Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

iso je na komparaciju, al se sigurno kreira preko nekog ajaxa ili cega vec, pa ni ne postoji kao prava html strana :D

Poslednja izmena:
Da, sad sam video da je link samo do comparison stranice.

Prilozi

• 7870.jpg
    7870.jpg
    237.5 KB · Pregleda: 128
Karte izgledaju k'o da su se deca igrala na tehničkom. Doduše i među najpovoljnijima su na tržštu pa nije ni red očekivati neki kvalitet ili dobar dizajn.

To je prosto za ne poverovati pogotovu bez napona!
Lightning ne moze da istera malte ne 1250 Mhz stabilno a ta karta da gura 1280 Mhz bez napona!?
Sam prag Tahiti arhitekture je negde oko 1250 Mhz,samo posebni probrani primerci mogu da predju tu barijeru i to 99% samo za bench!
Ja jos nisam video ni jednu stabilnu na 1300 Mhz!Krece se od 1200-1250 (i to ovi 1250 Mhz spadaju u najbolje primerke)
Ovo je vise marketing,da se karta malo izreklamira..Jednostavno nije realno.

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_hd_7970_lightning_review,26.html

Poslednja izmena:
^ +1

Evo i review-a 7870 XT (Tahiti LE) i to bas Sapphire :D
http://www.hardwareheaven.com/revie...iti-le-graphics-card-review-introduction.html
Heh ovu na testu su overklokovali na 1285/1760 bez dizanja voltaze.

To je potpuno normalno te karte dolaze s boost biosom, a karte koje imaju taj boost bios imaju fabricki podesen napon na visoku vrjednost vidio si u temi HD7950 da je sapphire na HD7950 flex boost kartici postavio napon na 1.25v i naravno karta sa tako visokim naponom se kloka ko luda ;) nije to đifors da mu smeta visok napon :p

sshot-1.jpg
Definitivno sam ga ostavio ovako za svaki dan,1150/1350 1.24v ( preko asus gpu tweaka,jednostavno ova sila od asus 7870 v2 trazi taj napon,proporcionalno sam stavio da raste sa gpu i za 1150 trazi 1.24v) mislim da je podnosljiva temperatura za taj klok i to je to :d

Koju 7850 uzeti? Ima li onih problematicnih karti, nisam pratio bas ovu seriju samo sam procitao da je bilo nekih problema kod tih karti ili se varam? :)

sshot-1.jpg

Evo i jedne slike sa ungine heaven sve na maximum koliko nudi,1150/1350 ostaje definitivno za svaki dan,nadam se da sam miran naredne 2 godine posto mi u btf3 ,moh warfigteru,black ops 2 i far cry3 sve na ultra podesavanjima baca preko 65 fps:d:whip:
p.s nemoj da vas buni napon za cpu koji se vidi u pozadini 0.924v,phenom mrs tweaker nije u tom trenutku kad sam odslikao vratio btzinu na 800 mhz :)

Poslednja izmena od urednika:
@Dominik76 Odlicno, temperature su ok solidan clock, ne diraj vise nista.
@Dejan#7 Uzmi MSI 7850 Power Edition tu nema promasaja. Kartica radi odlicno, poprilicno je tiha a i klokuje se odlicno (uz malo srece). Eventualno ako ides na malo jeftiniju varijantu uzmi u obzir Sapphire 7850 ovu noviju seriju (pise Dual X na fanovima).

@Dominik76 Odlicno, temperature su ok solidan clock, ne diraj vise nista.
@Dejan#7 Uzmi MSI 7850 Power Edition tu nema promasaja. Kartica radi odlicno, poprilicno je tiha a i klokuje se odlicno (uz malo srece). Eventualno ako ides na malo jeftiniju varijantu uzmi u obzir Sapphire 7850 ovu noviju seriju (pise Dual X na fanovima).

Buraz jer znas jos sta me zanima sad sam tek provalio,temperaturu za vrm2 mi uvek pokazuje 25 c,pa me to malo brine,jer moguce da tu i ne meri ili je karta neispravna nedaj boze?sshot-1.jpg

Ovaj sapphire kao da je na drogama, ima 12 različitih modela iz 78xx kategorije. A najveća razlika između modela je u spoljašnjem izgledu.

@dominik76 Verovatno ne meri, ostale temperature su ti ok tako da nemas razloga za brigu. Bitno je da ne "kuva" kao prethodna :)

1100/1300 1.218v auto fan:

sshot-1.jpg

Poslednja izmena od urednika:
[YOUTUBE]fiM10G7UyOg[/YOUTUBE]

Koju 7850 uzeti? Ima li onih problematicnih karti, nisam pratio bas ovu seriju samo sam procitao da je bilo nekih problema kod tih karti ili se varam? :)

Sta god da uzimas, ne uzimaj ovo smece. Kome nije crkla crknuce, a onaj ko ti kaze da radi dobro, laze.
Svi pokusavaju da je prodaju(pogledaj oglase) :)
R7850-1GD5OC.jpg

Sa druge strane sta god da uzimas 7850/7870 uzmi Asus V2 revizije iskljucivo sa 2GB vrama(odnosi se naravno na 7850 verziju).
Karte su izvanredne, hladne, brze, tihe a ova 2GB rama su danas neophodni. Ako ces da igras bilo sta preko 720p :)
Dobro obrati paznju na poslenju stavku.
srecno!

