@crossfire
Tema je sasvim ok i nema razloga da moderatori reaguju na bilo koji nacin. Nema vredjanja i ostalih gluposti tog tipa, samo malo dobronamernog provociranja

i zdrave diskusije na temu Q6600 vs PII u malo sirem kontekstu. Sta je tu lose, nista, tako da moderatori mogu da kuliraju
@mr_gee_fox
Nesto si pogresno shvatio. Hteo sam da kazem da AMD nema high end procesor, jer da ga ima mogao bi da parira I7 platformi ali nema i to traje godinam tako. Sada je sa ATI-jem u braku koji isto tako nema high end kartu iz istog razloga u tom segmentu ne moze da prira Nvidiji. Ne secam se kada je zadnji put neka ATI karta bila najskuplja a ne moze ni da bude kada ATI najjaca karta ne nudi bolje performanse od Nvidia high end najjace karte. Imao sam prilike da se poigram jako cesto sa 4870x2 i 295GTX, razlika ko dupe i oko, stim da je 4870x2 jedno veliko beskorisno dupe
Sta god govorili u korist ATI proizvoda sve se manje vise svodi na to da konkurisu Nvidia kartama cenom a ne performansama i to je tako od pojave GTX8800, isto radi i AMD u odnosu na Intel. Mislim da su atijevci pojavom te karte u tom trenutku razmisljali da se lepo razidju i bave nekim drugim poslom (recimo proizvodnjom grejnih tela posto ATI karte i dan danas mogu da sluze kao grejalice), GTX 8800 je bila toliko superiorna i kada se pogledaju testovi u trenutku kada se pojavila, slobodno moze da se kaze ne dostizna za konkurenciju, tako je i bilo jako dugo vremena, neka se neko seti sta je ATI izbacio kao odgovor na GTX 8800, pa ono je bruka, karta nije mogal ni da pridje po performansama GTX 8800, bila je tu negde na pola puta
@PHENOM II
Markovi su samo pokazatelj sirove snage bilo koje karte, zato sto je to maksimalno optimizovan softver. Igre su odavno na strani Nvidije, takva im je poslovna politika, imaju neki dobar dil sa razvojnim timovima igara. Evo recimo najnoviji naslov i jako popularan Batman Arkham Asylum samo zbog fizike koju nvidija karte podrzavaju radi brze i lepsi je prikaz, sasvim dovoljan ralog za kupca da zaobidje ATI ako hoce maksimalni uzitak i mislim da ce stvari sto se igara tice ici u tom pravcu, sve vise igara ce nuditi mogucnost lepse grafike na Nvidija kartama kroz podrsku za fiziku koju nvidija ima na svojim kartama. Isto tako Crysis iz nekog nepoznatog razloga sve do pojave 5870 je radio uvek bolje na Nvidija kartama. Postoji jos jedan detalj a to su performanse SLI vs CF koje su debelo na strani SLI-a, iskoristivost druge karte je od 60-80% na i7 platfomi a u CF rezimu rada je ispod 60%