Šta je novo?

AMD R9 290 Zvanicna tema

Uuu dobra ali osecam da ce joj napucati cenu samo tako ako je budu imali :D

Jel ce biti nekih problema ako mi je ovakav fan profil?

3424.jpg

Nikakvih problema. Samo mislim da ce biti bučno. Probaj da namestiš da svakoj temperaturi odgovara za 10 manja brzina ventilatora. Npr. 40C vent na 30% itd.

Ajde recite vi meni jel je ovo normalno?

2132135443.jpg

Jos sam ubacio je ubacio u fractal designe r2 xl i gledaj temperature, pa kako li ce biti leti

temp.jpg

Pa to je strasno, jel ovo treba ovako ili opet da vracam jbm ti zivot

Poslednja izmena:
Pa *** ***** sam, rekoh safir me izdao a imao msi-je ranije pa reko ajd. Nema nedelju dana, mog je vratim ali koju da uzimam sunce da mu poljubim.

Pustim kombustor 7 minuta i vec 91 stepen. Pa daaaaaaaaaj

Aj izvini sad odo u suprotni tabor ali koji je pandan od nvidija ovoj r290?

Pa gtx 780

Ja sam na granici da se vratim nVidi. Sutra porucujem Sapphire R9 290 Tri-X za 43,9K. Ako i ova bude brljavila, u smislu da se taj problem ne moze resiti putem softvera. Wish me luck da opet ne bude corak :D

Eto ja se vratio nvidiji i uzeo ASUS GTX780-DC2OC-3GD5 i stvarno nema da boli glava. Max temp i to u ovim zahtevnijim igrama bude do 64-66 ali u sobi mi je bas toplo, sigurno oko 28°C

zelim ti svusrecu,mada ne kapiram sto si se zainatio da kupis u sopu kad gledas i klok i akustiku,mnogo vise smisla ima uzeti je iz druge ruke.

Kledah nesto po kupujem prodajem i malo mi sumnjive cene. Jos sam ja minimalno 300km udaljen od bilo kog prodavca. Ovako imam bar koga da tuzim ako nesto ne ide kako treba :D Nego uz ove R9 290 da li se dobija onaj Never Settle vaucer ?

Tebi su same karte Never Settle :p...:wave:..

bilo je i po forumu,sa sve articom,ali momak se ne javlja. :) otisao bi vala neko sa foruma da je iscekira,toliko bi te ispostovali.kupovao sam ja i skuplje stvari od 43k din i prodavao pa nije bilo frke,samo obrati paznju na ocene,starost naloga i sa cime barata inace.kad si cekao ovoliko vala sacekaj da naleti na forumu ili kod nekog proverenog ako ta safirka bude mucak.jel' bar hynix na safirci?na moje dve 270x sto sam imao bila je elpida i odbijale su neki solidniji klok.

Cela karta je pokrivena sa masivnom plocom koja odvlaci toplotu na heatpipe, od memorije do mosfeta. Cipovi su SK Hynix, ali prema recenzijama se nisu pokazali kao raspolozeni za klokovanje. Nema back plate, ali zbog gore navedene ploce koja je usrafljena na dosta mesta nema krivljena ni najmanje. Na jezgru su dobrim delom uspeli da izvuku oko 1160MHz, dok je memorija bila na oko 1356MHz.
Raspitacu se jos malo, pa cu videti gde cu da nabavim. Imale su po kupujem prodajem za 350e Tri-X, dok Gigabyte ima za 315e, ali ne znam zasto ga zovu Gigashit :/
Po vasem misljenju koliko je bitan OC memorije ?

po meni bitno je da isprati cpu da je bar jedannaprema dva ako moze tri u dizanju.gigabajt ima losiju reputaciju jer je kod nas najcesce najjeftinija solucija a oni se ne libe daizbacaju poluzavrsene proizvode samo da pokriju trziste.najbolji primer je ga 990fxa d3 ploca koja je tek u svojoj cetvrtoj reviziji okej,a ja sam se vrteo kao ti po sopovima sa tim plocama dok na kraju nisam uzeo na oglasima testiranu plojku.sto se konkretno 290 njihove tice nemam pojma,mozda je najbolja na svetu,hladjenje deluje ozbiljno,ja nisam imao kontakta sa wf x3 varijantom vec samo sa oicnim wf sa jednim ventom na 650ti,ali je taj vent dobar,okej je izrada i radila je super.

Porucena Sapphire R9 290 Tri-X, sutra stize. Ovo je poslenja sansa. Ako ne radi, bataljujem ATI bar neko vreme i krpim se do bilo koje 780GTX.

Ima li negde neke statistike koliko 290 karata uspe da se otkljuca u 290x?

u procentima ne,vele da xfx i pwclr se otkljucavaju,ostalo slabo.

E vala bas. Hajde lepo da nam izneses DETALJNE utiske i mene zanima bas taj Sapphire 290 Tri-X
A jasta, ima da je propustim kroz sve zivo od igara itest programa. Ima fora da monitor simulira 1080p i vece rezolucije. Uspeo sam da izvucem 1750x1400, to je isti br piksela kao i 1080p. Znaci Heaven, Valey, Metro LL, Crysis 3,2,Warhead, WoT (lol)...... Ova moja 9600GT mora da se vrati u hibernaciju, jer vent pokazuje znakove riknjavanja :D Ima li neki pouzdano stabilan driver za nju da se zna ?

Ja sam imao MSI 290X i nije prelazila 80c ni posle sat vremena MetroLL loopova. Blago klokovana. Na defaultu 76-77c, VRM jedno 3-4c nize. A ambijentalna je preko 25c bila. Izgleda su nesto zeznuli na toj 290 non X, vidim mnogi se zale. A da je bucna, jeste.
edit: sad vidim na slikama te temperature su ti sa ventom na 99%? Meni vent nije presao 52-53% sa ^ temperaturama. Mada je i na tih ~50% prebucan, moja procena je da je to nekih 2500rmp ako ne i vise posto MSI Afterburner iz nekog razloga ne vidi broj obrtaja.

Poslednja izmena:
Ja gledaj na Sapphire sajtu i oni mi izbace 13.12.C verziju drivera. Da li je to najbolji driver ili mozda da probam sa novijim, ali nisam se lepo proveo sa njima :/

Meni je msi non x jos twin frozr IV u idle bila 43-44 a kad upalim furmark za 2 minuta 90 :S: i ja se vratih na nvidiju. Nema problema sa njom. Ma muljaju opasno sa ovim amd kartama zbog tog majninga, cesto samo posalju kao nove neke koje su vec prosle reklamacije.

ja bih prvo skinuo zadnju betu,pa ocistio sve ddu-om,iskopcao se s' neta da win ni ne pomisli na wddm drajvere,pa lepo freska instalacija.ako nece tako da radi kako treba,pre ce biti da je do grafe.

LOL, otkud ti to. Mislis da ako se karta greje, znaci da je rudarila? Valjda znas da postoji bar 5 mnogo verovatnijih objasnjenja?

Nazad
Vrh Dno