Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Koju verziju drajvera da skinem dok čekam da stigne karta? :)

nema razloga da ne pokusas sa novom zvanicnom 15,5 betom.vestac je skoro pa izvodljiv sa njom. :)

Stigla grafika...

Skidam Omega 14.12, ne znam kakav je taj Beta, ne bih da rizikujem da me zeza nešto. :)

kako zamara ova forumska paranoja...sta ce majke ti da se desi?implodirace univerzum?

Ne vec mu je problem tvoj pravopis .

ako mu od mog pravopisa zavisi koji ce drajver da stavi,bojim se da ima daleko vece probleme. :)

Preterujete... :D

Grafa ubačena, instaliran drajver, radi kao satić za sad.

GPU-Z_1.gif GPU-Z_2.gif

Skidam Heaven...

ako mu od mog pravopisa zavisi koji ce drajver da stavi,bojim se da ima daleko vece probleme. :)

Morao sam malo da skrenem s teme (ne zlonamerno) jer je katastrofalno za citanje . Potrudi se ubuduce da to bude malo citkije ;)

Posle dva kruga Heaven-a, mislim da je sve ok što se tiče ispravnosti:

Untitled.jpg

ehm,jel' ja to vidim dobro pa ti imas samo 4,4ghz na 1,3v na tom pentiumcicu?mislio sam da je na 1,2v 4,2-4,4ghz kako koga ubode...

Temperatura je sasvim korektna.

Samo onaj što sam ga ubio je mogao na 4.6GHz sa 1.36V...ovom treba oko 1.2V za 4.2GHz, ali može na 4.5GHz sa 1.35V i još jedan koji sam imao je bio sličan ovom, truba...

Ovo je 35-40min Heaven loop:

Untitled.jpg

Nije loše sa obzirom da je baš malo kućište...treba da ubacim tri Sharkoon 1000 RPM venta umesto dva CM s**nja koja idu uz kućište, dva napred i jedan pozadi.

Na bočnu stranicu ne mogu zbog CPU kulera koji je visok 160mm, može jedino neki slim do 15mm, idealan bi bio slim 140mm sa 120mm rupama.

Ima mesta na front poziciji. :)

Ma imao sam ga već, neću. :D

Dosta drugih kartica ne moze to ni sa dizanjem voltaze :)

Lep primerak sasvim, ja nisam uspeo preko 1175mhz bez dizanja voltaze. Mada ti imas veci ASIC na toj.

Ne žalim što sam dao za nju 160e, tiha je, ne pišti, podnošljive temperature sa obzirom na kućište, nisam do sad primetio artifakte i poskakivanje ekrana.

Igraću se još sa njom narednih dana, videćemo...za sad sam zadovoljan. :)

1225/7000 @1207mV :)

Untitled.jpg

Ventilatori manual na 45% i ne prelazi 70°C.

1000/6000 @1063mV

Untitled.jpg

Pustio sam prvo da izvrti dva kruga, pa sam tek onda pokrenuo benchmark da bih što više zagrejao kartu.

Ventilatori na Auto išli do 31%, GPU max 65°C, VRM max 68°C. :)

Sjajan primerak kartice! Jedino sto sam uocio u odnosu na moju je da je kod mene temp VRM-ova uvek manja od temperature GPU-a.
Koliki je bese ASIC?

Odlicno! Prosek (barem kod Asus-a) za 280X je oko 60%.
Mozda neko zna, jel su 7970 dolazile sa vecim ASIC-om od 280X?

Što se tiče VRM temperature, znam da je kod V2 modela niža od GPU temp.

Kako se to dešava na tvojoj, ne znam. :)

Evo ss-a kod mene posle 1h BF4 multiplayer-a (64 player mapa).
Capture.JPG
Imao sam priliku i da se igram sa V2 modelom, kod njega je slicna temp GPU-a i VRM-a.

Nazad
Vrh Dno