Ranije bih se obicno nesto kao ljutio i ulazio u polemike&ispravljao krive drine ali definivno nema svrhe. Intel predje sa 32 na 22 node, uvede 3d gate tranzistore i postigne 3-4% veci IPC, uz (najmanje) toliko nizi klok i bitno losije termale na ajviju u odnosu na sendi i ISTI likovi koji su to predstavljali kao vrhunac unapredjenja performansi, sada su prvi u pljuvacini najmanje 5-6% viseg IPCa u odnosu na FX-eve prve generacije uz smanjenu potrosnju i VECU OC marginu,a sve to u ISTOM 32nm procesu. Ne smeta mi ni fanbojisanje(ni sam nisam operisan od toga), pa u nacelu ni hejtovanje, ali mi strasno smeta nepostenje u diskusijama i nemanje elementarnog osecaja za merenje istim arsinima.
Pogledajte prilog 98858
Sve je to krasno i lepo ali Sandy je fenomenalan proc i dan danas a Buldozer je bunar. Da sutra pocnem ozbiljno da treniram atletiku sigurno bih popravio svoje vreme na 100 metara za 20% vec posle dva meseca a Usain Bolt moze samo da sanja o tolikom napretku...
Mi ovde pricamo o realnoj upotrebi CPUa i gde je AMD CPU neadekvatan a ti pravis neko potpuno bezvezno relativno poredjenje dve arhitekture.
Realnost je da AMD ima dobru cenu u nekim segmentima ali oko i preko 200 evra zaista nema sta da trazi, barem kada je gejming u pitanju.