Šta je novo?

AMD Radeon HD7000 (22. December 2011)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

blackbear

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
349
AMD Radeon HD7000 graphics card will be launched in Q2 2011

link..

Poslednja izmena od urednika:
Šta je sad? češće izlaze nove generacije kartica neno drajveri:d

Ovo je očekivano. Jedina neočekivana stvar je bilo otkazivanje 32nm od strane TSMC-a pa je i HD6000 serija malo kasnije jer je rađena u 40nm.
Druga polovina sledeće godine će biti jako interesantna...

Dajte mi pet minuta da dignem blog pa da kacim proverene vesti :S:

Da, ali ovde se pixell nije žalio na rumor :d

U istom članku imaju link na "news of Geforce GTX 680", a ima još bisera npr. "Nvidia GTX460 X2 faster than GTX580" :d

Poslednja izmena:
U istom članku imaju link na "news of Geforce GTX 680", a ima još bisera npr. "Nvidia GTX460 X2 faster than GTX580" :d

Teoretski možda i bude brži, ako uopšte bude postojala dual GPU karta bazirana na gtx 460. AKo se uzme da je GTX 460 u SLI brži od 5970 :)

Poslednja izmena:
'ebote ovi pixeli stvarno trpe svasta :D

B;loggovi su postali gora stvar od tarabe :p

@ppredrag
+1 brate:)
nego nisu jos sredili ni hd69x0, a vec vriste za hd7000 serijom:(

Jupiii, 28nm!

Za desktop who cares, ali u mobilnim varijantama bi mogao mnogo značiti. Pogotovo u nekom narednom Brazosu sa možda 2-4 puta više šejdera uz istu potrošnju i zagrevanje (nadam se).

Hm, meni ne radi link. Ali uglavnom pročitao sam veći deo na overclock forumu. Odlično je što će biti 28nm, obzirom da je danas aktuelna 40nm arhitektura, ovo će biti nešto... :)

Jupiii, 28nm!

Za desktop who cares, ali u mobilnim varijantama bi mogao mnogo značiti. Pogotovo u nekom narednom Brazosu sa možda 2-4 puta više šejdera uz istu potrošnju i zagrevanje (nadam se).

Ja bih rado novi brazos sa isto sejdera, ali 1/2-1/4 manju potrosnju :d

Offtopic: Zna li neko kad ce se kod nas Brazos pojaviti u prodaji?

Kapiram da će ih ostaviti u nižim cenovnim razredima i da će specs ostati slične (pogotovo količine VRAM-a, ROP jedinice, mem. magistrala - dakle back end deo GPU-a). Front end možda bude imao par shader blokova više i više radne učestanosti (1GHz+). 7850 serija bi mogla da nudi performanse iznad 6970 modela, što je kick ass za 199 dolara, dok bi 7870 mogao da nudi i više, a 7970 da se približi modelu 6990 (mada, teško, CF se u poslednje vreme jezivo dobro skalira, kad radi :)). Ja sam sa 6970-icom prezadovoljan, jako dobro rade, ali ima mesta za unapređenje u arhitekturi - sa 28nm će na die-u biti dovoljno prostora da se spakuje još "konja" u okviru postojećeg TDP-a. Samo da TMSC nešto ne zabrlja, pa da prvi batchevi imaju loš yield i niske radne učestanosti. Za NVIDIU se logično očekuje da prve Fermi 3 kartice imaju petinu GPU-a isključeno - imaju monolitne GPU-ove, pa je to i neophodno zbog boljeg yielda tokom prvog kruga u novom manufakturnom procesu...

Čeka se karta naslednik 5770 sa smešnom potrošnjom, povoljnom cenom i boljim performansama. Jači modeli i nemaju previše smisla sa obzirom na situaciju (Crysis 2 je obesmislio karte skuplje od 200 evra).

ja definitivno idem na kombinaciju Phenom III X8 + 990(F)X + HD78x0, mada ako im i quad-ovi budu solidni neću se puno predomišljati. 6800 i 6900 serija me nije uopšte impresionirala, ali zato od 7800 serije očekujem velika poboljšanja.

Ako planiraš da čekaš jesen, ja ti savetujem da sačekaš jom malo i vidiš šta će da ponudi Kepler ;)
)

Surova istina je da dok ne izadju nove konzole sve nove kartice su zalosno overkill.A isto tako sumnjam da ce cela serija biti lansirana Q2.2011 pre bih rekao da ce u Q4.Kad bi izasao sada u roku od tri mesca to nikako ne bi bio dobar poslovan potez mada....

Kao što rekoh ja tipujem na naslednike 5750 i 5770. Jedan razlog je što su prethodnoj generaciji preskočeni, drugi je što obično posle škart čipa više srednje klase sledi nova niža srednja klasa a takođe je u pitanju čip sa najboljim odnosom perf/size za pravo testiranje novog procesa (u prošlosti bi prvo testiranje novog procesa proizvodnje bila najniža klasa a sad sumnjam da će je uopšte i biti).

Slazem se u svemu, dok ne izadju nove konzole nema smisla budziti komp sto je u neku ruku i dobro.

Ako planiraš da čekaš jesen, ja ti savetujem da sačekaš jom malo i vidiš šta će da ponudi Kepler ;)
)

nikad još nisam video, u svojoj karijeri korišćenja pc-a, konkurentnu grafičku od nvidije. uvek mi AMD/Ati ispadne povoljniji. nvidije su mi uvek bile malo bolje - znatno skuplje

Ma to ja pričam već godinama ali do nekih nikako da dopre.

inb4zelenimoderator™ :D

Dal je moguce tako brzo :O
Jos nisam ni 6xxx seriju oznojio a vec ce 7xxx :/

nova kartica nakon 5xxx serije nije baš brzo. serija 6xxx je po meni podbacila pošto je samo malo bolja od 5xxx. svake godine idu nove kartice, ja ovo očekujem negde u septembru, bar one prve modele.

šta bi onda rekao za nevidiju koja je izbacila 560-ku 6-7 meseci nakon 460-ke, kao i sve ostale iz serije 500. da mi AMD tako nešto uradi odmah bih prešao kod konkurencije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno