Mislis na poziciju standa? :d
dobro je da je neko uspeo da dokuci, kako se ispostavilo, malo komplikovaniji slajd.Sad sam izvalio koja je fora sa onom slikom vezanom za Q4. To nije mapa sta ce da rade u naredna tri meseca, nego je to sa onog marketbuilda, da pomogne svojim partnerima pri odabiru komponenti, jer realno gledano, sve sto se nalazi na toj mapi se moze naci u regularnoj prodaji.
Ako mogu da biram neka budu Ki-Ki bombone :dShmeksi imas bonu za ovo otkrice :d
Nije poenta partnerima preporuciti sta da kombinuju od onoga sto dolazi, vec im objasniti kakve kombinacije da pripreme pred highsales sezonu!
a koliko ono bese godisnje coca-cola utrosi na marketing aktivnosti, iako je najpopularniji brend na svetu?Ja sam mislio da se dobra roba sama preporucuje :d
a koliko ono bese godisnje coca-cola utrosi na marketing aktivnosti, iako je najpopularniji brend na svetu?![]()
coca-cola je sirup za kasalj :dPa, definitivno moras da utrosis brdo para na reklamu da bi prodao milijardama ljudi nesto sto je stetno za zdravlje i pravi na dupetu strije uz enormno uvecanje obima istog![]()
Secam se tog ES 6300 shto ti je Pljuger :d poslao.Protestujem :d FUGGER mi je nabavio CPU
:wave:
Ganged vs. Unganged Memory Channels
Ganged channels (DDR2)
– DCT channels A and B can be ganged as a single logical 128-bit DIMM
– Offers highest DDR2 bandwidth
– Requires both DIMMs in a logical pair to have identical size and timing
parameters, both DCTs programmed identically
Unganged channels
– DCT channels A and B operate as two completely independent 64-bit
channels (both channels operate at the same frequency)
– Reduce dram page conflicts – more concurrent open dram pages
15 July 30, 2007
– Better bus efficiency
Burst lengths supported
– 128-bit ganged operation supports burst length of four only with DDR2
128-bits x 4=64 bytes
– 64-bit (unganged) operation supports either burst of four or eight with
DDR2
64-bits x 4 = 32 bytes
64-bits x 8 = 64 bytes (provides highest bus utilization)
"I guess that AMD definitely need to wake up when it comes to notebooks as this is the company's big chance."
Moze li neko ovo da mi pojasni, nikako ne mogu da izracunam kako je isplativije praviti mobilni procesor koji sa svim ostalim delovima u laptopu kosta ~1000eur naspram serverskog procesora koji SAM kosta od 500eur pa navise ?
Pa i sam Intel prvo razvija serverske procesore, da bi posle kao derivat predstavio mobilne verzije. Jedini put kada su okrenuli proces je sa Yonah procesorima jer su silovali trziste sa netburstom...
Od raznih baba-kurana se mogu cuti svakakvi saveti :smash:
Malo mator ali veoma zanimljiv komentar:
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3359&Itemid=35
Ima puno logike u tome da se K10 fokusira na mobilno trziste: malo zagrevanje, dolican IPC, laka zamena u vec postojece laptopove, veca zarada po procesoru.
Ipak AMD se odlucio da u laptopove gura Griffin (aka Brisbane) koji apsolutno ne moze da se nosi ni sa aktuelnim C2D, da ne govorim o mobile Penryn-u.
Ovo bi moglo da znaci jednu od 3 stvari:
- Dell-ovi i hp-ovi su trazili desktop procesor i AMD je morao da se tome prilagodi
- Kuma nece skoro
- Hektor vise ne zna kuda udara
Vecina poboljsanja Griffina su u vezi sa manjom potrosnjom. AMD se i danas dobro nosi sa Intelom kad je u pitanju potrosnja struje i zagrevanje. Problem je ozbiljno kaskanje u perfomansama.Prvo Griffin nije isto sto i Brisbane..Ovo je vec odavno poznata cinjenica.Griffin ima neke kljucne promene koje su pozajmljene iz K10 uarh koji ga cine dovoljno razlicitim od K8 da zasluzuje sa pravom da se zove "from ground mobile design"(odvojeni pll-ovi za 2 jezgra kao i za IMC sto omogucava mogucnost nezavisnog kloka jednog jezgra znatno vise od drugog i odvojenog podesavanja za napone,IMC slican kao u K10 sa prefetch sposobnostima,2x veci L2 kes od sadasnjih Turiona X2,nove i naprednije power saving tehnologije koje ce doneti dosta bolji battery life itd).
Drugo AMD nije nigde iskljucivo rekao da nece biti derivata K10ke za mobile segment(u vidu DC procesora sa malim TDP-om ili cak mozda i quad core verzija sa malim taktom).Verovatno je da ce Griffin biti za "thin and light" notebook sektor dok ce K10 derivati biti za "power" deo mobile segmenta.Posto ce K10 raditi u sF i sAM2 plocama ,ne vidim razlog da ne radi i u mobilnoj verziji slota za Turion X2(sS1)
Sta se desava sa Kumom?
Odjednom o Kumi nema ni reci vise. Sve mi vise lici da Kume nece biti makar do polovine 2008 ako ne bude potpuno otkazana.
Sta se desava sa Kumom?
Odjednom o Kumi nema ni reci vise. Sve mi vise lici da Kume nece biti makar do polovine 2008 ako ne bude potpuno otkazana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari