Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

I meni je sve to dosta cudno. Ne igleda mi kao da je grafika prsla kad nekad radi i po par sati igranja, a nekad i u prvih pet minuta izbaci te gluposti. Strpicu se uglavnom i sacekati da vidim hoce li zakrpiti sta ili sa drajverima ili u igricama.

Ako je samo bf problem onda je do igre. I meni se nekad javi nekad ne. Stavi najnoviji catalyst i trebalo bi da je ok. Meni se sad skoro i ne javlja ili bas retko.

Ja imam Sapphire R9 280X Dual-X verziju, i kad igram igru STALKER Shadow of Chernobyl cuje se cudan zvuk iz graficke karte, kao coil whine ili slicno tome. To se ne pojavljuje ni u jednoij drugoj igri, ali obozavam da je igram i to me strasno nervira. Do duse FPS je otisao do 1500. Cak i kad upalim Vsinc opet se cuje :( Neka pomoc ili cu morati da zivim sa tim, da mi ne rikne karta od toga, temp ostaje oko 60C ?

Ja sam imao sličan problem sa dve r9 270 sapphire dual x, i obe sam vratio... Nisam hteo da rizikujem

Pa ja nemam neku opciju da ih vratim, i ne zelim i jos sam primetio da bas ta igra vise dize temperaturu od najnovijeg Furmarka odvrnutog do daske. U Furmark ide do 62 najvise u STAKLER-u ide 66-67C ?!! Isto vazi i za Dolinu, ide do 62C ?

Isti problem je bio i sa 6950 grafom, imala je vecu temperaturu, zujale zavojnice i sluzila tako skoro tri godine i posle je prodao. Isto bila od Sapphire-a Dual-X hladnjak i opet samo u STALKER-u ?!

Ne znam šta da ti kažem, jedino da proguglaš malo i vidiš da li još neko ima takvih problema sa stalker-om...

Nasao samo da su ljudi imali slicnih problema i da su neki sprzili grafe sa tom igrom, jedna 770GTX je nastradala. Uglavnom zbog temperatura i operecenja. Vsynce pomaze, ali opet da dobijem temp veci od Frumaraka sto mi je nejasno :D

Igraj se dok je zima, kad dodje leto batali Stalker. :d

Upravo sam imao cudan fenomen, ako iz vedra neba. Posle malo duzeg sleep mod-a, udjem na firefox i odjednom mi se zamrzne ekran sa nekim svetlecim raznobojnim vertikalnim linijama preko ekrana i jedan deo ekrana je odvojen u drugu stranu. Samo je restart pomogao da se povrati. Sta bi to moglo da bude ? Instalirao sam 13.12 CCC zbog BF4 update-a.

Nesto slicno ovom: ZtnyV.jpg
I nema dump fajla ? Mozda sto sam ga manuelno restartovao ?

Poslednja izmena:
I ja sam pazario 2 kom Sapphire R9 280X Dual-X OC
na jednoj mi se cuje cudan zvuk od plasticnog poklopca oko ventilatora koji kao da vibrira. Kad ga pritisnem malo prstom prestane. A kako su skocile cene i nestasica mogu da nam prodaju sta god hoce u kutiji za graficku kartu.

Da li negde ima da se pazari Sapphire R9 280x, mnoge radnje sam danas izvrteo i corak :(

Slaba vajda od toga, bolje trazi alternativu ili inostransto. Ali u svakom slucaju ti ne gine da ces je platiti skuplje nego sto vredi zbog mininga :cuss: Ja moju jedva nabavio krajem novembra. Znaci doslo im 150 komada i sve je nestalo u roku od par sati :(

Cuo sam da iduce neeelje dolazi neka mala kolocina kod uvoznila pa probaj direktno ili da saznas kome ce dati.

Slaba vajda od toga, bolje trazi alternativu ili inostransto. Ali u svakom slucaju ti ne gine da ces je platiti skuplje nego sto vredi zbog mininga :cuss: Ja moju jedva nabavio krajem novembra. Znaci doslo im 150 komada i sve je nestalo u roku od par sati :(

Pa nije ni cudo kad pojedinci kupuju i po 40 komada odjednom :smackbum: zbog cega oni kojima treba jedna ili dve ispaštaju.

Poslednja izmena:
I citiram:"Samo hoce pare ! Dupe vam zinulo za pare ! Svi hoce pare ! Evo vam pare, za vas masine, televizore, za podmicivanje ! Evo vam pare !" :D

Pa platili bi i ovi što uzimaju jednu ili dve graficke, samo što sada nemaju gde. :cuss:

Ne samo sto ih nema vec se i ne isplati, osim za kopanje :( Bolje preci na nVidiu :/

ili se strpite jos jedno max 6 meseci, posle cete potapati kupus sa njima koliko ce biti jeftine :d

To su pričali i prošle godine. ;)

Taman da prvi put u životu sastavim Crosfire i naigram se ko čovek. :banana:

Kada je AMD izbacivao ove karte,nigde nisam video
prefiks "socijalna".
Cim ih nema znaci da su dobre(citaj u prevodu-skupe)
Licno bih dao i vise para za ovu kartu-ali NEMAM :d

Dobre jesu, ali ni za zivu glavu ne bih uzimao grafu koja je koriscena za kopanje. Eventualno od Demiosa :d A i sto je jos gore nemam monitor da bih mogao iskoristiti Crosfire :( I ovako sve od igara ljulja na po 90-100FPS sve na Ultra :D

Pls zko neko zna gde ima neka javi na pp ako je ovde zabranjeno, poslao sam mail i uvoznicima pa cekam odgovor

Poslednja izmena:
Da nije ovolika nestasica nebi bile ovolike cene i ne bi ja ovde pitao dal ima negde.....

ja sam moju platio oko 260e, zbog potraznje i poreza je cena skocila

Da je samo PDV u pitanju kartice ne bi koštale više od 300 evra. Čisto sumnjam da je sada kada kostaju 350 evra potražnja za njima veća, nego pre nove godine kada su koštale 260.

Vrh Dno