Citao sam za tu MSI da ne valja tako da nju necu :D
Najverovatnije cu ovu Sapphire OC, imaoo sam njihovu 7770 OC i zadovoljan sam, a i uklapa mi se u budzet. Msm mogu da dam jos te ~2k ali mislim da nema potrebe.

Za ponosne vlasnike hd 7870 kartica jedno pitanje:ako neko ima prikljucen monitor preko dvi i lcd tv preko hdmi kabla jer ima obara na idle taktove na 300/150 mhz ili je ko kod mene 300/1300 mhz? cim iskljucim hdmi iz graficke on momentalno opet pada na 300/150 mhz?

Sta god da uzimas, ne uzimaj ovo smece. Kome nije crkla crknuce, a onaj ko ti kaze da radi dobro, laze.
Svi pokusavaju da je prodaju(pogledaj oglase) :)
R7850-1GD5OC.jpg

Sa druge strane sta god da uzimas 7850/7870 uzmi Asus V2 revizije iskljucivo sa 2GB vrama(odnosi se naravno na 7850 verziju).
Karte su izvanredne, hladne, brze, tihe a ova 2GB rama su danas neophodni. Ako ces da igras bilo sta preko 720p :)
Dobro obrati paznju na poslenju stavku.
srecno!

Fino si me nasmejao, eto. :)
Ceo post je za reciklazu, ako me razumes. Gomila neistina u jednom postu, to je zabrinjavajuce.

Koje igre sem onih koje su heavy modovane koriste vise od 1 GB vrama za rezolucije do 1080p ?
Gde si video da se ova MSI prodaje masovno ? Ima samo jedan oglas trenutno, a karta je prodata u rekordnom roku, samo zato jer je cena bila ispod realne. S obzirom da se kod nas prodaju reparirane karte starijih generacija kartica, ovoj nista ne fali pogotovo sto nije do sada cackana, otvarana i tu je validna pisana garancija od 3 godine.
Koji proizvodjac komponenti u istoriji IT-a nije imao odredjen % komponenti koje su bile za reklamaciju ?

Ne siri neistine i bapska naklapanja, molim te. Sad si uplasio decka, potrosice 30-40 e vise za karticu sa nepotrebnih (za sada) 2 GB rama. Ko prati scenu, najveci procenat kartica koje su vracene zbog reklamacije su Safir-ke (7950 Vapor-X izmedju ostalih). Tako da nemoj molim te dalje na ovu temu kad nisi objektivan.
naravno da je najbolja kartica ona koja je najskuplja, to svi znamo, al dal je dovoljno dobra za ulozeni novac u odnosu na druge kartice ? Tom se logikom uvek treba voditi (i paziti da se ne probije budzet, naravno).

Za ponosne vlasnike hd 7870 kartica jedno pitanje:ako neko ima prikljucen monitor preko dvi i lcd tv preko hdmi kabla jer ima obara na idle taktove na 300/150 mhz ili je ko kod mene 300/1300 mhz? cim iskljucim hdmi iz graficke on momentalno opet pada na 300/150 mhz?

Tako treba, ne brini.

Koje igre sem onih koje su heavy modovane koriste vise od 1 GB vrama za rezolucije do 1080p ?

Sad si uplasio decka, potrosice 30-40 e vise za karticu sa nepotrebnih (za sada) 2 GB rama.

Ima igara koje traze vise od 1GB u fullhd, ali kada se upale najveca podesavanja i antialiasing. Na primer BF3, Hitman Absolution, Far Cry 3 to sto sam igrao i primetio zauzece memorije od preko 1GB...

Znaci za onoga ko ne igra na maksimualnim podesavanjima, rezoluciji i ne pali AA je 1GB dovoljan...

Od ovih nabrojanih samo BF3 vredi igrati na kartici sa vise od 1 GB ram-a. A u multiju tesko da ce i 7950 da te pokrpi da imas oko 60 fps sa svim na ultra.

Opustite se :D Uzecu najverovatnije Sapphire OC, imao sam njihovu 7770 i zadovoljan sam performansama i hladjenjem. Plus je ova 2 GB, moze da zatreba :) Uglavnom znam da sam miran neko vreme...

@dejan pa za istu cenu imas MSI 7850 Twin Frozr, ali ne u istoj radnji, tu je opet godinu dana duza garancija, ali ako bas hoces Sapphire...

Ljudi ne shvataju, dok vama bude stvarno potrebno tih 2 GB vrama, tad ce gpu biti preslab za ultra settings. Dakle, ne zaludjujte se da ce 7850 moci da podmiri gejmera na duzi niz godina. 2 godine u vr' glave. Next gen konzole samo sto nisu, a tad ce da bude zahtevnost povecana samo tako, za te portove tako da je pitanje oce li i quad core procesori uopste biti u stanju da to teraju, a ne graficka u rangu 150-200 evra.

@Bobi4ever
Video sam, ali ne znam jel bi stala u moje kuciste.

Mozda bi i bilo mesta ali tesko posto imam 2 hard diska i gomilu kablova a kuciste izgleda uzasno :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno