Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Poslednja izmena:
jesam prochitao, ali ne kontam i dalje, koja dva parametra, kako da oborim ispod -100mv?
drajver 13.12 zbog downkloka...mozda zbog toga..?

Poslednja izmena:
Da li znas kolika im je potrosnja sa tim naponima?

Ne, ali su temperature niže za dvocifren broj stepeni, u odnosu na default.

jesam prochitao, ali ne kontam i dalje, koja dva parametra, kako da oborim ispod -100mv?
drajver 13.12 zbog downkloka...mozda zbog toga..?

Mislim da može i više kad se MSI AB pokrene sa određenim parametrima (ono pored imena fajla, kao --help, recimo, ali to nisam detaljno istraživao).

Mnogo je lepše i lakše odraditi u Hex Editor-u.

Poslednja izmena:
Izmeriću potrošnju i editovati bios na 1V pa javljam u narednih nekoliko dana....

znachi, sledece moje pitanje bi trebalo da bude, koliko para za modovan bios? :D

Pre 6 meseci. Link.

:)

Poslednja izmena:
Samo jedna stvar, nemoj mešati VBIOS-e, jer ima više serija karti. Uradi kako je MSI zamislio. Smatram da je tako najbolje, jer dolaze sa tri različita VRAM-a.

Biće više biosa od 1 do 1.15v sa početnim taktovima 900/1250 pa sami štelujte koliko vam treba...

A ja kao ujedam? :)

Poslednja izmena:
A jel moze neki bios taj modovani da mi otkljuca napon na asus 7970 DCIITOP?

Pošalji bios na [email protected] napiši koji je default napon i taktovi i napiši šta i koliko hoćeš od napona i taktova i biće rešeno...

probam ovaj pa javljam rezove.

a jel mere 900/1250 sa 1100mv?

edit
odradio kako si rekao, proshao flesh, restartovao... ali nema nikakvih promena....ni klok ni napon....

Poslednja izmena:
Jel se neko igrao sa modovanjem 7970/280X u FirePro? Vidim da ima tema na stranim forumima, ali me ipak zanimaju domaca iskustva. Meni nije toliko bitno da radi brze vec da dobijem pristup nekim opcijama koje su sada zakljucane npr. RealView u SolidWorks-u.

Ovo samo lažira brojke

Bez obzira što je sasami poleteo i uradio nešto bez ikakve prethodne provere, a neko jeste, plus posvetio vreme, to i i nije toliki lažnjak, u određenom smislu. Ali, napon od 1010 mV, svakako ne može postojati.

hah, normalno da je invalid checksum kada sam čačkao u biosu, ali to neznači da neradi, flešuje se normalno i radi kartica sa tim biosem....

Aj da pitam posto sam kupio pre neki dan Msi 280x,pa cisto ako moze neko od vlasnika tog modela da mi pomogne.
Koliko bi mogao da podignem core i mem ali bez da dizem voltazu posto sam i onako knap sa napajanjem?

Takodje jel se nekom jos dogadja da u idle ili nekad tokom igre monitor ode off i pise no signal?Jel e susretao nekad neko sa tim problemom?

Zavisi od primerka karte, moraces sam da probas.

do 1100,mada je bilo karti koje nisu htele da cuju za ista preko 1040-1050mhz bez napona,pa i onda je bilo frkenzi.

Ma naravno,sam cu da cackam,nego cisto neki reper?Sad vrsljam po google pa vidim da ljudi idu na core 1100mhz bez diranja voltaze.Takodje da li ima potrebe dirati memoriju?Ili samo core da dizem.
Ne smem voltazu da diram,jer mi je napajanje staro,cpu klokovan,tako da sam bukvalno knapiran.
Pa bih cisto da se malo igram da dizem sa default voltazom.Cisto da izvucem koji fps vise.

edit.Hvala umart,sad cu da probam sa 1100..Cime da testiram (malo sam noob)sa klokovanjem gpu.Da opalim heaven?

