Šta je novo?

AMD R9 290 Zvanicna tema

Da li je normalno da u idle-u bude 41-43 stepeni temperatura u ovom mom kanta kucistu? Ispod nje je asus xonar pa ako je jedino on greje. Sad cekam onaj fractal design r2 xl i dobijem skrseni i opet ga menjem i dok ga opet cekam bojim se da ne bude i u tom kucistu temp ista. Nekad dok igram ovaj watch dogs zagreje se i do 86. Dal je moguce da je i ova losa pa se greje u idle toliko sunce mu

Ako nije dobra provetrenost racunaj na +10C samo od toga. R9 290 jeste vruca karta.http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290-and-290x,3728-6.html
Ovo je link od pre par postova gde mozes da pogledas temp nekoliko R9 290 u zatvorenom i dobro provetrenom kucistu. Meni kada je bila HD 6950 u kanta kucistu, u idelu je bila oko 42C, a kada sam je premacio u Troopera, imao sam 32C stalno.

Buni me to sto sam imao nvidiu gtx650ti pa je ona bila 28-31 stepeni, razumem da su razlike ogromne u kartama ali dali je moguce da se zbog losijeg kucista toliko greju ove amd-ove?

Buni me to sto sam imao nvidiu gtx650ti pa je ona bila 28-31 stepeni, razumem da su razlike ogromne u kartama ali dali je moguce da se zbog losijeg kucista toliko greju ove amd-ove?

Pa de ćeš porediti te dve karte, 290 troši 3 puta više struje, pa mora se i malo više grejati
I dodaj to da je kućište malo za tu grdosiju, pa je zato takva razlika u odnosu na 650ti :)

Pogubio sam se skroz, ne znam dal Kasa zna ali stigne mi ono kuciste iz ww :D i naravno polomljena one sve zabice koje kace prednji deo na kuciste.

Normalna ti je temperatura u idle. Kod mene je oko 38 (sobna oko 24-25). Fan na 20%, duž grafičke duva ventilator 12cm.

Wolfenstein ovaj novi, uglavnom u svakoj igri ga primetim i malo me nervira pa uvek ukljucim vsync. Jel je tacno da kada je ugasen vsync, graficka se vise greje? Ovaj wolfenstein ima neki problem kada je vsync upaljen pa malo stuca zvuk i morao sam sad da ugasim.

Poslednja izmena:
Wolfenstein ovaj novi, uglavnom u svakoj igri ga primetim i malo me nervira pa uvek ukljucim vsync. Jel je tacno da kada je ugasen vsync, graficka se vise greje? Ovaj wolfenstein ima neki problem kada je vsync upaljen pa malo stuca zvuk i morao sam sad da ugasim.
Pa kada je ugasen grafika je pod stalnim opterecenje, te znaci da ce se i vise grejati. Nema tu vise grafu pa da utvrdim da li je bio upaljen ili ne :( Ali odbra ves je da su mi stigle pare na racun :D:D:D:D:D A sad da se bacim na odlucivanje :D

Sta znam, vidim da i gpu usage i dalje varira onako i kada je ugasen vsync

Probaj neku drugu igru. Upali STALKER da vidis kako ce zavojnice da vriste, a monitor da divlja sa 2000FPS :d Greje jednako, ako ne i vise od Furmarka :)

Mislim da sam procitao negde da amd-ove karte tako rade, ono mozda varira ali u igri ne primecujem da fali nesto.

Ako nista ne fali u igri, cemu briga :D

Nemam pojma, posle svih peripetija tripujem na svasta. Jel jos nekom ko ima r9 290 tako varira gpu usage?

123123.jpg

Evo unigine valley radio 15-ak minuta i evo kako gpu usage izgleda

31341231.jpg

Jel to normalno tako?

Poslednja izmena:
Normalno je, ne brini se. Identično je i kod mene. Negde sam pročitao da je to posledica loše komunikacije izmedju afterburnera i amd drajvera.

Nije to posledica lose komunikacije vec onih fade in / fade out efekata kada se menja scena koju renderuje. Potpuno normalno.

Sad malo bolje pogledah i videh da ima i back plate :D Mnogo dobra karta.

Ma da super je karta, jedino sto se meni greje u ovom kucistu dosta. Planiram da ako stigne onaj xl r2 neostecen u ponedeljak da narucim i arctic cooling f14 dva komata i da stavim jos jedan da uduvava napred a jedan gore da izvlaci.

Igram malo i ovaj watch dogs, toliko lose optimizovan, fps cas 30 pa cas 60

A jel znate mozda ili neka preporuka kako podesti custom fan profile u afterburneru?

Poslednja izmena:
Ma da super je karta, jedino sto se meni greje u ovom kucistu dosta. Planiram da ako stigne onaj xl r2 neostecen u ponedeljak da narucim i arctic cooling f14 dva komata i da stavim jos jedan da uduvava napred a jedan gore da izvlaci.

Igram malo i ovaj watch dogs, toliko lose optimizovan, fps cas 30 pa cas 60

A jel znate mozda ili neka preporuka kako podesti custom fan profile u afterburneru?
A gde ima da se nabavi ovaj F14 ili bar F12 ? Ali opet me nekako vuce ovaj Sapphire Trix R9 290.

hoces da ti neko kaze da ga kupis,a prvi ti si vratio safirku?evo ako ti je lakse,vidim na forumu da momak kaze da mu je crknula msi 280x,dakle kog vengera svi su gresni,prezivece samo scesnji :)

hoces da ti neko kaze da ga kupis,a prvi ti si vratio safirku?evo ako ti je lakse,vidim na forumu da momak kaze da mu je crknula msi 280x,dakle kog vengera svi su gresni,prezivece samo scesnji :)
Tacno je da sam vratio Sapphire Dual-X, ali druga koju sam dobio radila je savrseno, ali ja sam hteo ASUS. I imao sam Sapphire HD4850 i HD6950 koje su se OC kao besne i radile savrseno po dve godine. Imam poverenja u njih. To poverenje je bilo poljuljano zbog loseg primerka, ali posle duze istrage nisam bio jedini i uvideo sam da se to javljalo kod vise kupaca. Nista strasno :d Svako se vrati onome sto mu se svidja i sta mu odgovara :D

onda kad sve isprobavas isprobaj i msi :) asus je poludeo ili ih je elpida castila cipove,trece nema :) ja generalno bas gotivim xfx,ali niti ih vidjam,niti mogu nesto da se klokuju sudeci po rivjuovima,a sa njima imam samo najlepsa iskustva :) a i na crosshair-ci bi legle kao budali samar :)

da opet prolazim kroz RMA proces necu. Idem na Sapphire. XFX ima dobro odradjeno hladnjenje, ali bilo ih je samo na kratko u Srbiji. Uvoznici samo favorizuju ASUS, MSI, Gigabyte, Sapphire i PowerColor. EVGA mozes naci u eventualno jednoj prodavnici, i to samo nVidiu, ne znam da li EVGA proizvodi samo nVidiu. XFX sam video u prodavnici u oktobru 2013. godine i to je to :)

I ja isto videh samo jednom xfx i to bese bas r290 krajem prosle godine i nema ih od tada vise.

:'( videcu kod brace madjara onda.mada vidim da se msi bolje klokuje,a bice izgleda jako bitno da se izvuce svaki frejm iz masine.

Vrh Dno