Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

pa valjda se podrazumeva da kad zeznes neki bios bar pokusas da vratis stari i da ga imas za bekap na tom flesu...ne igra ulogu taj bios switch sem sto imas bas bekap bios,koliko se secam jedan je bio uefi jedan legacy na 7970 posle su na 7970ghz i 280x prosto flesovali dva ista.bios na poziciji ka dvi/hdmi/dp portovima (pozicija 1) slobodno akaj,edituj,flesuj,a ovaj ka power konektorima od sad ne diraj.

280x nema silent i uber biose,to ima samo 290x,nema cak ni 290 bez x.

E stiglo novo napajanje:)tako da sad imam prostoa da klokujem.Posto slabo znam oko klokovanja gpu.Do koliko je bezbedno da guram klizac ma Core Volatage?Vidim da vecina vas kaze dok mozes da ohladis sve je ok.Ali mi to nekako nelogicno.Mora da ima neka voltaza do koje bi trebao da idem.Posto su mi temp u igrama 55-56c a stavio sam + 25% core voltage.

Tako da ako moze cisto smernice

1.Koja je maksimalna temp do koje sme da ide
2.I okvirno koja je voltaza do koje da guram Core

1.25v onako za svaki dan 1.3v da benchujes, temp za svaki dan 70-75c

bem ga pa nema to 1.25 imam samo %...kako v ito ocenjujete dal je 1.25 ili 1.3?Ja sam stavio na +30% sta mu sad to dodje?

Poslednja izmena:
Ти си онда само power limit дирао.
2015-12-09_22-17-15.jpg

Evo kako stoji kod mene

Screenshot_2.png

Zato mi nije jasno kako da idem na 1.25v

Koд тебе је другачије нешто :)
А шта се дешава кад повећеш напон, промене ли се и вредноссти у оном десном кругу?

Kad ga odvrnem do kraja a to je +100% mv u onom krugu mi se pomeri do 1mv.
Sto po tome ispade da ne moze preko 1mv(a ja odvrnuo na +100%)
Promenio sam sve skinove i nece da mi pokaze kao kod tebe

Nisu sve grafike iste. Na slici ti je grafika u UVD stanju i jesi povećao napon za 25 milivolti. Pokreni nešto u 3D i prati situaciju.

Хмм, да код тебе није закључан напон?
Постоји и та могућност, мада не верујем...
Ево види да ли ти је ово штиклирано у опцијама
2015-12-09_23-35-28.jpg

Plus opcija ispod.

Ne laže. Karta je MSI 280X. Samo je pitanje šta radi i šta pokušava da uradi. Njemu su volti, procenti, itd. Malo se izgubio.

E ovako stoje stvari.

Istrazivao sam na google,zavisno od modela graficke nekima stoji npr 1.25v a nekima kao meni stoji (+0mv pa na dalje do +100mv).E sad pocetna voltaza za moju graficku je 0.950v tako da onim slajderom dodajem na to.E sad malo me hebe racunica...Koliko maksimalno smem da dodam na slajedru MV da ne prelazim 1.25v ???Ja sam npr isao da +65mv i testirao sa Heaven nije mi prelazilo 1.23v vecinom vremena se kretalo oko 1.2v - 1.211v.
Takodje sam primetio da gpu ne koristi sve vreme zadatu voltazu,nego zavisno od opterecenja varira i ako sam stavio +50mv ono ne drzi na zadatom nego ide od 1.19v pa sve do 1.23v.

A da izgleda ne moze da ide na 1200 na core,u Heaven mi se pojave neki sitni artefakti,onako providni 2-3 puta u toku testa 2-3 puta.Stavio sam bio +20 power limit / +65 mv za core / 1200 core / 1500 mem

Tako da za sad mi prolazi 1190 core / 1500 mem posle cu testirti u igrama.

Samo mi treba vasa pomoc,koliko je maksimum MV koje mogu da dodam da budem u granici od 1.25v ??? Temperature su sasvim ok idu do maksimum 63c,stavio sam neki custom fan profil vrti negde oko 47%.

Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
E ovako stoje stvari.
E sad pocetna voltaza za moju graficku je 0.950v tako da onim slajderom dodajem na to.

To je napon za 2D mod, a ne 3D. Moraš da vidiš koliki ti je napon u 3D modu. Rekao bih da je 1.2V, što znači da staviš +50mV ukoliko želiš 1.25V.

