Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Planiram da uzmem jednu 7850 za rudnik. Da li da uzmem saphire ili msi, ista je cena u e***? Da li je otisla ona serija felericnik msi ili ih jos uvek ima? Za koje vreme u proseku iskopa jedan btc?
Uzmi sapphire neces se pokajati ali gledaj da ne pogodis neku falericnu kao ja sto sam uzeo prvu pa sam je vracao nazad :D

Prilozi

• Screenshot - 17.04.jpg
    Screenshot - 17.04.jpg
    155.3 KB · Pregleda: 107
Ja skoro uboo iz prve dobru MSI (vidim da su jos neki sa foruma dobro prosli), mislim da je bolji izbor od Sapphire-a zbog godinu dana duze garancije.

Ja nisam imao srece da ubodem dobru MSI, pa sam je uz smesnu doplatu od 2500 din zamenio za Sapphire 2GB.

Kod MSI je privlacna ta garancija, ostalo mislim da je isto. Da li se isplati doplata od 2-3000din za 2GB i daje li neke bolje rezultate u rudniku? Jos jedno laicko pitanje za koje vreme se iskopa jedan btc sa ovim karticama? :)

Mislim da kolicina memorije nema uticaja na mining, ali ukoliko sad ili jednog dana budes koristio tu kartu za igranje znacice 2GB memorije itekako. Ja na ekranu G15 tastature lako mogu da pratim zauzece memorije i vrlo cesto predje 1GB. Pogotovo ako budes sirio rudnik, pa ti ostanu dve 7850, opasan crossfire setup moze da se napravi sa 2GB kartama.

@ Air Jordan
Hvala na informaciji. Za pocetak imam u planu jednu 7850, s tim sto pravim celu konfiguraciju koja ce da me kosta oko 35k din. Da li se uopste isplati mining sa ovom karticom?

Vise ti se isplati da kopas litecoin i menjas ga u bitcoin. Tako bi tukao nekih ~80$ na mesecnom nivou. Bitcoin je pao je i kurs ovako mali. :)

Pozdrav svima!!
Pokusavam da se odlucim za neku od 7850 2gb sta preporucujete?
Kolike su cene u inostranstvu, i na koji nacin je nabaviti?

Kupio sam Sapphire HD 7850 2GB (11200-07) pre 5 dana i moji utisci su sjajni.
Jos nisam istestirao sve sto bih zeleo ali mogu reci da je kartica brza, hladna i veoma tiha.
Sve nove igre koje sam probao, uz napomenu da jos nisam probao najzahtevnije tipa Crysis 3... rade na max.podesavanjima u 1980x1200.
Pustao sam razne testove i nisam je ugrejao preko 55 stepeni.
U igrama bude 40-55, a u win. 28. Fan speed 30-50%, a do 45% se necuje.

Jel vaze oni kodovi za igre i za MSI 7850 OC 1GB? Kad mi je crkla stara karta, doplatio sam za ovu, dobio novi racun i garanciju.

Mora da se posalje broj racuna Emmi-u, pa ti oni posalju, ali ne znam da li vazi i za nase karte.

Jel ima neka radnja kod nas gde moze da se poruci HD 7870 XT ili ne nabavljaju to vise? :)

U Emmi-ju sam i kupio. Moracu da ih kontaktiram u vezi kodova.

Pravo da ti kazem izgleda da im je to neka fora, ne salju ti sami kodove, pa ko se ne seti ili ne zna za to bas ih briga.. ali inace ja sam za moju uzeo te kodove, samo im posaljes mejl i oni ti posalju kod koji ukucas na amd sajtu.

Jel ima neka radnja kod nas gde moze da se poruci HD 7870 XT ili ne nabavljaju to vise? :)

Na zalost to kod nas ne ide tako, nego sta oni, tj dobavljaci nabave, to ti je to. Tako da ti je opcija da sacekas jer ih cesto dobijaju, ali i brzo idu, pa bih ti preporucio da svaki dan pratis, oni odmah izbace na sajtu...

Ocigledno je to varijanta ko trazi taj dobije, a oni sami nece nuditi.
Znam za te pakete, ocekivao sam nesto u vezi toga u kutiji i kad nisam nista dobio otpisao sam kodove.
Nisam ni pomisljao da mogu da ih trazim od Emmi-ja.