Evo bez diranja voltaze prosao krug heaven-a,stavio sam core na 1100 mhz..Sad cu malo da opalim Dying Light..Znalo je i ranije na 6850 da mi prodje heaven a da mi na Dying Light pocne izbacivati zelena mrlje po monitoru..Sad cu probam.

edit2.Evo igrao sam malo dying light sve na max.Proslo glatko.Fps je 5+ skocio,stavio sam core 1100mhz bez diranja volataze.Lep izgleda primerak karte,mozda bi moglo jos malo,ali me mrzi da cackam.Nego jel bi imao neku korist od diranja memorije?

Poslednja izmena:
Naravno da bi, ali pazi dizanje i sami taktova podize potrosnju nije puno, ali malo vise karta ipak trosi nego na def. taktovima.
Pazi samo na to napajanje staro je da nosi FX8300 na 4.8Ghz i R9 280X overklokoanu pa cak i na def naponu.

Naletices na neku igru koja dobro optereti i CPu i GPu tad bi mogao imati problema ovako dok je cpu 40-50% zauzet trebalo bi ono da nosi, Crysis 3 dobro koristi Cpu opali njega i vidi jel napajanje izbaca vruc zrak ili provjeri pipanjem grije li se ako nije onda mozes da guras Tu R9 280X i na vece taktove!
Svakako ces sam morati da trazis stabilne taktove ali kao sto ti umart rece do 1100 na def naponu trebalo bi osrednji primjerci da ide.
Za kraj koliki je ASIC?

da,ne stavlja MSi bas svasta u karte,jos nisam cuo za neku koja bas nije htela da se klokuje.Glibabajt je ubedljivo najgori od ovog sa cim sam imao posla po pitanju radeona.nisam samo ispratio jel' su se uljudili bar za 3xx karte?

Evo ovako..
Stavio sam na 1120 mhz core.Ide odlicno,prosao heaven,igrao sam 1h dying light,malo fc4..Odlicno sve proslo.
Sto se tice napajanja.Ono je mlako,ide topao vazduh iz njega,kabl sto ide u napajanje je onako vruc(nista preterano).
Ali evo malo pre dok sam surfovao netom opet se zakucalo,samo ovaj put zamrzla slika.Ovaj put nije se iskljucio monitor(no signal).
Znaci prosao heaven,aida stres,dying light,fc4,a zakuca mi na surfovanju ili na idle.

znam da sam dosadan ali cistio si sve sa DDU i stavio fresko zadnju betu?

Jesam sve sam ocistio sa ddu(bili drajveri od 6850 i 280x).Sve sam to obrisao.
Onda sam instalirao one drajvere sto mi goldi dao(nisu zadnji).Aj sad cu i njih da probam.
Mislim ja sam sad istraumiran da nije mozda do napajanja.Mada ne verujem da bi se tako manifestovalo.Prodje aida,prodje heaven,igram 3-4h cs go,1h dying light,30 min fc4...I bez problema,a onda zakuca u idle ili na netu.
Napajanje je mlako(pipao sam onaj deo gde ulazi kabl,posto mi je kuciste zabaceno i teksko ko kamen),kabl od napajanja je onako blago vruc.
karta ne ide preko 68c pod max opterecenjem.
High performance sam namestio,nema sleep.
U aida 12v pod opterecenjem pada na min 11.952v.
Mislim stvarno nemam vise ideja..
Jedino me brine napajanje..Umalo se nisam izdrao na komsiju koji vari u dvoristu,ja reko komp mi se spontano zapalio:d

To zaista ne izgleda da ima veze sa napajanjem, haj probaj i te zadnje drivere mada mislim da su isti kao i oni 15.9.1 sto sam ti ostavio link, ali eto oprobaj i zadnje pa vidi sta ce se desavati nista te ne kosta.

Vrh Dno