Šta je novo?

AMD Polaris

Levo - Polaris sa AMD prezentacije, desno GTX1080 test sa više snega takođe sa youtube-a downsample-ovan za poređenjem sa konkurentnim:

AoS4.jpg

EDIT: kvalitet kompresije klipa na youtube ima veliku ulogu u tome što se ne vide pojedini detalji na klipovima.
Ukoliko pogledate ovaj klip videćete daleko više detalja na većim rezolucijama i manjom kompresijom :)

Poslednja izmena:
Ili sam corav ili nema razlike sto se terena tice.

Da, skoro je identično. Levi deo je za nijansu blurovani, da li zbog YT kompresije, rezolucije, filtera ili kvaliteta, saznaćemo kada izađe kartica nadam se.

Izgleda da nema, ko sto nema ni sa gtx980. Eh to znaci da su oni koristili druge drajvere ili postavke pa su mozda i smajili fps 1080ki :p
Ako se ispostavi da isto rendaju na kraju, neki ce morati da objasne 'vise' detalja koje su primjetili. :D

P.s: nadam se da i ostali na ovo gledaju kao na zezanciju, realno je nebitno dok i jedna i druga karta ne budu kod nas dostupne.

Poslednja izmena:
Zvanicno objasnjenje od strane AMD-a... Napad je najbolja odbrana :D

Stara dobra strategija ;) Ma da. Sada je Envidija ta koja ne redneruje dobro :d

Za ovo ce nam biti potrebno dosta kokica ;)

Kako god okrenes jasno se vidi nedostatak detalja, ispranije boje i prisutan blur.
Tu se sva prica oko kvaliteta zavrsava. Sneg, magla i ostale navedene gluposti ne piju vodu.

Ceo internet bruji o tome. Neko je pomenuo percepciju, izgleda da su onda svi coravi ili blesavi, nesto jeste.
Sto se mene tice, tu igru niti sam upalio niti cu, pojma nemam ni kako izgleda, meni je potpuno nebitna, znam samo odavde sa foruma da se koristi kao test za DX12 i nemam apsulutno nista protiv.

Nazalost nemamo za sada ni jedan drugi reprezentativni primer za DX12 osim AOTS. Sve ostale igre su tunjave i taj DX12 uopste ne radi kako treba.

Pa ono, imali su vremena. Ipak su oni platili za taj demo/igru sta vec iako mnogi to i dalje negiraju i prave se blesavi.

A zbog cega nVidia nije platila..nemaju love?

Svako DX12 benchmark je dao prednost AMDu, potpuno je jasno koja je bolja u tom modu.

Jeste, ali jos uvek nije relevantno jer dx12 naslove moze da na prste jedne ruke nabroji smotani radnik pilane. Nvidia je dovoljno brza da zvace sta treba, pa makar emulirali u drajverima ono sto im fali u hardveru, a ne bi bio prvi put. Secam se kad je teselacija bila wow!, pa se masovnije pocela primenjivati tek kad su oba tabora imali podrsku za istu, prosto developeri nisu blesavi da seku sebi izvor zarade zatvarajuci se za jednog proizvodjaca. Tako ce biti I za dx12, dok se omasove, izaci ce gtx1180 ili sta vec koji ce biti 100% compliant standardu.
Iskreno, svidja mi se ova polaris prica I verovatno cu kupiti 480 tamo negde kad malo splasnu cene da zamenim ovu 7850 koja je ispala odlicna, evo drzi se vec 3 godine u raznoraznim rebadgeovima. Taman da odigram sve ovo sto se nakupilo a da nisam mogao na ultra ili very high.

Ne treba se zavaravati. AS već imaju konzole, a ove nove će ih imati još više. Dev timovi koji ih iz nekog razloga ne budu koristili zaostajaće za ovim drugima koji ih budu savladali. To je kao rad sa nekom novom mašinom koja ubrzava posao i pravi kvalitetnije proizvode... oni koji je nemaju ili ne znaju da je koriste polako gube trku sa onima koji rade sa njom. Zato mislim da će uskoro svi početi da koriste AS.

Poslednja izmena:
Slazem se, ali slaba je to uteha za ljude koji ce da pljunu 800e za 1080. Tako je i GeForce FX bio dovoljno dobar do pojave DX9 igara kada je bio mnogo losiji od Radeona 9700/9800.

Vec sad imamo kupce 780-Ti koji se verovatno pitaju zasto nisu uzeli neki custom 290X za manje para.

Mozda, ali AS nije neophodan (tj ni jedan naslov nece odbiti da radi ako ne vidi AS) vec je pozeljan jer bolje iskoriscava paralelizam prisutan u GPU. Tako da I dalje smatram da nedostatak AS nece biti preveliki deal breaker dokle god je fizicka (brute) snaga velika.

Nece,ali cena hoce... hocu reci najbolje da ne dobijes brute force za 800e...

Ne treba se zavaravati. AS već imaju konzole, a ove nove će ih imati još više. Dev timovi koji ih iz nekog razloga ne budu koristili zaostajaće za ovim drugima koji ih budu savladali. To je kao rad sa nekom novom mašinom koja ubrzava posao i pravi kvalitetnije proizvode... oni koji je nemaju ili ne znaju da je koriste polako gube trku sa onima koji rade sa njom. Zato mislim da će uskoro svi početi da koriste AS.

Konzole imaju FX procesore vec tri godine pa nesto ne videh da su se obistinile one moje prognoze da ce AMD procesori imati benefita od toga a ljudima sam preporucio FX upravo iz tog razloga. Pusti ti konzole, bitan je PC hardver i tu ono sto se prodaje ce odredjivati tehnologije koje ce biti koriscene u igrama. A to su, nazalost, Intel i nVidia.

Nego AMD kao da se posvadjao sa konzolnim proizvodjacima pa citavih sest meseci pre predstavljanja konzola prodaje hardver koji ce ici u konzole i to za pola cene citave konzole (ako ne budu skuplje od prethodne generacije). Komotno ce moci konzola da se sklopi za iste pare u PC varijanti sto bi uz novi API trebalo da izbrise razliku izmedju PC i konzole.

Poslednja izmena:
Konzole su mrtve čim su počele da imaju PC hardver jer se ne isplati custom. I Microsoft dodatno sa UWP je to sahranio što je dobra stvar.

Nešto sam propustio. Postoji single gpu koji daje bolji fps i u ovih par DX12 naslova od gtx 1080? :d

Mozda je glupo pitanje... Sta mislite I5 4460 hoce li moci bez problema da isprati rx 480?

Kad moze da izgura GTX980Ti, naravno da ce moci i RX 480.

Konzole imaju FX procesore vec tri godine pa nesto ne videh da su se obistinile one moje prognoze da ce AMD procesori imati benefita od toga a ljudima sam preporucio FX upravo iz tog razloga. Pusti ti konzole, bitan je PC hardver i tu ono sto se prodaje ce odredjivati tehnologije koje ce biti koriscene u igrama. A to su, nazalost, Intel i nVidia.

Nego AMD kao da se posvadjao sa konzolnim proizvodjacima pa citavih sest meseci pre predstavljanja konzola prodaje hardver koji ce ici u konzole i to za pola cene citave konzole (ako ne budu skuplje od prethodne generacije). Komotno ce moci konzola da se sklopi za iste pare u PC varijanti sto bi uz novi API trebalo da izbrise razliku izmedju PC i konzole.

Problem je sto ti/ja/mi razmisljamo srpskom logikom.,pa gledamo da izvucemo sto vise za manje para...
Npr nemci (mladi) generalno ne... samo moj sin od celog drustva ima PC,ostali svi konzole,samo jedan Mac,prosek 20 god... cak jedan od njih ima kolekciju originalnih PS igara vrednosti oko 4000 e... sve ti je jasno...

Najavili su da će novi deus ex u većoj meri koristiti AS i na konzolama i na pc-u, tako da ćemo uskoro imati priliku da vidimo kako stvari stoje ili da li je to bio samo amd marketing.
Evo šta kažu:
Then the question remains, what of consoles? If DirectX 12 will inevitably be an inherent part of the underlying engine, then will consoles thus be able to take advantage of that? So far the implementation within the Xbox One and the PlayStation 4 are unknown, and we’re not entirely sure how they’ll be able to take advantage of those features, or indeed when. The great thing, however, is that at least the GPU, being GCN based, has Asynchronous Shaders and a not insubstantial performance boost should occur.
Deus Ex: Mankind Divided Getting DirectX 12 Support From Day One

kada će se ove karte, zvanično naći u prodaji? do kraja jula je sigurno jel?

AhN52Yf.png

Ahhh grafikona reklo bi se brza jedno 4x ono 1FPS :d odkud ovo iskopa sa kojeg je ovo sajta mozes bacit link? Izgleda dosta nerealno da RX 480 bude u nivou GTX 980ti ili cak brza :D

Ovo se neko sprda... nema veze, dobro je zezanje :D

Verujem samo ako su ljute ptice u dx12 testirane, ovako nema sanse amd za 200 dolara da proda karticu koja je brza od 980ti [emoji23]

Hahhahaa ja reko 20 fpsa bolja, ono 1. :d Dobra fora. Ovo neko se zeza sigurno.

Nazad
Vrh Dno