Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

81c u furmarku je jako dobro,doduse nisi skrolovao skroz do dole pa da vidimo VRM temperature.

Heaven Benchmark 4.0 sto dalje malo bodova, zbog podesavanja sve na max ili?

Karta nece da vrti ventilatore preko 49% i kad predje 81c onda smanjuje gpu opterecenje na 50-60%

asus r9 280x dc2 model.

Poslednja izmena:
nista ja tebe druze nisam razumeo,uglavnom ako nece da vrti ventove vise od 49 posto to je neispravna karta,mada nisam cuo do sad za slican slucaj.ne bi smela takodje ni da obara klokove na toj temperaturi.

ili u pakovanju,ili dobijas kodove prko retailer-a gde si kupio grafu na osnovu serijskog.more bit' i da ima drugih metoda,ali trenutno se nemerem setiti.

edit: serijskog broja karte i/ili broja fiskalnog racuna,sad sam se setio. :)

Moras da saljes serijsko broj ili broj fiskalnog racuna na email od tvog prodavca. ASUS R9 280X DC II je uzasno izvodjenje, ona cim dodje do 81C, odmah ide throttle i nece vent da se vrti preko 50%, to radi u furmarku regularno nije to do karte jednostavno se ne podnose ASUS 280X i furmark. I naravno VRM1 je vec do tog trenutka otisao na 105C i vise i to je ono sto izaziva throttle. Moja 290 povuce 191A kada je nasvirana do daske, a tvoja je na stock.

Moras da saljes serijsko broj ili broj fiskalnog racuna na email od tvog prodavca. ASUS R9 280X DC II je uzasno izvodjenje, ona cim dodje do 81C, odmah ide throttle i nece vent da se vrti preko 50%, to radi u furmarku regularno nije to do karte jednostavno se ne podnose ASUS 280X i furmark. I naravno VRM1 je vec do tog trenutka otisao na 105C i vise i to je ono sto izaziva throttle. Moja 290 povuce 191A kada je nasvirana do daske, a tvoja je na stock.

Sta znaci sve ovo, da je krs?

Ja imam asus, imam 2d flicker i podigao sam min clock na 500/500 cini mi se, i sad se ne desava uopste, samo je u idle kartica toplija za 2 stepena. I jednom mi se pojavio kvadrat artefakt u Ryse. Osim toga, sve je ok...

Ja imam asus, imam 2d flicker i podigao sam min clock na 500/500 cini mi se, i sad se ne desava uopste, samo je u idle kartica toplija za 2 stepena. I jednom mi se pojavio kvadrat artefakt u Ryse. Osim toga, sve je ok...

Iskreno nisam primetio to.

Koliko ste uspeli da nasvirate ovu kartu?

Potrazi po guglu, videces milion njih sa tim problemom, kao da ga ima 80 posto kartica. Ne samo asus. Jedino je safir izbacio nov bios i resio to, od ostalih - niko!
Ali eto, ja sam uspeo da resim, samo promenim profil u ccc

Lazu, probao i ja i jos taj milion ljudi koje pominjem :-D
I to izbaceno u januaru... Od tada ih zabole da ista sredjuju... Jaka firma, aj da imaju 5000 modela pa da ne stizu, nego... (mislim na AMD...)

Poslednja izmena:
Sta znaci sve ovo, da je krs?
Nisam siguran sta je problem kod nje, ali problemi koje sam naveo nisam imao sa Sapphire R9 280X Dual-X, vrteo sam furmark i nije isla preko 68C na 1050/1500, isto vazi i za Heaven i Valey na sobnoj od oko 24C u dobro provetrenom kucistu. I bilo je prilike da se primeti po koji black screen i artefakt ako se pipne meorija i klok karte sa bilo koji driverom prek 13.12.

Do koliko ste uspeli da nasvirate r9 280x asus modele ili koliko volt?

A cemu potreba da se karte toliko nasviraju?
U zadnjih mjesec sam presao 5-6 igara, sad picim Metro2033 Redux. Rezolucija 1900*1200. Osim Krize 3 na svim mi je ukljucen Vsinc, zakljucano na 60, sve na maks, klokovi spusteni na 1000/1500 (def 1150/1600), zauzece GPU 60-80%.Doduse prije Toxica sam imao Vapor-X kojem sam takodje spustio klokove. Mislim da postoje dvije-tri igre ukupno koje ce 280x opteretiti 100% (od toga les Ryse koji u sistini i ne racunam u igre, nego reklamu engine-a).

Poslednja izmena:
bome ja imam potrebu da nasviram i 280x CF,prosto hocu i da se leluja kosa lari,i da mi igra sve ispegla lepo na 2xSSAA i da ne padam ispod 60fps u 99 posto igre. :)

prenocila jedna 280x iz mog kompleta kod druga,i sad pre nego sto je vratih probah jednu koliko ce da ide i temperature,uglavnom,prolazi heaven na 1185/1739mhz,1215 mV,nje mi se dalo da refiniram dalje klokove i napon,uglavnom vrm cinculira na 65c,ne dize ventove...jeste da je sad u mom kucistu preveliki overkill za singl kartu od ventova,ali ne mogu da verujem da je tolika razlika u CF-u i van,definitivno treba full tower sa izmestenim napajanjem i ploca sa bar 3 slota izmedju x16 slotova za imalo vruce katre od powercolor-a,ili voda.kapiram da bi se dve asus u CF istopile.

VRM temperature smeju da idu cak i preko 90 stepeni, ali bezbedne su oko 85 i nize. Na mom Asusu je max oko 82,83.

GPU-Z sensor tab prati temperature VRM sekcije ako karta poseduje senzore za iste :)

Nešto se razmišljam da moju 760-ku zamenim za asus 280x v2, ali me brine kako radi linuks, tačnije ubuntu, na ovim kartama.
Ima li neko da koristi ubuntu sa 280x i da li sve radi bez problema? :)

zavisi sta hoces od linuksa,ako ti treba za igre onda sipurak,mada je mnogo bolja situacija,mozda se amd-ovci i nakane i napisu krsten drajver.ali za sve ostalo sem za igre je okej.

Nazad
Vrh Dno