Šta je novo?

AMD Ploca-veeeelika dilema(help!)

mesec

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Ljudi mozgam vec nekoliko dana ali ne mogu da odlucim koju maticnu plocu da uzmem. Znam samo nekoliko stvari:
-To treba da bude dugorocna kupovina, znaci ploca treba da podrzava Morgan Durone i XP procesore i naravno DDR/SDR (oba po mogucstvu)
-Ploca bi trebalo da bude relativno dobra za o/c (nisam neki fanatik ali bih ako moze sigurno o/c procesor i graficku)
-Cena te ploce ne bi trebala da mi u 19.god. izazove srcani udar :D ,cak sta vise to je veoma bitna stavka
-Ne bi trebalo da bude integrisana sem zvucne

E sada vi meni recite: *sta* *kako* *gde* i *koliko*...ili mozda da kupim neki SiS 735 i Duronce na 900 i da se zauvek oprostim od o/c snova :( E da...sto se finansijskih sredstava tice recimo da bi bilo idealno kada cena za plocu i procesor(polovni Duron 600-650) ne bi presla 300dem... :)

Dakle dobro razmislite jer bih ja da konacno kompletiram tu svoju
nesrecnu masinu
boom

Soltek ili GA DDR ploca. Mislim da je Soltek jedan od proizvodjaca koji pretenduju da postanu "ime" pa se trude da prave konkurentne proizvode.
Ne podrzavaju SDRAM a cena DDR memorije moze ti biti otezavajuca okolnost s obzirom na tanak budzet.

Ja sam uzeo Soltek-a i mogu ti reci da je to bio veoma dobar i pre svega isplatjiv izbor.Znaci podrzava sve procesore koje si naveo i naravno cena nije velika(260 bez poreza).A opet zbog budzeta moga bi da probas kombinaciju sa GA plocom.

Moj ti je savet da lepo uzmes ESC plocu sa SIS 735 cipom, koja podrzava i SDR i DDR i jedan Duron (Morgan) na 1Ghz i da budes miran. To ti je sve zajedno nesto preko 300 dem. :)

ko je prodaje?

Aca je napisao(la):
Moj ti je savet da lepo uzmes ESC plocu sa SIS 735 cipom, koja podrzava i SDR i DDR i jedan Duron (Morgan) na 1Ghz i da budes miran. To ti je sve zajedno nesto preko 300 dem. :)

Dobro, zanima me ploca, cak sta vise naginjem ka njoj :D ali gde ima da se kupi? Ja sam video samo PC Chips 735 ploce u oglasima.

Re: ko je prodaje?

mesec je napisao(la):
Dobro, zanima me ploca, cak sta vise naginjem ka njoj :D ali gde ima da se kupi? Ja sam video samo PC Chips 735 ploce u oglasima.

Poslao sam ti PM, pa mi se javi. :)

Cekaj ako uzimas DDR plocu i Durona, koliko planiras da izdvojis za memoriju ili si je vec obezbedio? Ako treba da kupujes i memoriju nema sanse da uletis sve to u 300Dm...

NewGuy je napisao(la):
Cekaj ako uzimas DDR plocu i Durona, koliko planiras da izdvojis za memoriju ili si je vec obezbedio? Ako treba da kupujes i memoriju nema sanse da uletis sve to u 300Dm...

Eeeeee memorija je vec obezbedjena :) :) Jeste da je SDR ali posto cu 90% uzeti ECS sis735 onda i nema veze. Imam cak i viska :D ali to je ipak za male oglase :)

Ne bih ti bash mnogo savetovao da se zaleces sa SiSachama 735. PC Chips ima ochajno loshe performanse , a ECS je sumnjive stabilnosti , a SiS generalno gledano ima velikih problema sa IDE podsistemom u Win2k operativnim sistemima.
Topla preporuka je da ides na VIA KT-133A ili na KT-266A chipset.
Posto vec imas memoriju , ploca koju bih ti preporuchio za SDRAM je Abit KT-7A v1.3 koji podrzava sve Socket A procesore , ili ako si spreman da prodas tu SDRAM memoriju , uzmi Solteka ili Epox-a
8KHA+ . Za ovo ostalo ces najverovatnije zavrsiti na koronarnoj hirurgiji klinichkog centra u Beogradu
:D

Re: Re: ko je prodaje?

Aca je napisao(la):
Poslao sam ti PM, pa mi se javi. :)

Taj biznis sa shtampom je sve veci. :wave;

GIGABYTE

Kupi GIGABYTE KT266A ima integrisan mrezni adapter i zvucnu CREATIVE SB 128.
Ja sam vratio MSI TURBO 2 i 256MB NCP SDRAM dodao sam 25Dm i kupio GIGABYTE KT266A + 256 Mb KINGMAX DDR.

GIGABYTE BET BUY !!!

Re: GIGABYTE

Kralj ARTUR je napisao(la):
Kupi GIGABYTE KT266A ima integrisan mrezni adapter i zvucnu CREATIVE SB 128.
Ja sam vratio MSI TURBO 2 i 256MB NCP SDRAM dodao sam 25Dm i kupio GIGABYTE KT266A + 256 Mb KINGMAX DDR.

GIGABYTE BET BUY !!!

He. Jel' to "GIGABYTE BET BUY", znaci "Gigabyte rizicna kupovina"??? :D:D

Asus A7A266 VIA KT266 chipset
podrzava sdram i ddr cena oko 220

Nazad
Vrh Dno