Toxicm i Dracula hvala za informacije !

Dobio sam jedan kod.

Ocekivao sam kao sto AMD kaze "Tomb Raider™ + BioShock® Infinite + Far Cry® 3 Blood Dragon"
ali su mi poslali kod samo za BioShock uz objasnjenje da su to verovatno akcije na drugim trzistima
i da oni imaju samo ovo. Navodno ce dobiti Far Cry kad AMD pokrene novi promo za nas.

Sta ste vi dobili ?

Ja sinoc poslao mail, cekam jos odgovor. :)

Ocigledno je to varijanta ko trazi taj dobije, a oni sami nece nuditi.
Znam za te pakete, ocekivao sam nesto u vezi toga u kutiji i kad nisam nista dobio otpisao sam kodove.
Nisam ni pomisljao da mogu da ih trazim od Emmi-ja.

Ma takoih amd i salje,nego u normalnim zemljama ne moras da se boris da dobijes ono sto ti sleduje.:)
E sad, vidim da kazes da si dobio samo jedan kod, ali to je nemoguce. Tj tacno je da jedan kod dobijes od emija, ali ne kucas to u steam, vec odes na amd never settle sajt, tamo ukucas i oni ti posalju mejl sa kodovima za steam...
Edit: i da, ja sam dobio tr i bioshock,fc tad nije ni bio. A isto tako, kad emmidobije te karte verovatno je to iz ture u kojoj nije fc u bundle, pa zato i ne dobijes...

Poslednja izmena:
Ma takoih amd i salje,nego u normalnim zemljama ne moras da se boris da dobijes ono sto ti sleduje.:)
E sad, vidim da kazes da si dobio samo jedan kod, ali to je nemoguce. Tj tacno je da jedan kod dobijes od emija, ali ne kucas to u steam, vec odes na amd never settle sajt, tamo ukucas i oni ti posalju mejl sa kodovima za steam...
Edit: i da, ja sam dobio tr i bioshock,fc tad nije ni bio. A isto tako, kad emmidobije te karte verovatno je to iz ture u kojoj nije fc u bundle, pa zato i ne dobijes...

Kupon koji mi je poslao Emmi je za BioShock Infinite.
Kod sam naravno kucao na www.amd.com/neversettlepromo i od njih sam dobio BioShock Infinite - Steam Download.
Pretpostavljam da je moj kod za Tomb Raider odavno iskoriscen, a da su meni poslali neciji kupon za HD 7790 uz koju to i sleduje.

Kupon koji mi je poslao Emmi je za BioShock Infinite.
Kod sam naravno kucao na www.amd.com/neversettlepromo i od njih sam dobio BioShock Infinite - Steam Download.
Pretpostavljam da je moj kod za Tomb Raider odavno iskoriscen, a da su meni poslali neciji kupon za HD 7790 uz koju to i sleduje.

Pazi, ja kad sam kupovao nije ni imao taj kod za 7790 za Bioshock, vec je bila samo akcija far cry 3 za 77xx seriju..
Al ono, moguce da su te nesto zakinuli, pozovi ih opet pa vidi, jer kazem, meni poslali kupon, s tim sto tad nije jos ni izasao Bioshock, pa mi iz amd-ja stigo mejl da ce mi poslati kad bude izasao, i naravno dobio dan pre official release.. Al TR sam dobio odmah... Ne znam zasto su tebi poslali taj kod, mozda su se i nesto zeznuli...

Nisu se zeznuli nego dele sta je ostalo.

Ti si na vreme pokupio tvoj kupon za TR, BS, FC i dobio odmah ono sto je izaslo odnosno TR,
pred izlazak si dobio BS, a tako ces verovatno dobiti i FC.
Nazalost sa ovim kuponom necu vise nista dobiti, jedino bih mogao da se natezem sa Emmi-jem da dobijem ono sto mi sleduje...

Ja sam dobio kod za FC3 uz moju.

Kupio sam kod njih 7870 Asus DC2 V2 pre jedno 2 meseca, da li imam pravo na ovaj kod ili ne??

Nazad
Vrh Dno