Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Pa normalno da se cuje, mora da se cuje. A da li ti cujes od mesta sedenja, to je vec druga stvar. Svakako ces cuti ventilator da radi ako se priblizis grafickoj, to je valjda normalno ako radi...

280X je suvise jaka i topla karta da se moze komplet pasivno hladiti ili da bude apsolutno necujna. Jedina opcija ti je da kupis neki aftermarket hladnjak za nju i da na njega nakacis dva NB Eloop ventilatora ili neke Noctue sa LNA. To ti je najpribliznije necujnom racunaru sa 280X. O bilo kakvom overkloku tu nema ni govora. Nema nazalost ni jedna 280X koja gasi ventilatore komplet dok je u idle. Prednost te ASUS karte je sto i pod opterecenjem na stock frekvencijama ostaje necunja i hladna. Dize obrajte do nekih 30ak procenata.

Msi gtx 460, sa modovanim biosom, fan na 20%, 1000rpm je bila necujna.. Ali 100% necujna u idle.. Hawk

Pod necujno, to je bas subjektivno. To jedino da vidis kod nekoga kako se cuje, ali moze da se desi da se to drugacije ( jace ili slabije) cuje u tvom kucistu. Dok ne budes imao u svom kucistu u idle rezimu neces znati 100% :)

Koja je fora sa ovim uefi bios-om za karte?
Ne razumem se bas najbolje, mada kartu menjam jednom u 3 godine, tako da sam nesto izgleda propustio..

UEFI bios omogucava da se sitem brze podigne, brze prodje post :)

Znaci nista bitnije?

To je jedina razlika, osim ako se neki od tih biosa razlikuje, tipa da jedan daje stabilniji napon ili manji napon pa se u zavisnosti od toga moze manje ili vise klokovati, ali na def frekvencijama samo se brze sistem podize, to je to :D

Jel moguce editovanje biosa i povecavanje minimalne voltaze i kloka?
Nisam se nikada petljao sa tim, pa me interesuje

Lele, Demios vratio staru sliku od pre ne znam koliko :D

Evo i ja da se prijavim ako neko oće da mi odradi znači sve def samo oću da mi VDDC bude 1130V umesto 1100V. Evo biosa.

Prilozi

• Tahiti.zip
    41 KB · Pregleda: 12
@ nidzakv

I da je vent tih, u vecini slucajeva sa 280-icama ce da se cuje 'coil whine'...

Evo i ja da se prijavim ako neko oće da mi odradi znači sve def samo oću da mi VDDC bude 1130V umesto 1100V. Evo biosa.

Probaj sa ovim tahiti1.rom
Prethodni koji sam okacio (ako si ga skinuo) je menjao performance V, ne boot, pretpostavljam da si ovaj hteo
Flesujes na svoju odgovornost, naravno
tahiti2.rom ti menja voltaze onako kako bih ja namestio, za 1.1v (u performance sekciji kao i u boot sekciji; rekao bih da imas boost verziju karte)

Prilozi

• tahiti1.rar
    39.7 KB · Pregleda: 14
  • tahiti2.rar
    39.7 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
to ti je do drajvera najverovatnije...

u poslednjih godinu i po proban svaki drajver, uvek isto.
Poznata 280x boljka, na safirki, xfx i ostalima reseno biosom u startu... a jedino asus kulira...
do sad sam resavao tako sto u overdrive podesim profil sa min clockom 500/500, ali bih da resim to zauvek editovanjem biosa ako moze, jer na crimson ne mogu da podesim to kao ranije pa sam prinudjen da koristim stariji drajver

ako ne da vbe, mozda probati sa hex editorom ali to je vec tricky

jel ova moja ima dual bios ili ne? kad sam je cistio,nigde nisam video switch, izgleda da nema, ima samo uefi...

kad editujem preko VBE7 kaze mi Uefi bios detected. Modifications only affect legacy bla bla uefi part will be disabled.

Jel bezbedno da se uflesuje posle taj bios ponovo? Kad vec ne mogu da menjam tu voltazu,promenio bih malo fan profil.

A da ti probas prvo sa drugom verzijom biosa za taj flicker pre nego sto editujes?

A da ti probas prvo sa drugom verzijom biosa za taj flicker pre nego sto editujes?

probano svasta, osim biosa jer je vec najnoviji fabricki na njoj.

za sad mi je jedino resenje min klokovi u overdrive na 500/500.... evo sad eksperimentisem sa stok klokovima ali min napon na .950... cini mi se da isto resava probleme,cak je i karta hladnija u idle nego kad stavim 500/500.

krajnji cilj mi je da upisem min voltazu .950 u bios i da trajno bude sredjena karta, onda cu moci da koristim i Crimson...
mada sam video da postoji fora da se instaliraju poslednji drajveri i stari CCC, ali ne bih se zezao oko toga, da ne dodje do nekog neslaganja.

Poslednja izmena:
probao sam da flesnem bios sa atiwinflash, dobijam ovo

Screenshot_1.png

odmah sam flesnuo original....
pokusao jos jednom sa novim fajlom,opet isto...

Koji atiflash koristis?,stavi zadnju ver.ako nisi,i mene zezalo na 290-tki

VBE7.0.0.7b , flesovano iz cmd (admin)

da nije do onog sto ne moze uefi, a meni je uefi bios. plus nemam dual (valjda)

Nađi neku stariju verziju BIOSa pa vidi jel ona može da se edituje.
Inače, čini mi se da sam ranije flešovao UEFI BIOSe bez problema. Nisam siguran do duše, davno beše.

Od pre par dana mi se na monitoru pojavljuju artefakti i to kocka velicine oko 7x7 cm. Grafika je iz potpisa i stara je 16 meseci. Sumnjam na napajanje LC 600w ver. 2.2 koje ima 29A na dve 12v grane, ali nemam drugo kako bih proverio. Ako neko ima resenje ili bio eventualno mogao da pretpostavi do cega je svaki komentar je dobrodosao.

Poslednja izmena:
Vrh Dno