Ja bih cepao na def naponu gpu sto je vise moguce a memoriju ne bih dirao. Fan na auto i to je to![]()
GPU-Z utility, pa kad se otvori prozor imas u gornjem levom uglu zelenu ikonicu. Klikni i pojavice ti se opcije, pri samom dnu je Read Asic Quality. Ma samo cepaj 1.25v i uzivajsa <75c temperaturama to je vise nego ok.
Asic mi je 75.5 ,jer to ok ili je los primerak?
@foreceptor Znam ali evo dominik76 i ja imamo potpuno isti ASIC i skoro pa u mhz iste OC domete a evo Dovla 10% bolji ASIC i isto toliko mu se kartica bolje klokuje. Mada sto ti kazes ne mora da znaci kao na tvom primeru ali verujem da u vecini slucajeva ima nekakve veze.
@dominik76 Meni memorija ne utice uopste na GPU OC, znaci potpuno isto se klokuje GPU drzao ja mem na defaultu ili na 1400mhz. Ali nemoj to da te brine jer OC memorije jako malo utice na ukupne perfomanse kartice.
Default voltaza za uglavnom sve kartice 7870 je oko 1.220, kod mene Gigabyte 7870 OC default voltaza je 1.218 i sa tom voltazom ide za gpu 1220mhz, a memorija 1430mhz,
Mislim da taj test sto trazis od njega nece da vidimo,ni na youtube nisam naso da neko moze sa naponom 1.218 ide toliko daleko tako da ....Haj izvrti heaven na tim klokovima ovakva podesavanja kao sa slike pa vidi je li stabilna.
Pogledajte prilog 103372
Ako ti nije mrsko provrti ovakva podesavanja, i ostavi MSI afb upaljen da vidimo temperaturu i na koliko se fan okrece dok radi test.
Mislim da taj test sto trazis od njega nece da vidimo,ni na youtube nisam naso da neko moze sa naponom 1.218 ide toliko daleko tako da ....
Covjek kaze da mu je u svemu stabilna na 1220/1430 nisam ga ja vukao za jezik, nek izvrti test sa ovim podesavanjima na tom kloku da i mi vidimo taj gigabyte na djelu, mozda i moze sta ja znam fabricki je kloknut na 1100mhz mozda je bas ubo dobar primjerak zato sam i napisao da nam izvrti i postavi sliku da vidimo klok, napon, temp, broj okretaja venta, i naravno konacan rez.
Kao sto sam i reko: gpu 1220 i memorija 1430
maximalna temperatura za gpu je 60, za vram 59c
Da, kao sto rekoh to je maksimalna rezolucija monitora LG2242S
Ok hvala na odgovoru definitivno si ubo jednu od najbolji HD7870 kartica, extra primjerak.@goldi, kartica je klokovana preko drajvera, medjutim isti djavo je i preko afterburnera, power limit +20%, drajveri su beta 12.11 CAP 2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari