Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

Nisam stigao nista ozbiljnije da odradim danas sem da istestiram memorije na default taktu u linx-su-25krugova i odradim ch r11.5 Capturer11.5.jpg poslednji skor tj 6.86 je sa geil evo corsa aktiviranim XMprofilom i do sada je naj bolji, sledece sto ide na 1866 , dizem bus i spustam mnozilac da odrzim cetvorku, verovatno veceras pa ce vidimo dokle ce, koliko vidm po forumima, prosek BUS-a je izmedju 215 i 220.

A zasto FX-evi da nemaju benefita od sitnije izrade..da su buldozeri od starta bili u 22nm,nestala bi polovina problema sa ovim proc. A na prvom mestu potrosnja i zagrevanje...

i naprave vise mesta za jos modula :)

Nisam stigao nista ozbiljnije da odradim danas sem da istestiram memorije na default taktu u linx-su-25krugova i odradim ch r11.5 Pogledajte prilog 101220 poslednji skor tj 6.86 je sa geil evo corsa aktiviranim XMprofilom i do sada je naj bolji, sledece sto ide na 1866 , dizem bus i spustam mnozilac da odrzim cetvorku, verovatno veceras pa ce vidimo dokle ce, koliko vidm po forumima, prosek BUS-a je izmedju 215 i 220.

na 4ghz ko 8120 na 4.3 ( skoro 6.91)
Ne znam zasto ali sto stavim veci fsb i nb losiji rezultati na istim klokovima ... verovatno zbog ove uboge ram memorije :)

Poslednja izmena:
Evo rezultati fx8350 i 6300 u fc3, zaostaju za intelima ali mislim da uz oc mogu da se izjednace (vs default inteli)

4VwfH.png

Kada bi ovaj fx6300 kostao 12k din uz oc na 4,5Ghz bio bi apsolutni best buy i veoma upotrebljiv procesor za sve i svasta.

U hardware canucks testu su rezovi za FX6300 porazavajuci, gori je od i3 u vecini igara, a OC mu jedva pomaze.

U hardware canucks testu su rezovi za FX6300 porazavajuci, gori je od i3 u vecini igara, a OC mu jedva pomaze.

Testirano je samo 5 igara u 720p i 1080p i jedino Skyrim te Deus EX pokazuju malo vecu razliku cca 5-10% u korist i3-2120, medjutim kod Street Fighter-a i Torchlight-a potpuno druga prica. Dirt3 je tu negde egal.
Overklokovani [email protected] je testiran samo u Skyrimu gde je uspeo da pretekne doticni i3 za nekih 15% (cak i [email protected] ga je stigao) tako da ne vidim sta je tu porazavajuce. Nisam video i3-2120 klokovan na vise od 3.5GHz (ako gresim neka neko pokaze) tako da sumnjam da je u stanju da se izbori sa overklokovanim FX-6300.

Posle opseznog igranja sa o.c.om reko da podelim iskustva, nakon resenog preblema sa memorijama ,susreo sam se sa novim problemom, naime, sve setove podesavanja do sada sam testirao sa LinX 0.6.4 i drzao sam se okvira od 25 krugova koje sam uzimao kao referncu stabilnosti a sve to cekajuci prime95 prilagodjen visheri(trenutne verzije 25v i 27v imaju problema sa visherom jer mnogo ljudi se zali po forumima da vrte IBT po ceo dan stabilno a da p95 puca na def taktu i voltazama), elem iz svoje radoznalosti postim IBT na 200*22.5 proverenih u Linx-u 25 krug i imam sta da vidim, isti linpack puce posle 10k, i sta dalje ,naravno google, gde vidim po forumima da skoro niko ko zna sta radi ne koristi linx ni p95 vec IBT. Naravoucenije, prvo domaci po forumima a onda o.c., tako da sam izgubio brdo vremena dzabe i ovo pisem da i Vi nebi morali sto, poslednji stabilan set IBT barem 35 krugova Capture4500.jpg

Nego moram jos nesto ovako addhook da napisem sto me je bas razocaralo, vec je poznato po forumima da je asus prvo izbacio bios update (sa podrskom za nove procesore) za R2.0 verzije ploca a 6-8 dana kasnije za R1.0, i 10 dana potom jos jedan update za R2.0 sa impreved sistem stability, dok za R1.0 do dana danasnjeg nije nista novije izaslo ,a da stvar bude jos tuznija na sajtu pod datumom za verzije biosa napisali su da je update za R1.0 izasao http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/SABERTOOTH_990FX/#download tj 13 dana pre R2.0 http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/SABERTOOTH_990FX_R20/#download ,sto je potpuno netacno(barem sto se objavljivanja tice). Sve u svemu moguce je da novi BIOS update i nije potrban R1.0 mada s obzirom na protek dana izmedju poslednih r1.0 i r2.0 iskreno mislim da je u pitanju grubo zanemarivanje vlasnika R1.0 modela i forsiranje R2.0 radi bolje prodaje. Iskreno da se asus nekim slucajem proizvodi ovde rekao bi pihh... nista novo cigani.... a ovako ispada da je jezik kapitala i njegova gramatika BAS doboko obrezla u svest trulih zapadnjaka i stoga mi ne ispadamo ni toliko losi...... :d

4x2 Gb Geil Evo Corsa 2133 cl11 2T 1.6v IBT 4h Capture8mb.jpg i Capture8gbr11.5.jpg, verovatno mogu latencije jos da se utegnu.

Znaci ipak moze fino da se overklokuje preko fsba vishera iako su pricali da je mnogo osetiljivija na fsb nego buldozer.

Testirano je samo 5 igara u 720p i 1080p i jedino Skyrim te Deus EX pokazuju malo vecu razliku cca 5-10% u korist i3-2120, medjutim kod Street Fighter-a i Torchlight-a potpuno druga prica. Dirt3 je tu negde egal.
Overklokovani [email protected] je testiran samo u Skyrimu gde je uspeo da pretekne doticni i3 za nekih 15% (cak i [email protected] ga je stigao) tako da ne vidim sta je tu porazavajuce. Nisam video i3-2120 klokovan na vise od 3.5GHz (ako gresim neka neko pokaze) tako da sumnjam da je u stanju da se izbori sa overklokovanim FX-6300.

Hahaha, znaci ti smatras da nije porazavajuce da FX4300 na zamalo 5GHz stize 3,5GHz i3 procesor i da FX6300 na slicnom taktu je brzi samo za 15% od Intelovog dvojezgranog sa jos(u najboljem slucaju) 33% sporijim klokom.
Pa dobro, mozda ja gresim.

@Stilgar, fine temperature za 1.4v

Hahaha, znaci ti smatras da nije porazavajuce da FX4300 na zamalo 5GHz stize 3,5GHz i3 procesor i da FX6300 na slicnom taktu je brzi samo za 15% od Intelovog dvojezgranog sa jos(u najboljem slucaju) 33% sporijim klokom.
Pa dobro, mozda ja gresim.

@Stilgar, fine temperature za 1.4v

To su potpuno drugacije arhitekture i ne mogu se porediti klok za klok. A pogledaj Cinebench, Photoshop i media encoder testove pa reci sta je tu porazavajuce?
U jednoj temi trazis pomoc za overklokovanje FX-a, a onda ovde se podsmevas i podyebavas. To nije lepo od tebe. :trust:

Poslednja izmena:

Neće. Stvar radi na 700 MHz manje, a troši samo 30W manje.

Ništa posebno za moje pojmove.

Nego, novi Kaveri ispade ne Steamroller nego Kaveri baziran. Nekako mi je ostalo u glavi neko očekivanje prvih Steamrollera 2013, kad ono slaba vajda.

Hoce, stvar radi na samo 18% manjem taktu a trosi 25% manje struje.

Hoce, stvar radi na samo 18% manjem taktu a trosi 25% manje struje.

Tih par posto je nebitnih. I obična FX-8350 bi trošila manje na tim frekvencijama- par posto gore-dole.

Da je 65W, to bi bilo drugo. Ovako je nebitno.

Čak i nelogično, osim ako je to eto neki potez marketinga, da se AMD-ov logo pojavi u javnosti, makar oko totalno nebitne "vesti"...

Poslednja izmena:
Jeeste nebitno je :) ajd da vidimo da ti radis 18% manje a da te placaju 25% manje, kako bi tih nebitnih par posto zvucalo?

Propustas da je turbo ostao isti, tj ista turbo freq u 95W limitima. Iako je ovo prebirani model, lepo je videti da TDP moze da bude manji.

AMD nema novaca za Stimroler na pocetku 2013.

Mene zanimaju performanse FX8300 napsram FX8350. Koliko mi zapravo gubimo time.

Tih par posto je nebitnih. I obična FX-8350 bi trošila manje na tim frekvencijama- par posto gore-dole.

Da je 65W, to bi bilo drugo. Ovako je nebitno.

Čak i nelogično, osim ako je to eto neki potez marketinga, da se AMD-ov logo pojavi u javnosti, makar oko totalno nebitne "vesti"...

Tacno tako, skaliranje potrosnje nije linearno i u principu radi se o cistom marketinskom potezu

A pazi ovaj scenario obzirom da kosta koliko 8350 tj 200$, da bude hladniji i da se vise klokuje od 8350 ;) Nije nemoguce :)

Ovaj 8300 procesor nije ništa posebno, apsolutno se slažem sa vama. A Kaveri se još uvek ne zna na čemu je baziran, toliko su kontradiktorne glasine da samo možemo da nagađamo o čemu se tu radi.

Neki kažu da je u pitanju Trinity 2.0 sa pojačanom integrisanom grafikom, a neki i dalje tvrde da je to prvi Steamroller bazirani APU, no ko ga zna...čak više nema ni vesti kada će izaći Kaveri, ranije se govorilo da izlazi na proleće(period april-maj).

Valjda ce smanjiti potrosnju u sledecoj generaciji (ako prezive do nje) jer ovako nemaju sansi, ne vidim kojoj grupi korisnika je ovo namenjeno. Pucanj u prazno, pa ako pogode, pogodili su..

Ne vidim baš neki teži problem. Meni je i sadašnji Phenom na Linuxu u vrh glave. Trinity mi je znaimljiv samo u vidu smanejnja potrošnje, GPU computinga, integracije i crypto enginea.

Kad složim Linux koji ide na to, neću se puno sekirati i ako uzmem običan Trinity. Samo eto, bilo bi kudikamo lepše da je pravi Steamroller.

Ali i da nije nema veze. AMD će samo prilagoditi cenu i to će biti to.

A čak i da prsne, x86 kao platforma mi skoro ništa više i ne znači. Na bi imao problema da zveknem neki ARM ako ga Samsung složi u tom smislu ( superpipelined, multicore, jak vektor engine itd).

Pa vidis da je AMD prs'o - otislo im dosta ljudi :crash:
Od mog prvog 5k86 procesora, pa do današnjeg dana AMD je stalno pucao i propadao, a on evo već 17 godina od tada radi i postoji i takmiči se, kako-tako, sa Intelom!
Bilo bi dobro da u igru udje i Samsung, nekada je to bio Cyrix, sećam se 6x86 procesora, a možda sve rezultuje padom cena procesora, jer po mom mišljenju Inelove cene su i dalje PREPUMPANE!

Poslednja izmena:
Jel uopste moguce tako nesto tj da Samsung udje sa procesorima na PC trziste?

Tačno. Taman pre prvog Opterona bilo je povuci-potegni. Da opteronče nije zapalilo svet,AMD bi pukao. I taman kad mu je krenulo, napraviše *****nu grešku - Hector Ruiz. Taj ih je uništio žešće od svakog bombardovanja.

I sad su opet tu negde. Ali sad imaju artikl za prodaju - APU i GPU. Ni nadolazeći CPU ne izgleda loše.

Jel uopste moguce tako nesto tj da Samsung udje sa procesorima na PC trziste?
Mislim da Samsung nema pravo da proizvodi x86, a ako sam dobro informisan u slucaju prodaje AMD pravo proizvodnje x86 procesora po ugovoru izmedju Intela i AMD ne moze biti preneto na trecu firmu. Cini mi se da jos jedino VIA ima dozvolu za proizvodnju x86 procesora.

Vrh Dno