Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Meni testovi prolaze i na većim klokovima na def. naponu,ali u igrama to nije slućaj.Kad, tad pukne u 3D ili 2D.Meni to nije stabilno.Sad mogu da odradim Heaven na 1200/1650,na def naponu 1.2,sa sve snimkom,ali to ne traje dugo.Sa biosom koji je modovao sam633 na 1.225 ide stabilno na 1170/1650.AB kod mene ne podiže napon,piše,ali ne podiže.Možda je kod vas drugačije?

Poslednja izmena:
Brate mili,sad me bas bas nervira...Sve bencove prodje na 1130/1700...Sad mi pukne u cs go i to posle 2h na 1120/1650..Jel moze neko da mi objasni kako da dodam jos voltaze,i sta ovi parametri znace(sluze)..Nisam do sad cackao.

Screenshot_1.png

Znaci sprzicu je ali ima da nadjem stabilan klok:d

Za sta mi mi sluzi core voltage a za sta power limits?

Ok koliko sam sad googlao power limit mu sluzi da doda jos voltaze ako zatreba?To znaci da nece koristiti stalno 20% nego ako treba?

Poslednja izmena:
Digni power target slobodno do kraja. I vidi jel ce da ostane stabilna sa time. Ako nastavi da puca, dodaj malo core voltage-a. Power target je bukvalno koliko da dozvoli karti da povuce struje u odnosu na default.
Znaci bez bojazni to digni, neces spaliti kartu :)

Ma ja sam zentara teska dok nesto ne naucim:d.Evo ovako sam uradio.I opet mi prodje heaven ali videcemo u igrama

Screenshot_2.png

A kako dodajem voltazu za memoriju?Ili je to uracunato u power limits?

Nije, nije ni svim kartama otkljucano. Nemoj time ni da se opterecujes, ionako su minorni pomaci OC-om ram-a jer je siroka magistrala.
Core is king ;)

Digni bre taj napon jos, sta si se stisao. Podigni za bar jos 5mV, ili jos ako nije stabilno, osim ako su temperature kriticne :)

Meni testovi prolaze i na većim klokovima na def. naponu,ali u igrama to nije slućaj.Kad, tad pukne u 3D ili 2D.Meni to nije stabilno.Sad mogu da odradim Heaven na 1200/1650,na def naponu 1.2,sa sve snimkom,ali to ne traje dugo.Sa biosom koji je modovao sam633 na 1.225 ide stabilno na 1170/1650.AB kod mene ne podiže napon,piše,ali ne podiže.Možda je kod vas drugačije?

1150/1650 vise od godine na def,a i moze se dizati/spustati napon iz AB-a.

Cek jedno pitanje..Do koliko je bezbedno da guram Core Voltage?Mislim temperature su mi ok.Jel ima neka bezbedna granica,ili mi bitno da mogu da je rashladim?
Za sad necu preterivati sa klokom,dok ne uzmem drugo napajanje.Ali ocu da stabilizujem da bar moze 1130 na core.

sad se drugar zalio da na novijim betama puca retko ali nasumicno,resenje je bilo brisanje svega DDU-om i stavljanjem whql drajvera (on je pustio da win sam svuce).probaj i to obavezno.

Izgleda da je to jer sta god da stavim pica mi klok.Sad me vec zivcira.
Aj probacu i to jos.

Mozes core voltage dokle oces, samo je bitno da mozes da je oladis :)

Jel ima neko neke bas stabilne drajvere.Posto sta god stavim ono puca.
A temperature su ok.Na 20 vcore mi negde u igri 58-59
Ali bukvalno sta god da stavim pukne.Dobije neka prelivanja po monitoru
Ako neko ima neki rock solid drajver bio bih zahvalan.

^ Catalyst 15.7.1 mi za sada nije pukao.

15.201.1151.0 WHQL bi trebalo da je ovaj sa apdejta,sad koji mu to dodje po amd-ovoj nomenklaturi ne'am pojma.kod mene licno je zadnja beta.

@cimi Ne mogu da ti odgovorim na PM, pa evo ovde.

Skinuo sam drajvere sa sledeće web stranice proizvođača: support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064

Verzija 15.7.1 (ne beta).

Oprali smo Gk 104 ostali su zeleni u prasini zadnja tabela sa TP
GTX770 iako je na 1080p dugo bila brza karta zbog slabe podrske kroz drivere sada gubi znatno od R9 280X ( jos omega dok izadje bice zakucavanje :d)
perfrel_1920_1080.png

Povremeno mi donja polovina ekrana trzne na dole dok sam u browseru (2D). Retko, primetim jednom u par dana, ali me nervira. Drajveri poslednji (15.7.1), pre toga očišćeno DDU-om. Ima li neko neku ideju?

Izgleda da ovo zavisi od modela monitora i vrste veze. Rešio sam tako što sam u Catalyst deštiklirao "Alternate DVI operational mode" i od tada se to više ne dešava. Eto, čisto da znate ukoliko se neko susretne sa istim problemom. :)

Posedujem R9 280X Dual X OC kojoj je editovan napon preko BIOS-a zbog mininga. E sad ja sam hteo da flesnem novi BIOS i uspesno je prosla cela procedura, ali sam zaboravio da pomeriom BIOS switch na 1, pa sam sada s**** taj drugi BIOS koji je zakljucan. Onda sam probao da flesujem ovaj kojeg je moguce flesovati, medjutim stalno mi izbacuje error sa porukom 'rom not erased'.

Koristio sam atiflash program. Kako sad da flesujem novi bios a da izbegnem ovaj error i da li cu resiti onaj drugi bios kojeg sam za*ebao?

mislim da ces morati da nosis na komp sa integrusom i/ili drugim gpu-om i da bodes u ekstra slot da bi mogao da preflesujes sve kako treba.

Imam integrusu na ploci, tako da mogu sve zavrsiti kod mene, samo da mi neko objasni kako...

forsujes plocu da ide preko integruse,butujes flesic i flesujes sa atiflash ali koristeci -f komandu pre imena roma.

edit:monitor,logicno,kopcas na integrusu.

Poslednja izmena:
Posto sam probao i ovaj drugi BIOS da flesujem preko wina, izbacio mi je error u sred flesovanja i ukratko- i njega sam s*****...

Flashovao sam preko dos-a novi bios, uspesno je sve proslo, medjutim posle restarta kartica ne daje sliku. Ocigledno da nesto ne radim kako treba a sada imam karticu koja ne radi... Pomagajte, za*ebao sam stvar, ne znam sta da radim :(

Nemam ideju kod koga. Ako je neko voljan da mi izadje u susret i zavrsi ovo ili da preporuci servis bio bih jako zahvalan. Na pm naravno.

Ne znam da li je AMD malo platio ovom techpowerup-u ali po zadnjem testu R9 280X bjezi GTX770 oko 20% i to na 1080p rezoluciji gdje sirina magistrale i ne igra neku ulogu, dok je na vecim rezolucijama razlika jos veca.
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/23.html

Isto su mi malo cudni rezultati na istoj rezoluciji R9 290X odnosi prednost nad GTX780Ti.
Kepler je drasticno izgubio na performansama ili je AMD-e znacajno ubrzao.
Imam R9 280X kartica vise, jednu koristim, ali nisam primjetio da se neko drasticno poboljsanje desilo kroz drivere koliko ova tabela govori nesto definitivno ne stima.
Kad izadju Omega driveri mozda ode prednost i na 25% u korist R9 280X u odnosu na nekada njenog glavnog konkurenta tj GTX770

sta je tu cudno ... Nvidia redovno zaboravlja stare generacije i iste su osudjene na propast po izlasku nove generacije ....nista strasno kupis novu i rokas ....

Uspeo sam da je vratim iz mrtvih! Ispostavilo se da je verzija BIOS-a predstavljala problem, iz nekog razloga najnovija verzija koju sam hteo da flesujem nije htela da pokrene kartu, skinuo sam verziju BIOS-a koji je vec bio pre ovoga, i gle cuda, RADI!

E sad kratko pitanje, posto sam flesovao na oba BIOS switcha ovaj BIOS, da li onda taj switch sada gubi svoju funckiju tipa kada se pomeri na '1' onda je to Silent mode, dok na '2' je Uber mode? Jel ima ovo veze sa postavkama BIOS-a, ili karta ima neku svoju memoriju, ako me razumete sta hocu da kazem...

Nazad
Vrh Dno