti. Predlazem svima da iskljuce teselaciju i preko konzole ukljuce POM.

Pa nisu nvidia/Crytec krivi što ati nema dovoljno jak teselator.

Pa nisu nvidia/Crytec krivi što ati nema dovoljno jak teselator.

U heaven benchmark-u sa daleko manjim faktorom postize se bolji vizuelni efekat (u tome i jeste stvar da se prednsot teselacije iskoristi kako treba, a ne da se preteruje bez vidljivih poboljsanja) nego u Crysis-u gde su samo na neke objekte natrpali na hiljade poligona bez potrebe i zato i opadaju performanse.

Vse o tome:
http://techreport.com/articles.x/21404/2

Poslednja izmena:
zna li se datum izlaska 7xxx serije i ima li nekakvih podataka kakva ce serija biti ???

Vreme izlaska je Q1 2012, dakle skoro sigurno će biti predstavljen na CES 2012. informatičkom sajmu oko 10.januara , ili najkasnije do februara 2012.

AMD nije rekao više detalja koji će to GPU biti, da li odmah HIGH-END GPU ili će prvo biti predstavljena niža i srednja klasa.

At the AMD Fusion 11 Taipei conference AMD has disclosed additional details about its next-generation Radeon HD 7000 series graphics cards, including the fact that high-end solutions will come with a new liquid chamber cooling solution.
According to Corporate VP & General Manager of AMD’s Graphics Division Matt Skynner, 28nm GPUs will start shipping later this year, while the first samples of mobile chips have already been released. As far as the desktop parts are concerned, it seems like these won't be launched until the Q2 or Q3 of 2012, confirming our previous reports regarding the delay of this GPU series.

http://www.guru3d.com/news/amd-radeon-hd-7900-gpus-will-use-liquid-chamber-cooling/

28nm sux, valjda ce NV sa keplerom imat vise srece ali Q2/Q3 2012 je bas daleko :(

A i sto da izbacuju seriju 7xxx kada da bi je covek poterao, mora da kupi-Intela :d

Sto se Keplera tice, ako je verovati Charlie-ju, tesko pre Juna meseca.

Uglavnom-mrka kapa.

Dakle imamo vremena mi da lepo istrosimo ove nase kartice sa novim naslovima :) I ovako nista prezahtevno nece izaci do sredine sledece godine a da je kvalitetno.

To potvrđuje i onu vest sa tweaktowna da se kartice, tj najjača kartica 7k serija sprema za izlazak pre kraja godine.
Logično bi i bilo, ako se setimo kada su izašle 5k i 6k serije, a i najviše klinaca na zapadu od roditelja traži novi hardver pred kraj godine, tj za Božić ;)

E pa ovoga puta ce klinci morati da budze CF, buduci ce prvo izaci slabije karte, skoro 100% je sigurno da ce prvo da se stancuju naslednici Bartsa, pa tek dogodine teska artiljerija.
Bar tako se dosad najvljivalo i pisalo, a i deluje daleko realnije.

Mozda bas zato sto nema najave nekih ultra zahtevnih igara, Ati nece da ispuca svoj najjaci adut u takvoj situaciji. Kao i nVidia, nemaju razloga da zure

znaci 7xxx ce izaci pre nove godine? :D kakvo olaksanje...

Izaći će kad TSMC bude spreman ;). Ima više varijanti 28nm procesa, "high performance" će navodno biti spreman tek početkom 2012., pa bi po toj logici i GCN trebao izaći u 2012. VLIW4 derivati bi mogli biti u ovoj godini.

Poslednja izmena:
Kao sto sam i ocekivao, izlazi 7YXX serija, gde je Y<=7.

Bice zanimljivo videti dual gpu resenje u 28 nm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno