Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Jezivo :)

Temperature u Crysis-u max 56C,sve na very high,(SMAA 4xHIGH),a ja se kuvam u sobi ko u sauni :D

Uh sunce ti poljubim :D Navesces i mene da rasklapam moju R9 290 i da stavljam CLP :d

Sta ja da kazem:

Idle:
MR6Rm0e.png

Nakon pola sata Witchera 3:
JZo1JI0.png

:S:

Tebi je napon zakljucan an 1200mv .

Moze li neko da mi odgovori kako da namestim da mi gpu na default radi na 300MHz a memorija na 600MHz, posto sam video par posta iza da moze i da li je temp. 47 stepeni u idle normalna. Kod mene je gpu na 500 a memorija na 6400 MHz.

Meni sa novim 15.7 drajverima, ne radi ova nova funkcija maximum frame rate... stavim na 60, a u igri i dalje cepa daleko preko toga :/

pise samo full screen , si siguran da nisi igrao u windowed mode-u ?

igrao sam u full screen-u, ali je stara igra u pitanju.
sad cu probati sa novim wolfenstein the old blood.

pozdrav svima,
skoro sam pazario r9 280x toxic,pa me zanima da li je temperatura od 42-43C (kad ne igram igre) normalna,s obzirom na ove vrucine,a kad igram recimo AC Unity na max detalje,ide do 80C?
da napomenem da imam mid tower bez dodatnih kulera i dosta je sve skuceno u kucistu s obzirom da je kartica masivna?

Normalno je, a da imas bolje kuciste i provetrenost bila bi bolja situacija. :) Mozes otvoriti stranicu kucista, pa videti kako je tada.

Poslednja izmena:
Isto je i kod mene tako, malo kuciste, skroz zatvoreno, prostora skoro uopste nema, ventilatora samo dva jedan napred jedan nazad, temperature slicne. Po mom misljenju mozda malo vece nego sto bi trebale da budu ali nije ni cudo po ovim vrucinama.

ja sam bio do pre 2 dana u neprijatnih ~78c pri 1.158v na 1100/1600.
Zamenih pastu i za nijansu modifikovah fan profil i voltazu smanjih na 1.13. Stabilno radi , temperature pod istim uslovima ne prelazi 67c. Za nijansu bucnije , no nista strasno.

Poslednja izmena:
Da li neko koristi 15.7.1 drajvere, utisci?

Drugari treba mi savet. Hocu da reklamiram karticu u garanciji, ali sam drugi vlasnik i imam fotokopiju fiskalnog i racuna iz prodavnice (fakture). Firma je e***. Jel moram da nosim u prodavnicu ili mogu da ih cimam da posalju kurira, jer ovako moram da idem u drugi grad?

Cimas da ti salju kurira. Samo trebaju da izdaju nalog i docie kurir to da pokupi, samo treba dobro da je upakujes i saljes fotokopiju racuna i garancije. Ali ovo pitanje mozda bolje da postavis u temi servis ?

Cimas da ti salju kurira. Samo trebaju da izdaju nalog i docie kurir to da pokupi, samo treba dobro da je upakujes i saljes fotokopiju racuna i garancije. Ali ovo pitanje mozda bolje da postavis u temi servis ?

I pitao sam se gde da postavim pitanje, pa na kraju sam ovde. Nervira me coil whine koji je uzasan i vec duze vreme se mislim da reklamiram kartu jer mi ide na zivce. Cujem ga i preko slusalica i 6 ventova u kucistu. Jel to normalno?

Normalno je da ces ga cuti jer je visoke frekvencije i osetljiv na FPS. E sada ako karta normalno radi, osim tog coil whine, ne znam da li ce uvaziti garanciju. Ali ako je bas toliko izrazen, onda to valja odmah reklamirati.

Gledao sam klipove gde ljudi imaju isti problem, ali kod njih dodje kao da kartica cvili. Moja testerise, zuji (kao kosnica pcela), prvo krene onako osrednje pa se u roku od 20 minuta pojaca prilicno i to zuji koliki god fps da imam. Kad mi fps seta izmedju 50 i 60 to su najgori tonovi i zavijanja. Imam osecaj ko da se kartica raspada.

Da li si probao prstom da je prtegnes, da nisu mozda vibracije od ventilator ?

Felerican primerka, salji na reklamaciju, ako vec nisi :)

To ce i biti izgleda, samo da se ne prave blesavi. :)

99% da ce se praviti blesavi. Ipak je ovo Srbija. Cak i ako ti uvaze to ce biti samo zato sto recimo imaju jos dosta takvih kartica pa ce vec neko kupiti tu tvoju, a definitivno nece nikada biti vracena njihovom dobavljacu tj. nece napustiti Srbiju.

Pa da tu posalju drugom i taj drugi mozda bude nagluv pa ne cuje :d

99% da ce se praviti blesavi. Ipak je ovo Srbija. Cak i ako ti uvaze to ce biti samo zato sto recimo imaju jos dosta takvih kartica pa ce vec neko kupiti tu tvoju, a definitivno nece nikada biti vracena njihovom dobavljacu tj. nece napustiti Srbiju.

I ja sam u to posumnjao, ali rekoh ajde da probam.
Okrenem ja sluzbu, javlja se ljubazna likusa, objasnim problem, a ona meni: "Posto ste iz Prokuplja, najbliza prodavnica vam je u Nisu, pa ako oni ne mogu da vam rese problem zovite nas, poslacemo kurira. " Mislim se u sebi STA??? Rekoh, ajde mozda imaju servis u sklopu prodaje, odnecu i ceo komp jel moze da bude i da se napajanje i graficka ne trpe. Iscimam ja njih putem maila, oni meni:"Odnesite u servis tu i tu, mi ne mozemo da vam pomognemo." Servis na adresi *in *in prodavnice, vidim ja da ce biti zestoke *******cije i zavlacenja i batalim sve to.
Pretrazim po netu resenje i slucajno naletim na jedan post sa overclock.net i dodjem na ideju da undervoltujem kartu.

Kad ono za divno cudo, zavojnica se stisala! :) Mada i dalje se cuje. :smash:
Spustio sam vcore sa 1.2 na 1.106v, provrteo par krugova heaven-a, probao par igara i ac unity (u njemu karta najvise zuji), sve sljaka.
Sad jedno pitanje, dokle smem da spustam napon, da ne odem previse nisto. Klokovi su stock 1030/1500.

Nazad
Vrh Dno