Šta je novo?

AMD Phenom otkljucavanje

Soltek

Cenjen
Učlanjen(a)
02.01.2010
Poena
159
Ocu da pazarim AMD Phenom II X2 550 Black Edition, koju plocu da uzmem za njega do 60eur da bi otkljucao jos 2 jezgra, i stavio bi ati 5770

Potraži prvo MSI 770-G45, a ako ne možeš da nađeš, tek onda idi na MSI 770-C45

Tako je, ja sam stavio C verziju jer vidim da G verzije nema.

da gledam sad na netu komentare za tu plocu svi je hvale, mislio sam da cu pre naci neku gigabajt ali ova je vrh.

interesuje me , ako postoji uopste takva informacija... :) ... koliko procenata ovih procesora uspe zaista da se zaista otkljuca?

Jos samo da ubodes dobar procesor :banana:

ja bih razmislio mozda o nekom drugom modelu ( asus ), naravno ako budzet dozvoljava..

ovo govorim jedino zato sto citajuci komentare korisnika, stekao sam utisak da ima dosta nezadovoljstva :

Cons: I had a fair amount of issues with this board. MSI advertises the windows-based bios update, which on paper appears simple in nature to perform. However, when you actually go through the steps, my bios wouldn't post the latest update that was installed. Still working through the kinks of that mess. Also, supposed ez-unlock? I combo'd this with a 555BE and it shows that there are additional cores but won't even attempt to post with either of them unlocked (I did work through ALL of the BIOS options). Maybe just a bad CPU I know. My 2 biggest cons were that the AM3 socket is so close to the RAM slots, that you can't get a decent cooler in there without hogging up the first 2 DIMMS. Luckily the board supports just using DIMM 3 & 4 because I put the typical Artic Cooling heat-sink on here and I couldn't get my GSKILL DDR3 chip to seat next to it. So don't expect to utilize all 4 slots unless using a different cooler then the norm or if you're using stock cooling you should be ok.

Other Thoughts: Also, couldn't get the 555BE to stay stable at 3.8. I went with the combo deal thinking it was a good build after all the hype I heard online about unlocking the 555BE and even if you can't get it to post, you should still be at 3.9 on air for 2 cores with a good heat-sink and fan. I'm still thinking the board is holding me back here because I've heard too many reviews about people jumping to ASUS or another brand and being able to easily unlock or at least get better OC posts. Currently I'm at a stand-still @ 3.6 which is pathetic IMO. I thought the price of this board currently is way over what it's worth considering the options it contains, which are minimal. Overall, I'm really disappointed after trying out the MSI board. I strongly recommend you reconsider your options before purchasing this board.

Pros: The price, bought during shellshocker sale paired with x2 555

Cons: Board is kind of flaky, issue with cold start crashes on win7.
Settings in bios for voltages and oc are mediocre at best.
Core unlocker did not unlock 555. Tried cpu in asus mobo and additonal cores were unlocked easily and ran stable.

Other Thoughts: Pretty basic board but i would save the hassle and go with an asus board since in my experience they have been rock solid. Pay a little more and get a better board, saves you from all this hassle.

naravno na tebi je da odlucis, ipak je ploca jeftina ( i dobra ).

zasto ne probas sa phenom2 955 umesto 950 ?

covek lepo rece do 60 evra a ti mu predlazes Asus koji kosta 125, nije to lepo :D. Sto se tice procesora juri one u kutiji sa perforacijama, cesce se otkljucavaju (i ovaj moj je iz takve kutije).

Uzeo sam phenoma x2 555 be, i msi 770 c45 jer g45 nema na nivou celog grada a nema ga ni u nabavci, nadam se da moze da se otkljuca na ovoj ploci

Uzeo sam x2 560, i otkljucao ga bez problema u full quad, na Asus 785 td-v evo. batch 1035 ako nekog zanima

Poslednja izmena:
Taj Asus je oko 8800 din, a Soltek je već odradio kupovinu. Onaj MSI je proveren, stvarno dosta ljudi ga je već kupilo.

Toplo mi preporucio i prodavac MSI770 c45, inace g45 nisam mogao da nadjem nigde u gradu, cekam memoriju gel 2x2 gb 1333 pa cu istestirati :). Jedino razocarenje box kuler, cim sam ga video setih se celerona :). Moracu i cooler da pazarim.

Procunjaj još malo po netu, vezano za memoriju. Evo dva sveža iskustva sa AMDom i Geil memorijom:
LINK 1
LINK2

Ja sam za sebe kupio novu plocu Asus M4A785-M, a ovde u oglasima Phenom II 550, odmah sam ga otkljucao bez problema, testirao cpu na full testovima, jedno 7-8 sati, mislim na LinX-u, sve je ok proslo, komp mi radi lepo, ovu plocu sam uzeo iz razloga sto sam imao 3 giga KHX 1066mhz ddr2, nisam hteo da prelazim na ddr3, njih sam podigo na 2.2v i 5-5-5-15, i one mi lepo rade, posto sam cuo da znaju da zezaju. Cpu mi hladi Vendeta 2, i ispod 40 ga drzi

Toplo mi preporucio i prodavac MSI770 c45, inace g45 nisam mogao da nadjem nigde u gradu, cekam memoriju gel 2x2 gb 1333 pa cu istestirati :). Jedino razocarenje box kuler, cim sam ga video setih se celerona :). Moracu i cooler da pazarim.

Što se tiče Geil memorije ja se nisam nešto oduševio sa njom...jednostavno ne vole se sa AMD-om :D ili je u pitanju ploča(Asus) kako bilo neko nekog ne voli.Na kraju sam uzeo lepo Kingston DDR3 i sad pevam jer je stvarno vidljiva razlika :) toliko od mene.

Poslednja izmena:
Moze kakva slika ?

hhehehe od kad sam pustio buvu za tu kutiju sa performacijom svi je sire :)

Ako tako i treba da se ljudi informisu.

Pa perforacija je kao na orbit zvakama, a i kutija je 10-15% veca od kutije koja nema perforaciju - koja se otvara klasicno

Ok. vidim da su ljudi imali problem sa gel. memorijom.
Koju memoriju preporucujete ? za msi 770 c45

eto ovaj kod mene je bio u klasicnoj , bez perforacije /425/.
i jos par komada koji su se otkljucali .

manite te zezalice sa kutijama, nego potrazite AACYC ili CACYC na samom procesoru.
To je deneb . A sad... da li je ispravan ...

thnx za slicku

@kokan
to vise nije ni bitno toliko, sada se i NADHC otkljucava. . .a drugaru cacyc nece. . .

Veliki + plus za pricu o spakovanim i raspakovanim AMD-ovima. Kada se pazari gotova konfiguracija prodavci naravno izvade procesore iz kutija i sami probaju koji se otkljuca a koji ne... Sebi svakako ostave one koji se otkljucavaju. :-devil-: Dolazi odredjen broj i bez kutija. Sve je to kako se ko snadje. ;)

@ sONE SR
Da, samo sto je NADHC cist Athlon II bez L3, znaci ima samo zakljucano jezgro. Mozda ima i koji sa L3, ali sumnjam :)

Edit: i moj athlon je dosao u kutiji kao kod Ivke77, samo sto je kutija zelena i naravno stoji athlon II logo. Mozda ta kutija ipak znaci nesto :)

Poslednja izmena:
Meni je zapao 560 koji se otkljucava, CACAC, u manjoj "ozloglasenoj" kutiji :)

na par renomiranih sajtova sam procitao da je sad za ove nove batch-ove % otkljucavanja oko 30% (za deneb), da je u b. do 1033 bio preko 60%

Nazad
Vrh Dno