Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Ne bih da kvarim zabavu, ali skoro sam bas od nekoga procitao da se te 7870 TF III pregrevaju pri manjem kloku.

EDIT:

Tek sad videh da me je krivi pretekao u komentaru. :d

+1

Za 7870 TF III sam citao vise negativnih komentara i da je stari TF II bio bolji, a ovu jeftiniju 7870 MSI OC vecinom hvale.

Znaci da je ova 7870 MSI OC pouzdan izbor. Hvala vam puno sto ste mi pomogli da odaberem!

Poslednja izmena:
Na Sapphire 7870 Ghz OC se zale zbog "blackscreen error" i da pomaze samo hard restart.
Ovo su sve komentari sa neta, tako da ne mora da bude bas vezano za svaku karticu.
Meni je najprihvatljivija varijanta ova MSI 7870 OC za 22.300 rs. Sve su one vrlo slicnih karakteristika.
Mislim da Sapphire nije toliko bolja koliko je skuplja (7k), a vidim i da je na MSI duza garancija za 1god.

Porucio sam ovu MSI 7870 od 22300 din pa kud puklo da puklo:smash: valjda je OK:type: ovo je bilo kupovanje napamet posto nigde na netu nema ama bas nijedan clanak o tom modelu,POMOZI BOZE :)

Meni je ova PowerColor 7870 karta gotivna i ako ne gotivim nesto PC.

PowerColor_PCS_Radeon_HD_7870_Vortex_II.jpg

PowerColor-HD-7870-Vortex-II-635x436.jpg

Planiram da prodam ovu moju 6870 za koliko vec moze da se uvalja, i da dodam neke pare za novu grafiku. E sad naisao sam na ove dve:

AMD Radeon 7870 MSI TwinFrozr III OC 2GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/256bit 23999din
AMD Radeon 7870 MSI OC 2GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/256bit/7870-2GD5T/OC 22299din

Da li se isplati da dam 1500 dinara vise za twin frozr III ili isto rade posao ? I da li ce moci uopste da rade na mom seasonic-u ss 520GB ?

Poslednja izmena od urednika:
Upravo o tome je diskutovano par postova iznad, procene nisu dozvoljene na forumu.

Stiglaaaaaa zverka!!!:d:):whip: sutra ide na ljutu mahinu na test !!!!

Upravo o tome je diskutovano par postova iznad, procene nisu dozvoljene na forumu.

Ne znam kako si shvatio moje pitanje, ali ja nisam pitao za koliko mogu da prodam moju staru grafiku, nego da li od 7870 skuplja vredi razlike u ceni ili ne.
Najvise me zanima da li je dovoljno jako moje napajanje za 7870, nadam se da je to dozvoljeno da pitam na forumu.

Ne znam kako si shvatio moje pitanje, ali ja nisam pitao za koliko mogu da prodam moju staru grafiku, nego da li od 7870 skuplja vredi razlike u ceni ili ne.
Najvise me zanima da li je dovoljno jako moje napajanje za 7870, nadam se da je to dozvoljeno da pitam na forumu.

Izvini ako sam te pogrešno razumeo, tvoje napajanje je dovoljno snažno da potera tu grafiku i ostatak mašine.

Poslednja izmena:
1190MHz za GPU samo??? Jel to max OC tvoje karte? Ako jeste, nije ti bas sjajan primerak...

Da to je max. **** ga nikad nisam imao srece sa primercima :p ali dobro, bitno mi je da je supertiha i hladna. Radi i na 1100/1400 bez dizanja voltaze i tako klokovana potpuno je besumna, znaci ne cuje se bas nista, ja zadovoljan.

7850.jpg

Grafika je 1050/1250, 7850.
Proc kastrirani okta na quad 3.6Ghz bez turba iz zezanja :)

Nije neka velika razlika 900Mhz na procu za full hd ili se meni cini ?

E drugari sad mi treba mala pomoc da bi proverio ovu moju novu 7870 od msi (22300 u e..i),preko kojih programa da pratim temperature da bi video da nije nedaj boze ko one safirke i da se ne greje mnogo,klokovacu je preko msi afterburnera,tako da sad cekam dalja uputstva

Koristi msi afterburner za temperature GPU-a, imas OSD u njemu pa setuj da ti pokazuje temperaturu u zeljenom delu ekrana. A skini najnoviju verziju GPU-Z za merenje temperature VRM-a.

Da mislio sam na razliku kloka u procu na full hd gaming nije velika.

Pa ono, absolute maximum je 120c, ali ne bi trebalo da si ni blizu toga. Do ~80c je ok u full loadu.Meni na Sapphire 7870 1100/1400 na default voltazi (1.21v) VRM ne prelazi 75c. OC na 1190/[email protected] VRM temp ide i do 90c sa ventilatorom podesenim na auto, ali sam napravio profil u MSI Afterburneru tako da i sa ovom voltazom VRM temp drzim ispod 85c.

Poslednja izmena:
Pa ono, absolute maximum je 120c, ali ne bi trebalo da si ni blizu toga. Do ~80c je ok u full loadu.Meni na Sapphire 7870 1100/1400 na default voltazi (1.21v) VRM ne prelazi 75c. OC na 1190/[email protected] VRM temp ide i do 90c sa ventilatorom podesenim na auto, ali sam napravio profil u MSI Afterburneru tako da i sa ovom voltazom VRM temp drzim ispod 85c.
POMOC epa buraz kod mene je situacija bas losa i ide sutra kartica na zamenu,ne pada mi na pamet da zadrzim ovaj krs!!! sa driverom 12.11 beta 11 vrm mi je preko gpuz 255 stepeni a sa orginal MSI ili 12.10 drajverom 127 stepeni tako da vec sutra vracam ovu kartivu i doplacujem za neku bolju i pouzdaniju,nema sanse da toliko greje,imam 7 venta na kucistu sve je ladno ko spricer samo ona przi,sad sam u dilemi sta uzeti,za istu sigyrno necu da menjam,razmisljam da doplatim za asus 7870 v2 ili gigabyte ? molim za savet i pomoc oko ovog problema

Sad sam je malo pustio na furmark na default 1050/1200 1.218v i dosla je gpu temp do 70c a vrm do 255c? mereno sa gpuz ? moze neko da mi objasni o cemu se radi,karticu sutra vracam posto je nisam koristio ni 2 dana a ona vec zeza ko safirke sto su zezale sa naponskom,sta bi tek bilo kad bi je malo kloknuo mogu da zamislim,jaja da przim na njoj:mad:

Nazad
Vrh Dno