Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Pri LN2 iliti u prevodu, nece ti trebati. To je za ekstremni OC.

Welcome to the club :) Nadam se da je nisi papreno platio. Neka te dobro sluzi.
Najbolje da nam slikas taj deo sto si dobio, da vidimo sta je

Hvala! :) nisam je puno platio, ako imamo u obzir cene koje su privatna lica i preprodavci drzali :D
320e...
evo slike tog malo cuda sto me buni

@mmsandi znaci za extremni OC... a da li pomaze ako je montiram da skine trenutne temperature, posto ne nameravam da je OC-ujem, a nisam zadovoljan hladjenjem, jer ide i do 80c, na auto vent koji ne prelazi 40%...

ako zna neko da mi kaze, kad se stavi na manuelnu vrednost vent-a, oces non stop vrteti tom brzinom, tacnije i u win-u, ne samo pri load-u?
posto se meni kod auto moda svidja sto se spusti broj obrtaja, kad mu i ne treba... jel moze na manual da se podesi i idle brzina okretanja i posebno za load, ili samo jedna vrednost za sve?

Ako je za gaming slobodno na Auto, a mozes i ako zelis da napravis sam profil za vent u recimo MSI Aferburneru da se na 70c vrti na 55% ili kako vec, a da kad nije u upotrebi i temperature se smanje da stavis na 20-30% (ne znam koliko joj je default u IDLE) zbog buke itd.

sad cu da isprobam, koristim ovaj asus-ov program, pa ako nema tu, skinucu afterburner...
za igre je koristim preko dana, a preko noci planiram rudarenje, sa tim sto ce se vremenom desiti, da mi i dan i noc radi rudarenje.

sad cu da isprobam, koristim ovaj asus-ov program, pa ako nema tu, skinucu afterburner...
za igre je koristim preko dana, a preko noci planiram rudarenje, sa tim sto ce se vremenom desiti, da mi i dan i noc radi rudarenje.

Za rudarenje je najbolje da odradis odvojen profil koji ce biti na Manual, tj. da radi na istom broju obrtaja sve vreme. To ti odredi koliko joj je potrebno da ne prelazi recimo 70 stepeni ili koliko ti mislis da ti je ok.

Ok, mislim da je to i najbolje resenje, a sto se tice igranja igra preko dana, mogu da ostavim na auto, mislim da je ok da u najzahtevnijim naslovima dolazi do 80c, ali igre ionako igram samo par sati, a manje zahtevne ionako ne prelaze 60c...

41000 din nova cena za 280x u maloprodaji. Zvanicno su poludeli, ali moze im se...

ako je toliko povecana cena za r9 280x, kolika je onda cena za 770, video sam da su cene za 740 oko 30k
sve jedno previse je 40k za r9 280x

zakon ponude i potraznje, nvidiu mozes da nadjes na svakom cosku, atija ni za lek

Šta mislite o SAPPHIRE Radeon R9 280X 3GB GDDR5 OC DUAL-X i GIGABYTE Radeon R9 280X 3GB GDDR5 GV-R928XOC-3GD karticama? Jel' imaju dobro hlađenje, kolika im je potrošnja, odnos cena/kvalitet itd?

A kakav je ASUS spram njih i da li je 310€ ok cifra?

Čuo sam da su R9 280X od MSI-a napljuvali da ne valja ništa. Greje se jako i to u leru. Onda neki tzv coil whine ispušta čudne piskave zvuke pri loading sekvencama itd...

Jel neko imao problema u bf4 ili bf3 sa R9 280x. Povremeno su mi se pojavljivali cudni artifakti i to najvise sa ati drajverima. Kad sam instalirao sa cd-a drajvere znatno manje. U pitanju je ASUS R9 280x DCIIT. Temperature su do 77 stepeni posle 2h igranja. Sve na max. Izgledalo je priblizno isto kao sa snimka:
http://m.youtube.com/watch?v=7b8DKEJeE2U

ja kad sam igrao singleplayer nisam imao probleme, meni je oko 72 maximum temperatura kad igram igrice (MLL,bf4 i bioshock infinite)

ja imam vaporx

Šta mislite o SAPPHIRE Radeon R9 280X 3GB GDDR5 OC DUAL-X i GIGABYTE Radeon R9 280X 3GB GDDR5 GV-R928XOC-3GD karticama? Jel' imaju dobro hlađenje, kolika im je potrošnja, odnos cena/kvalitet itd?

