Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Gtx 770

Sobzirom da sam totalno neupucen u nvidia grafike,a da vidim da gtx 770 cene variraju i do 12000 dinara,ima li neko ideju koju bih mogao da "gadjam" ?

Jedino MSI Lightning, ali pravu.
A ako hoćeš da prođeš dosta jeftinije MSI lighting LE, ali sa tom kartom se pozdravi od klokovanja. Mada čim je ona toliko jeftinija...

Poslednja izmena:
*** ne mogu da verujem da ih jos uvek nigde nema...neki od prodavaca koji ih "kao" imaju na sajtovima,kazu da ih nece biti pre nove godine. Nervira me sto sam sklopio kompletnu konfiguraciju i fali mi jos samo grafika. Ima li nesto od kartica da nije 280x a da ima slican odnos cena-kvalitet ?
Ako si video kakva je ASUS Radeon R9 280X DirectCU II onda nema.

Ali kad nema nigde da se kupi...

Bice karti...

karti ima mene zvali danas , samo sto su digli cene, dc2t 37.000 din

A ja mog Asusa u istoj toj radnji pre samo mesec dana platio oko 32.000....eeee.....

Mislim da ova posledica dolazi direktno od AMD-a. Digli su cene sa 299$ na 399$ jer ne mogu da nastancaju onoliko koliko se proda.

Bezobrazluk! Klasika za naše alave radnje!
Ne znam dal i dalje ima MSI GTX770 2GB za oko 33k, sjajna karta u rangu 280x.

A ja mog Asusa u istoj toj radnji pre samo mesec dana platio oko 32.000....eeee.....
Ja mislim da si privi na forumu koji je kupio ASUS R9 280X,video sam taj tvoj post.
Dok su ostali cekali i merkali i eto...

Ili AMD stvarno ne moze da nastancuje dovoljno cipova
ili su u startu namerno isli ispod cene,i sacekali da potraznja odradi posao za njih.

zna citao sam za to sto je dobio :D
on je mozda imao srece a za ostale je pitanje, ja sam imao 760 hawk i morao sam da je downklokujem da bi radila, i naravno vratio sam je, mada ako nece da clokuje onda je 770 le odlican izbor

To rekose u oktobru da ce "pravi" XTL biti na trzistu u novembru pa nista. Mada VR Zone uvek voli da pise takve vesti

Ja mislim da je AMD rasprodao zalihe "losiji" Tahiti chipova, sad nastavlja prodavati nove chipove, sustinski se nista nije promjenilo, isti chip jedina mogucnost da radi na nesto nizem naponu sto bi svakako bilo dobro za rudare :D

Da moguce da ce sada biti samo sa nesto vecim ASIC

I EPS ce da se raduje :) Pre neki dan procitam da jedan rudar koji ima 6 x 280X 24h, trosi mesecno 200 dolara za struju

Hell Yeah, uzeh konacno i graficku - Asus Radeon R9 280X–DirectCU II Top–3GD5–V2
joj kakva zverina, jede sve sto joj pustim, pri ultra detaljima i sa 8xAA...
jos kad sam je izvadio iz kutije, zaprepastih se kolka je, nikad vecu graficku u zivotu nisam video... skoro duplo duza, i tripu deblja od moje prosle... imao sam utisak ko da neki deo iz mlaznog aviona treba da ukljucim u komp :D

i odma sam video da to cudo nece stati u moje kuciste - Thermaltake Soprano koje je Midi Tower... ni u snu nisam sanjao, da jedna graficka nece moci da stane u MidiTower!
i nista, uzeo testeru i isekao slotove za hard disk koje nisam koristio, izbacio ih iz kucista i uglavio nekako graficku... azdaja trazi 2x 8pinske konektore za napajanje, vuce verujem do 370w, ne znam dal je to vrednost za OC, temperature u idle su oko 30C, ima ogroman kuler koji zauzima naredna dva slota u kucistu i dva velika ventilatora na njemu... necujna je u idle, a kad se upregne maximalno, nekim veoma zahtevnim benchom, podigne se broj obrtaja ventilatora, jer mi stoji na auto, i grafa se onda def cuje, ne nesto preterano, ali se cuje... tad temperature skacu i do 76C, doduse najveci broj obrtaja stize do 30%, tako radi na auto... jedino da predjem na manual, i podignem na lupam 50%, da bi drzao temp ispod 70C...

takodje, uz grafu sam dobio neki deo, koji nemam pojma za sta sluzi, nesto u vezi hladjenja, neki hladnjak... al ne znam gde se ni kako montira...

evo par slicica:

Welcome to the club :) Nadam se da je nisi papreno platio. Neka te dobro sluzi.
Najbolje da nam slikas taj deo sto si dobio, da vidimo sta je

Dodatni hladnjak za naponksu pri LN2 ...

gde se to stavlja uopste ako sam lepo video naponska ima vec hladnjak?

Vrh Dno