Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Jer uzeo neko ovaj PC Myst 7870XT ? Kakav je kada se poredi sa Sapphire 7870XT ? Koja se bolje klokuje ?

Karta me izasla 22,590din u gig....onu,a kad popalim sve sto se tice voltaze u MSI AB,opet mi je skala za pomeranje napona zatamnjena. sa asusovim tweakom sam uspeo da pomeram voltazu al u gpu-z mi konstanto pokazuje 1,210 sto je inace i def.a sto se tice max safe napona,oko 1,25 je max granica dok su temperature u normali.

edit: max sto mogu da pomerim skalu za klok GPU je 1120.kako da povecam to?

Udji u opcije, mislim da ima neka koja se zove "extend official overclock limits", ako ne nadjes pogledacu tacno pa da ti kazem, mislim da je bas u tom prvom prozorcicu kad udjes u settings i spustis skroz dole. Trebalo bi da je to ono sto trazis.

Jer uzeo neko ovaj PC Myst 7870XT ? Kakav je kada se poredi sa Sapphire 7870XT ? Koja se bolje klokuje ?
Pa mislim da je bila, bar kod nas, 1000 din jeftinija od Sapphire, dok je bila u ponudi, a koliko vidim opet su je dobili, s tim da su stavili istu cenu kao i Safirka. :) U svakom slucaju, odlicna je, pogledaj po netu, ja sam bas gledao prvo za nju, i nju sam mislio da uzmem dok nije nestala. Hladjenje je dobro, samo posto je jedan kuler malo je bucnija, ali po oc-evima sam gledao da je dosta dobro klokuju. U svakom slucaju, ja bih isao na Sapphire 7870, ali s obzirom da u roku od jednog dana nestane i ko zna kad ce dobiti, ovo je odlicno.

Udji u opcije, mislim da ima neka koja se zove "extend official overclock limits", ako ne nadjes pogledacu tacno pa da ti kazem, mislim da je bas u tom prvom prozorcicu kad udjes u settings i spustis skroz dole. Trebalo bi da je to ono sto trazis.

jeste,al to sam dobio tek kad sam instlirao beta verziju msi,no opet ne mogu da pomeram voltazu :(

jeste,al to sam dobio tek kad sam instlirao beta verziju msi,no opet ne mogu da pomeram voltazu :(

probaj asusov GPUTweak...
gputweak.jpg.jpeg

Ne znam, moguce da za tu kartu nije otkljucana voltaza, potrazi na netu tvoju kartu i pogledaj.. Steta sto me nisi poslusao za 7870 sa tahitijem, razlika u ceni je samo tih 2400, dok je u , ja evo moju upravo testirao na 1200/1600, sa 1200 na mV, izadje mi 32.5 fps score na Heaven-u, 1080p.. Mada sapphire ima onaj trixx, mislim da asus ima svoj program, probaj to.
edit: pretekao me clan iznad, u glavnom pokusaj sa tim.

Poslednja izmena:
sa asus gpu tweak-om mogu da pomeram voltazu u programu dok mi gpu-z opet ocita def od 1,21v bez obzira koji broj ja setovao u tweak-u. igrao sam se celo vece i uspeo da izvucem 1150/1240 sto mi daje oko 25,5fps u heavenu uz neku umerenu temepraturu od max 74C.probacu da izvucem jos malo ali sve u svemu sam zadovoljan.

Dok sam imao MSI 7850 1GB Trixx je bio padre i madre za nju, nijedan drugi program nije zavrsavao posao. U Asusovom GPU Tweak-u si mogao da podesavas napon ali je OC domet za GPU bio mali, tipa 1000MHz, tako nesto. Inace maximalna voltaza/napon za nju je 1.225v i pazite sa naponom jer je hladjenje malo slabije u odnosu na TF, DC II itd.

kako ja vidim, Sapphire ima ubedljivo najbolje hladjenje karte, ispravite me ako gresim. jel ima igde da se kupi Sapphire hd 7870 XT?

Da li je ok PowerColor 7870 MYST? Najvise me brine sto ima samo jedan ventilator...

Da li je ok PowerColor 7870 MYST? Najvise me brine sto ima samo jedan ventilator...

Pazi tempishka je ok (malo manje od 70) kao i buka a kod mene je kuciste sa 3 dvanaestice na 1000 obrtaja i grafa je na idle necujna dok je u igrama vishe nego podnosljiva (makar meni).