A kakav je ASUS spram njih i da li je 310€ ok cifra?

Čuo sam da su R9 280X od MSI-a napljuvali da ne valja ništa. Greje se jako i to u leru. Onda neki tzv coil whine ispušta čudne piskave zvuke pri loading sekvencama itd...
Asus za te pare ODLICAN. Nema greske.

Jel neko imao problema u bf4 ili bf3 sa R9 280x. Povremeno su mi se pojavljivali cudni artifakti i to najvise sa ati drajverima. Kad sam instalirao sa cd-a drajvere znatno manje. U pitanju je ASUS R9 280x DCIIT. Temperature su do 77 stepeni posle 2h igranja. Sve na max. Izgledalo je priblizno isto kao sa snimka:

Da identicno. Pre je bilo dosta vise, sa pachevima se smanjivalo. Sad ponekad imam kao treperenje tekstura, ovi artifakti dosta manje ali se jave ponekad. Isto Asus dc2t.

Jel ipak da ne zurim sa vracanjem grafike? Koliko sam primetio kad smanjim klok gpu samo za 30mhz ne desava se. Temperature su sve uglavnom normalne.

da li si je klokovao? ili ti puca na defaultu?

koje napajajne, ostatak konfe, OS i drajveri?

Napajanje 650 thermaltake, i2500k na 4500Ghz, sve u big tower jako provetreno. Graficku nisam pipao, puca na defaultu. Par puta sam probao u asusovom programu da stavim onaj njihov overclock profil. Tek onda brljavi kao blesava. A kad stavim njihov powersave profil odlicno radi. Imam osecaj kao da su je oni vec preklokovali.

Da ne listam celu temu ima neko Asus verzije 280x (dc2,dc2t,matrix) kako su se pokazale,razlika izmedju Matrixa i dc2t je 55 evra skor se ispalti doplatiti?

Nekako me Asus kupio u svemu sto sam od njih uzeo,monitor,ploca isto neke kartte imao sam pre od njih znaci nikad kvar...:)

Edit: @nikvik sad vidim 77s malko ti gore ta temp ili???

Poslednja izmena:
Koja je razlika između Asusove R9 280X DC2T i DC2T V2? Kod nas nigde ne mogu tu drugu verziju da nađem u ponudi.

Bile su do 76-77 dok nisam upalio vent u kucistu da ubacuje svez vasduh. Sad ne prelaze 68. I ponavljam sve radi super na powersave profilu. A nema razlike u performansama koliko ja vidim. Barem be znatnih.

Potraznja je velika a ispod ruke ili preko veze nestaje mnogo kartica tako da...
Sto se tice razlike V2 ima veci hladnjak i troslotna je kao matrix verzija... Mozda ima malo razlicite ventove od obicne verzije ali mozda gresim...

Za V2 treba 8+8 Pin iz napajanja.

Poslednja izmena:
^^^Matrix i ostale ima razlike Matrix je 325e ostale oko 270-280e se isplati doplatiti za Matrixa

Hvala unapred

A jel' 330€ ok cena, za DC2T?

Ja sam kupovao po 350 i bio srecan jer sam ih uopste nasao za te pare. Bas asus i tu T verziju (ne V2).

^^^ Al su skupe kod vas kolko kosta onda Matrix??

Ako ga ima negde, moguće da je i 100 evra skuplji :)

Nikvik, meni se isto javljalo ali samo u BF4 i nije bilo razlike da li under / over clock / volt, sta god. Javlja se potpuno ne regularno sa svim drajverima. Ono sto sam ja zakljucio je da je do igre jer Crysis 3 i Far Cry 3 rade normalno skroz. Ako ti se javlja samo u bf onda je to to, mada meni npr nije pomagao under clock/volt.

Slicne probleme je imala i NVidia 660Ti, 670 i 680 sa FarCry 3 do izlaska zakrpe za igru koja je to resila. Ja sam imao 660Ti i ovo je bilo posle nekog vremena igranja, bez ikakvih pravila, nekad na 15 minuta nekad na 2-3-4h, s tim da je bilo 3x gore i da kada se pojavi, ako udjes u taj deo mape gde je brljotina onda sve zbrlja i nebo i zemlju, bukvalno sve. Zakrpa za Far Cry 3 v 1.2 ako se dobro secam je to potpuno resila. U isto vreme vlasnici 7950 i 7970 karti nisu imali ove probleme.

Vrh Dno