Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Default voltaza za uglavnom sve kartice 7870 je oko 1.220, kod mene Gigabyte 7870 OC default voltaza je 1.218 i sa tom voltazom ide za gpu 1220mhz, a memorija 1430mhz,

Ja bih cepao na def naponu gpu sto je vise moguce a memoriju ne bih dirao. Fan na auto i to je to :)

Uh to je vec extra primerak kartice. Meni isto default voltaza 1.218 ali max oc mi je bez dizanja voltaze ~1125/1400. Ja je drzim 1100/1400 za svaki dan, volim okrugle cifre :) Nema sta, pored toga sto si ti rekao a i citajuci topic 7950/7970 na ovom forumu izgeda da se kod nas Gigabyte kartice najbolje klokuju, makar sto se tice 7xxx serije. A pre samo godinu dana imali su epic fail sa onom 6850 sto je zakucavala u Crysis-u. Reci mi jedno, ta tvoja je sa 3 fan-a, kakva je sto se tice buke i temperature? Ova Sapphire je bas tiha ima 2x9cm ventove i do jedno 45% je skoro pa potpuno besumna a u igricama ne prelazi 41-42%. Pre ove imao sam MSI 7850 Power Edition isto tiha kartica ali kod TF4 mi jako smeta "high pitch" zvuk koji dolazi kad odvrnes vent preko 40%koliko se secam.

Poslednja izmena:
na techpowerup su testirali asus 7870 DCII... def. napon na toj karti je 1.25 za 3D load.

Ajde sad cu bas da probam da izvrtim Crysis sa 1150 Gpu a mem na default-u pa javljam (posto mi puca na 1130gpu/1400mem).

@dovla Al probaj stabilnost u crysis benchmarku jedno 20 krugova bar. ;)

Meni pojedine igrice tipa Baltefield 3 prolazi i na vecim klokovima za gpu, dok je na 1220 za gpu stabillna u svim igricama,

@dulsrules, Trenutno nemogu posto sam na poslu, ali izvrecu ovih dana,,,,

@ Gavran, Da to je ona sa 3 ventilatora, sto se tice buka do nekih 60%ventilatora se cuje lagano, vec preko toga postaje malo bucnija ali nista preterano, mada je meni kuciste na stolu na nekih pola metra, sto se tice temperature na default voltazi u igricama nije presla 62C, dok je vram otprilike nekih 65C

Poslednja izmena od urednika:
Heh isto, nece 1130/def mem. Nema sta tu mi je limit izgleda na default voltazi.
@Dovla Temperature su nam tu negde, samo je tvoja bolji primerak nekih 100mhz za gpu. Koji je tebi ASIC? Meni hoce 1125 na def voltazi ali sa ventovima odvrnutim na jedno 75%. Sa ventom na auto ~1100mhz i ne cuje se uopste. BTW evo nasao sam review HAWK 7870 1300mhz gpu/1450 mem na samo 1.25v http://benchmarkreviews.com/images/reviews/video_cards/R7870-Hawk/MSI_R7870_Hawk_Afterburner.jpg
Steta sto je taj review radjen u junu sa ATI Catalyst Driver 12.4.

GPU-Z utility, pa kad se otvori prozor imas u gornjem levom uglu zelenu ikonicu. Klikni i pojavice ti se opcije, pri samom dnu je Read Asic Quality. Ma samo cepaj 1.25v i uzivaj :) sa <75c temperaturama to je vise nego ok.

Asic mi je 75.5 ,jer to ok ili je los primerak?

ne hvatajte se toliko za taj asic, pozeljno je da bude veci, ali ne mora nista da znaci. Moja Gigabyte 7950 ima 63.9% pa se GPU klokuje preko 1200 za svaki dan ;)

sad sam poterao furmark na 1100/1200 na def napon 1.218v i izguralo je bez greskemax temp 70c vrm 72c,znaci mene samo j... na def naponu ako teram memoriju preko 1200mhz,sad cu da probam da jos dignem gpu na def napon pa da vidimo,inace koj program je najbrzi za test gpu posto me mrzi da cekam da zavrsi vantage ili heaven,moracu da skinem crysisi warhead pa da poteram njegov benchmark:D

@foreceptor Znam ali evo dominik76 i ja imamo potpuno isti ASIC i skoro pa u mhz iste OC domete a evo Dovla 10% bolji ASIC i isto toliko mu se kartica bolje klokuje. Mada sto ti kazes ne mora da znaci kao na tvom primeru ali verujem da u vecini slucajeva ima nekakve veze.
@dominik76 Meni memorija ne utice uopste na GPU OC, znaci potpuno isto se klokuje GPU drzao ja mem na defaultu ili na 1400mhz. Ali nemoj to da te brine jer OC memorije jako malo utice na ukupne perfomanse kartice.

