Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Jeste vazeca je garancija...e sad ovako,zanima me kako ce se uklopiti u moj komp...moja konfiguracija je sledeca
Maticna: Biostar TA770e3
Procesor: AMD Phenom II X3 720 odkljucan na X4 na 2.8 sa 8.5mb kes memorije + imam cooler master TX3 hladjenje
Ram memorija: Patriot DDR3 na 1600mhz - 2x4gb
Napajanje: Chieftec 550w plus 80w
Hard: Hitachi od 500gb
Imam 2x 12cm fan
Sve radi super,stabilno, tiho...
Znam da nije neshto extra jak komp,ali moze se reci da je solidan...
Zanima me koliko ce moci da izvuce iz graficke HIS HD6950?ako ga ne odkljucam..

Šta ti se desilo sa Phenom-om X4 955? :)

E sad, moraćeš da overklokuješ taj X4 na bar 3.5 GHz da bi mogao da isprati tu grafiku.

Trebalo bi da radi sve na Chieftec-u od 550W ako je iole novije napajanje.
Poređenja radi, meni je Enermax 500W (otprilike iste snage kao taj Chieftec od 550W) gurao otključanu HD6950 overklokovanu na 1GHz zajedno sa i7 950 procesorom na 4.3GHz HT off...

Chieftec aps 550s 550w plus 80 je pravi naziv napajanja... http://www.chieftec.com/APS135.html
Pitam se ako ne kloknem procesor,da li ce lepo raditi? mozda nece moci da izvuce max iz graficke ali ce bar moci igrice da kida sa velikim FPS-om,zar ne?

Ma gura to bez problema. Ne verujem da ta masina moze da povuce i 400W tako da ako je kvalitetnijih 550w sljakace bez problema.

Od danas sam vlasnik Sapphire 6970 (referentni model) i prvi utisak je bio, one opet usisivac u kucistu. :D
Pre nje sam imao Hakw 460 koji je bio tisi na 40% brzine coolera u idlle nego ova 6970 kojoj se coller u idlle okrece na 24%.
Kartica se dobro ponasa u BF3, sve na ultra u rezoluciji 1680x1050 22'.

Sto se tice HIS-a, to je veoma kvalitetna firma koja nije zastupljena kod nas na zalost, takodje sam se razmisljao da uzmem nju posto sam naleteo na kp.

Jeste kao usisivač ali i za to ima rešenje http://www.x-arena.com/arctic-cooling-accelero-xtreme-plus-ii.html sad kolika je cena ne piše ali ako kupiš ARCTIC COOLING Accelero Xtreme Plus II nećeš se pokajati!

Ovaj cooler je extra, ali tesko cu ga naci.

Koja je gornja granica temperature do koje mogu da teram ovu moju 27/7 na def?

Ovaj cooler je extra, ali tesko cu ga naci.

Koja je gornja granica temperature do koje mogu da teram ovu moju 27/7 na def?

Stavi na oglas da kupujes doticni kuler(kostace te jeftinije nego u radnji :) ) a znam jednog lika iz NS-a sto je prodavao 2x6950(unlocked) i imao je na jednoj taj kuler koji je mogao da ide odvojeno(vrlo verovatno da ga jos uvek ima). Sad mozes da vidis i sa njim ako se niko ne javi da ti ponudi ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
imam 6950 saphire i prilikom ciscenja sam polomio leptir na kuleru....sad pri naprezanju zuji i trese...zvao sam servis gde su mi rekli da moram da menam ceo hladnjak..postoji li neka drugo mogucnost?

Da zamenis samo ventilator :D... salim se, a sto nisi rekao servisu da se perce samo odlomilo, i oni bi to resili, kako znaju i umeju?

Zamor materijala...

Jel zamor materijala brzo nastupi, na recimo novoj karti? :d

:D... ne mora zamor, moze da bude greska u livenju, mada opet i to se sve vidi da li je ili nije...

Poslednja izmena:
Imam problem sa 6970 pri OC od 975Mhz na naponu 1181mV, odjednom sve zamrzne i pukne drajver, tj. win pojavi onu poruku da se oporavio.
To se desava samo dok radim sa jednim specificnim programom koji ne koristi memoriju graficke ali dolazi do pregrevanje memorije koliko ja mislim i da se zbog toga desava ovo pucanje drajvera uz prijavu low memori.

Prilozi

• 6970.gif
    6970.gif
    21 KB · Pregleda: 75
Samo da javim da sam problem resio tako sto sam se setio da treba ponekad izduvati graficku od prasine, *** od umora sam i zaboravio da je nisam skoro cistio. :d

Ja imam slican problem sa podizanjem temperature na grafi..U stanu mi se skupi toliko prasine a ventilaatori na kucistu samo prze..tako da nedeljno ide na kompresor...da ne duzim...sve sam resio klimom...manje prasine a o hladjenju da ne govorim...toliko..pozz.

Problem sa grafickom ATI Radeon HD 6900,tj greje se tako da zabaguje,
tj. izbaci mi plavi ekran sa crnim linijama,ili samo crn ekran,beli ekran...
zna li neko sta mi je ciniti?

to samo pod opterecenjem i samo na visokim temeraturama?do koliko stepeni ide i kad se jave problemi?ako je tako,resenje je da se ocisti i zameni pasta i thermal padovi,ako nije mozda moze prekuglavanje da resi problem ali racunaj da je zavrsila karijeru.

probao sam da je izduvam,radila je neko vreme i opet po starom,mislim da je pri kraju graficka,
i to zakucava kad pokrenem neku igricu (znaci pod opterecenjem) a bude toliko vrela da ne mogu drzati ruku na njoj
da li mozda zeza napajanje posto sam ga promenio (600w)

Poslednja izmena:
neznam koju da uzmem drugu od serije 6 sa tim perfomansama

Poslednja izmena:
Zasto bi uzimao iz serije 6, kada za isti ili slican novac imas nesto dosta novije (7xxx ili R9)?

Za 90-120 evra traziti Radeon R9 270X ili za 20-50 evra vise R9 280X, sa bar 8 meseci garancije.

Pa da, i 7950 se masovno prodaju sada, mada su neke iz rudnika. Puno ih ima i sjajno hladjenje

Nazad
Vrh Dno