Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

kazem,za svaki dan 1,265v bez vode je nerealno,nisam spominjao manje voltaze.pod ovo "za svaki dan" mislim na zatvoreno kuciste,ambijentalne temperature preko 20c,duza igracka/bench sesija,ne tri kruga u heaven-u.za matriks nem'rem sad da se zakunem bi li mogla ili ne,ali za toxic vec odgovorno tvrdim.dualX i sl,ni za milion godina.to su opaki naponi i ogromne temperature.

Evo jedan info i od mene, asus dc2t 280x stock 1.2v radi stabilno na 1175/1900MHz (Hynix), memorija moze jos malo gore, ali se ne dobija nista u performansama, a rizikujem da pobrljavi u nekoj ne zahtevnoj igri (kako to uvek biva).
U Heaven-u (1h) max temp 67-68C u provetrenom i zatvorenom kucistu. Samo sam odradio update BIOS-a na kartici.

dodaj malo napona (1215mV) i pucaj na 1200mhz,memoriju mozes i da smanjis.

Na koliko ti se vrti ventilator kad imas te temperature?

To su temperature sa stock (20-30%) fan profilom, tako je i meni dok se nije uprasnjavila.
U principu za DC2T je neka granica 1175mhz bez dizanja voltaze.

Naravno da visok napon utice na temp, ali evo jedan primjer sapphire R9 280X vapor-x trix ima taktove 1100/1500 i napon zakljucan na 1.2v i opet je hladnije nego R9 280x dual-x na 1020/1500 sa 1.175v jednostavno kad je hladjenje dobro onda moze da se istrpi i visi napon...

Clock nema apsolutno NIKAKVE veze sa temperaturama, ima iskljucivo i samo napon.

Poslednja izmena:
Na temperature utice i klok i napon!

@umart
Probao sam da pomerim napon, ali ostaje zakucan na 1.2v u load-u iako je u MSI Afterburneru namesteno na 1.22v. Asus gpu tweak ista prica.
Ja sam zadovoljan i sa 1175MHz, a memorija me odusevila (iako se ne dobija mnogo). Drago mi je da nisu upotrebili Elpidu.
Inace je stock fan profil, samo sam detaljno ocistio karticu.

nemam pojma bas za asus,ali bi trebalo da moze da se otkljuca sa custom biosom.

@apple
U pravu si, mislio sam da uopste ne utice, ali izgleda utice u maloj meri.

@slash
ne bi trebalo da je zakljucana, imam doticnu i overclockuje se bez problema. Koliko sam video svi revieweri su ih clockovali bez custom biosa takodje.

Probao sam da pomerim napon, ali ostaje zakucan na 1.2v u load-u iako je u MSI Afterburneru namesteno na 1.22v. Asus gpu tweak ista prica.

Lepo proveriš, ako je to moguće, preko novog skina u MSI AB ili HWinfo.

To su temperature sa stock (20-30%) fan profilom, tako je i meni dok se nije uprasnjavila.

Clock nema apsolutno NIKAKVE veze sa temperaturama, ima iskljucivo i samo napon.

Kod mene ide do 74C u skroz ociscenom kucistu.

Zavisi i od kucista i airflow-a, ambientalne temperature, sposobnosti istog da izbaci generisanu toplotu.

Otkljucan je slajder za namestanje napona u MSI AB, samo se nista ne dogadja posle pomeranja i apply. Poslednja verzija Afterburner-a 4.1.0
Probacu novi asus gpu tweak ovaj moj je stari.
I na kraju mozda je ovaj bios koji sam ubacio 015.041 umesto 015.039

@slash ja koristim taj bios isto. 015.041

@batak Zavisi i koji setup ventilatora kao sto rekoh, nije samo ambientalna :) Ako nemas intake ventove dole slab intake ima to kuciste. Taj prednji vent je dosta ometen hdd cage-om.

Barataj argumentima ne lupaj gluposti.

@slash ja koristim taj bios isto. 015.041

@batak Zavisi i koji setup ventilatora kao sto rekoh, nije samo ambientalna :) Ako nemas intake ventove dole slab intake ima to kuciste. Taj prednji vent je dosta ometen hdd cage-om.
Imam u planu ovih dana sa isprobam sa jednim ventom odozdo ili na stranici pa da vidim ima li boljitka. Bice gusto ovako na leto.

klok trivijalno,a napon u najvecoj meri.tako je bilo na svim radeonima koje sam posedovao.

Auuu sto su se pojedini nalupali. Na defu ide do 73-74C a klokovana na 1170 ide do 77C. Toliko o tome da klok ne dize temperaturu.

to je 3c vise na 120mhz vecem kloku.trivijalno.tek napon znacajno uozbiljuje pricu.

Batak, nesto si ti tu zeznuo u merenju ako je ista voltaza.

1) Na stock nisi pomerio power target na 120% (ili max kolko je vec). Samim time kartica je mogla 20% manje struje da pusta kroz VRM rezultujuci u manjoj temperaturi.
2) Nisi ostavio kartu da se vrati na stock temperature kada si pustio drugi test.

Evo ja sam sad uradio test i razlika je u domenu statisticke greske.

Pustio sam prvo par minuta da vrti heaven pa tek onda ukljucio benchmark i ostavio koji minut nakon zavrsetka. Nakon toga sacekao da temp ode nazad na stock vrednosti, i ponovio isto za overclock.
Oba testa power target 120%, u prvom testu stock clock 1070mhz, u drugom 1175mhz. Razlika je 1 stepen. Eto koliko clock utice, mizerno.

1070mhz clock:
rez1 stock clock 120% power limit.jpg

1175mhz clock:
rez2 1175 clock 120% power limit.jpg

Edit: kod procesora gde su gigaherci u pitanju ima razlike od nekoliko stepeni, ali kod graficke sa ovako malim razlikama od 100-200mhz, to je mizerno i tu maltene samo napon utice.

Poslednja izmena:
Evo da se javim, probao poslednju verziju Asus GPU Tweak-a i regulacija napona sljaka. Na 1.211v ide 1200MHz, tako da na kraju dodjoh do odlicne i okrugle cifre od 1200/1900. To mu dodje to :)

Сјајан примерак! :)

Evo da se javim, probao poslednju verziju Asus GPU Tweak-a i regulacija napona sljaka. Na 1.211v ide 1200MHz, tako da na kraju dodjoh do odlicne i okrugle cifre od 1200/1900. To mu dodje to :)

Odlicno ako je stabilno, a i ako negdje pukne stavis joj 1.22v i siguran si dobar primjerak.

Ostavicu preko noci Heaven/Valley (mada mi se Heaven pokazao kao bolji) ili 3DMark Fire Strike da vrti, ako ujutru zateknem da vrti i dalje, onda par zahtevnih igara i to je to :)
A svaku kartu koju uzmem prvo pogledam radi znatizelje ASIC, i na ovoj je ubedljivo najnizi do sada, 64.4%, a dobro se klokuje. Posle 4 Radeon karte, pocinjem da mislim da to nema veze jer sam imao 80+% karticu koja se lose klokovala (na vazduhu naravno).

Tek sam sad video post. Fino.

koliko je bezveze sto nema vrm temperatura na toj karti,sve ostalo je odlicno (sem uzasnih konektora za napajanje,ako je isto kao na ostalim gaming kartama).

Ako pišeš za MSI 280X, ima. Pogledaš jednostavno u HWinfo.

Nazad
Vrh Dno