@foreceptor Znam ali evo dominik76 i ja imamo potpuno isti ASIC i skoro pa u mhz iste OC domete a evo Dovla 10% bolji ASIC i isto toliko mu se kartica bolje klokuje. Mada sto ti kazes ne mora da znaci kao na tvom primeru ali verujem da u vecini slucajeva ima nekakve veze.
@dominik76 Meni memorija ne utice uopste na GPU OC, znaci potpuno isto se klokuje GPU drzao ja mem na defaultu ili na 1400mhz. Ali nemoj to da te brine jer OC memorije jako malo utice na ukupne perfomanse kartice.

Gavrane buraz , na koliko drzis onaj power limit? ja ga sad stavio na 20%(to je max) i prolazi mi sa def voltazom na 1120/1200 vantage

Default voltaza za uglavnom sve kartice 7870 je oko 1.220, kod mene Gigabyte 7870 OC default voltaza je 1.218 i sa tom voltazom ide za gpu 1220mhz, a memorija 1430mhz,

Haj izvrti heaven na tim klokovima ovakva podesavanja kao sa slike pa vidi je li stabilna.
HD7870 haven basic.JPG
Ako ti nije mrsko provrti ovakva podesavanja, i ostavi MSI afb upaljen da vidimo temperaturu i na koliko se fan okrece dok radi test.

Haj izvrti heaven na tim klokovima ovakva podesavanja kao sa slike pa vidi je li stabilna.
Pogledajte prilog 103372
Ako ti nije mrsko provrti ovakva podesavanja, i ostavi MSI afb upaljen da vidimo temperaturu i na koliko se fan okrece dok radi test.
Mislim da taj test sto trazis od njega nece da vidimo,ni na youtube nisam naso da neko moze sa naponom 1.218 ide toliko daleko tako da ....

Mislim da taj test sto trazis od njega nece da vidimo,ni na youtube nisam naso da neko moze sa naponom 1.218 ide toliko daleko tako da ....

Covjek kaze da mu je u svemu stabilna na 1220/1430 nisam ga ja vukao za jezik, nek izvrti test sa ovim podesavanjima na tom kloku da i mi vidimo taj gigabyte na djelu, mozda i moze sta ja znam fabricki je kloknut na 1100mhz mozda je bas ubo dobar primjerak zato sam i napisao da nam izvrti i postavi sliku da vidimo klok, napon, temp, broj okretaja venta, i naravno konacan rez.

Covjek kaze da mu je u svemu stabilna na 1220/1430 nisam ga ja vukao za jezik, nek izvrti test sa ovim podesavanjima na tom kloku da i mi vidimo taj gigabyte na djelu, mozda i moze sta ja znam fabricki je kloknut na 1100mhz mozda je bas ubo dobar primjerak zato sam i napisao da nam izvrti i postavi sliku da vidimo klok, napon, temp, broj okretaja venta, i naravno konacan rez.

Ma razumemo se brate u potpunosti,zeljno ocekujem rezultate i slike testa na tim klokovima :d

PrtScr capture.jpg

Evo i temperature:

Kao sto sam i reko: gpu 1220 i memorija 1430

maximalna temperatura za gpu je 60, za vram 59c

Prilozi

• temperature 2.gif
    temperature 2.gif
    17.3 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena od urednika:
dominik76, mislim da suvise rano donosis predrasude o nekim ljudima,

Zaboravih da napomenem da je test radjen u 1680x1050 rezoluciji, posto je to maksimalna rezolucija monitora,,,

Kao sto sam i reko: gpu 1220 i memorija 1430

maximalna temperatura za gpu je 60, za vram 59c

Koristi opciju edit( promeni poruku) da ti ne budu dupli postovi kad napises jedan post mozes u roku od 1h da mjenjas poruku dodajes slike tako da bude sve u jednom postu.
Je li ti monitor 1680x1050 jer vidim da si u toj rezoluciji radio test?

Edit : vidim da si napisao ;) Inace odlican primjerak kartice izgleda da je Gigabyte pored sto je odradio odlicno HD7950 karticu isti posao odradio i sa HD7870 karticom ovo su predobre i temp. i OC mogucnosti.

Poslednja izmena:
Da, kao sto rekoh to je maksimalna rezolucija monitora LG2242S

@goldi, kartica je klokovana preko drajvera, medjutim isti djavo je i preko afterburnera, power limit +20%, drajveri su beta 12.11 CAP 2

Zadovoljan sam kako kartica radi, mada sam u pocetku bio malo skeptican kada je u pitanju Gigabyte ali su oovog puta odradili fenomenalan posao sa celom 7xx serijom,

Nazad
Vrh Dno