@Cimi pokreni neku 3d aplikaciju i vidi koliki ti je napon pa u zavisnosti od toga dodaji mV

To je napon za 2D mod, a ne 3D. Moraš da vidiš koliki ti je napon u 3D modu. Rekao bih da je 1.2V, što znači da staviš +50mV ukoliko želiš 1.25V.

Da, tako je.

Idle = 850 mV
UVD = 950 mV
Load = 1200 mV

Svako pomeranje klizača levo ili desno uzrokuje promenu napona u svakom od navedenih stanja u kom se karta nalazi.

Poslednja izmena:
Tako je uobičajeno, za MSI 280X. :D

Ali da, može biti i drugi u zavisnosti od jednog parametra.

Poslednja izmena:
da da, vjerovatno je i kod njega... nikad bolja karta po onoj cjeni ;)

Evo ovako.

u idle je oko 0.95v
u lodad ide oko 1.211v

Stavio sam sledecu postavku

Core 1180 (puca na 1200,glupira se malo na 1190)tako da sam spustio na 1180 prosao heaven,i 2h cs go,30 min Fallout 4
Mem 1500(to cu posle menjati kad nadjem stabilan core)
Power limit + 20
Core Voltage +50mv

U cs go temprature su oko 58c u fallout 4 su max 63c Voltaza ide do maksimum 1.
Tako da cu probati da guram na 1180 na core,jos malo da testiram.Posle cu probati memoriju da guram.

Nego dokle smem da guram sa temperaturama,a da budem u safe zone?Znaci da ne idem do granice.

Evo ovako.

u idle je oko 0.95v
u lodad ide oko 1.211v

Stavio sam sledecu postavku

Core 1180 (puca na 1200,glupira se malo na 1190)tako da sam spustio na 1180 prosao heaven,i 2h cs go,30 min Fallout 4
Mem 1500(to cu posle menjati kad nadjem stabilan core)
Power limit + 20
Core Voltage +50mv

U cs go temprature su oko 58c u fallout 4 su max 63c Voltaza ide do maksimum 1.
Tako da cu probati da guram na 1180 na core,jos malo da testiram.Posle cu probati memoriju da guram.

Nego dokle smem da guram sa temperaturama,a da budem u safe zone?Znaci da ne idem do granice.
Sto sve ne vratis na def. taktove znaci i gpu core i napon i onda prvo utvrdis koliko ti je def.napon.

Kad utvrdis def. napon odredis koliko ces joj dati napona i gurnes na zeljeni takt.

Sve ispod 70c je super, do 80c mozes probat nece joj sigurno nista biti, moze gpu i preko ali je upitno kolika je tada temp. Vrm-a i memorije tako da obuzdaj je ispod 70c i nemas sta da brines.

Ne def.

idle 0.944v
load 1.12 - 1.168v

Kada klokujem +50 mv / +20 power limit

idle 0.991
load 1.168v - 1.23v

Temperature ne prelaze 63 c ni u jednoj igri.

Samo me zbunjuje zasto i igrama kada klokujem gpu i stavim core na +50mv...Voltaza mi seta od 1.168-1.23v sad mi nije jasno sto to seta?

to ti je manje-vise to na vazduhu,retko koja hoce preko 1200mhz na koru bez ogromne voltaze za koju ipak treba voda.probaj sa stikliranim "force constant voltage" u optionsima afterburnera.

Ne def.

idle 0.944v
load 1.12 - 1.168v

Kada klokujem +50 mv / +20 power limit

idle 0.991
load 1.168v - 1.23v

Temperature ne prelaze 63 c ni u jednoj igri.

Samo me zbunjuje zasto i igrama kada klokujem gpu i stavim core na +50mv...Voltaza mi seta od 1.168-1.23v sad mi nije jasno sto to seta?
Stavi joj +100mV i vidi koliko moze onda probaj 1200Mhz sa sto nizim naponom recimo +75mV

Nisu ovi novi Tahiti chipovi dobri za oc oko 1200mhz uz prihvatljiv napon sve preko je uspjeh na zraku. Vjerovatno se tvoja moze stabilizovat na 1.2Ghz uz +75mV s obzirom na niske temp. mislim da mozes ici sa +75mV.

I ja nesto mislim da bih mogao jos da joj nasviram mv pa da idem na 1200.
Jer u igrama mi ne prelazi 1.219v sa 63c ,a stavio sam +50mv.
Videcu prvo da je stabilizujem na 1180 i sto vise mem da izguram.Onda cu da guram dalje.
Mada mi je i ovo za sad ok.

Poslednja izmena:
Vrh Dno