Jedino sam nju nasao za 25k. Koliko vidim vecina 7870 ima 2 ventilatora, a ova koja je jaca ima jedan...
Napajanje bi trebalo bez problema da izdrzi sve?

Poslednja izmena:
Moja makina u full loadu trosi oko 330w makar zalman toliko pokazuje :)

Misli na ceo komp verovatno. :) Ne moze graficka toliko da trosi.

Kako mislis ne moze? Pa overklokovana 7970 trosi dosta vise od toga, mislim da je preko 300 na stock-u. A ova njegova je tahiti isto overklokovana...

Odakle da povuče puno više od toga? PCI-E slot isporučuje 75w, 8 pin konektor 150w i 6 pin ne bi trebalo da može 150w, nema tu mnogo mesta za puno veću potrošnju.

Odakle da povuče puno više od toga? PCI-E slot isporučuje 75w, 8 pin konektor 150w i 6 pin ne bi trebalo da može 150w, nema tu mnogo mesta za puno veću potrošnju.

Pa da, ali npr Lightning ima 2 8pina, ali ostale su tako kao sto si napisao.. Gledao sam po sajtovima sa benchmarkom, svi imaju slicne rezultate. Mada, mislim da ipak nije 300 na stock, moja greska, verovatno dodje do toga sa oc-jem, jer cini mi se da po amd-ju ima neka cifra oko 2xx watt-a.. Al opet, 7870XT sigurno ne trosi toliko...

Kako mislis ne moze? Pa overklokovana 7970 trosi dosta vise od toga, mislim da je preko 300 na stock-u. A ova njegova je tahiti isto overklokovana...

Tahiti XT ima 2x6 pin, i ja cu pojesti moj komp ako moze da povuce 330W. :)

HD 7870 PL (Power Limit) = 190W a kako je HD 7870 XT darivat od HD 7950 - PL sigurno ide do 250W.

MA sigurno toliko trosi :D . Gde bre toliko struje da jede nema shane . Evo ti primer moje 7970 na 1200MHz i naponom od 1188mv trosi 180w mereno preko uticnice dok radi mining .

sad proverih od 4 karte 7850 jedna je na 1047mV, gpuz ocitava toliko? ostale su 1138mV koliko je i default

MSI 7850 koju sam vratio zbog neispravnosti je imala default napon 1210. :banghead:

Uzeh danas jos 4x7850, opet one MSI budjave sa 1gb.

Otvorih prvu, malo provrtio testove i na def naponu ide do 1190Mhz za GPU i 1350 Mem. Lep primerak :)

Zatim sam podizao napod i na kraju dobio ovo. :)

Testirano na mining konfi sa Intel Celeron G1610+MSI H61 P23+4gb RAM i LC600H napajanjem. Tako da gledajte graphics score. :p

1280 je maximala, puca u kombustoru posle izvesnog vremena, dok je ovih 1270 rock stable. :)

Prvi primerak je odlican, idemo videti ostala 3 kakva su. :)

Sto se tice litecoin mininga, na 1300/1375 baca i preko 450 kh/s ali necu je drzati na tim vrednostima, samo za prilike testiranja.

P.S Asic Quality - 85% :p

Poslednja izmena:
Trixx koristim. Probaj u settings-u da iskljucis ULPS (skroz donja opcija).

Izbrisao sam poruku u međuvremenu. :D Pobrkao sam sa 7790, ona nece preko 1200, a 7850 hoce.

E lep primerak si ubo, gde si uzeo, jel po 16ooo ili su poskupele? Dobro da me podsetiste da pogledam asic na ove novokupljene.. Sad sam podesio na ovu sto je imala nizi napon na koliko treba i za sad radi stabilno, sad mogu da se igram sa klokom, mada mislim da je oko 400kh na ltc dovoljno, e sad ide leto vrucine, gledam neko home made vodeno hladjenje da odradim za njih da ne smanjujem klokove leti.. Ovaj aftherburner koliko cekiram da otkljuca napon toliko bsod

Poslednja izmena:
I ja imam 2kom MSI 7850 1gb OC,kazite mi dali sme i koliko da se podize voltaza na njima,posto vidim da im je naponska totalno gola,bez ikakvog hladjenja?

Vrh Dno