Moze i x6 1090t 4.1Ghz, mozda i preko... A sto se tice x4, bilo koji po meni je losa kupovina, zato sto jednostavno za njega nema izgovora osim "volim amd" Intel i5 750 svakog x4 Phenom-a 2 ostavlja u prasini... A sta mu radi tek na 4.2Ghz, to ne smem ni da pomislim, kad bije na 2.66 amd na 3.4Ghz u svim benchima...
PA pazi. Moja ploca i Cpu su sada cca 29000din novi. Za te pare ima i Phenom x4 965Be i lepa ploca poput Asus 890gx pro. Ista lova je u pitanju a ja moj i5 drzim na 3.4Ghz undervoltovanog na 1.072v. Na 1.4v ide na 4.2Ghz... Znaci, ovom Phenomu ke domet 3.9Ghz obicno, a ovaj na 4.2 sta mu radi, ne smem da pomislim.... Mozda bi moglo sa 965be da se prodje jeftinije sa nekom socijalnom plocom, ali ja to nikad ne bi uzimao....tako da je mozda malo subjektivno. Mada, i za i5 verovatno moze da se nadje neka budja za 6-7k sad, ja jeste da naginjem AMD-u, ali istina je previse ocigledna da bi se ignore. Zato, jedino x6 umesto i5, iako nikom ne trebalo. Mozda zatreba![]()
PA pazi. Moja ploca i Cpu su sada cca 29000din novi. Za te pare ima i Phenom x4 965Be i lepa ploca poput Asus 890gx pro. Ista lova je u pitanju a ja moj i5 drzim na 3.4Ghz undervoltovanog na 1.072v. Na 1.4v ide na 4.2Ghz... Znaci, ovom Phenomu ke domet 3.9Ghz obicno, a ovaj na 4.2 sta mu radi, ne smem da pomislim.... Mozda bi moglo sa 965be da se prodje jeftinije sa nekom socijalnom plocom, ali ja to nikad ne bi uzimao....tako da je mozda malo subjektivno. Mada, i za i5 verovatno moze da se nadje neka budja za 6-7k sad, ja jeste da naginjem AMD-u, ali istina je previse ocigledna da bi se ignore. Zato, jedino x6 umesto i5, iako nikom ne trebalo. Mozda zatreba
Evo sad bas pogleda. Za i5 moze za 6800din da se nadje neka kao solidna Msi h55, ali za Amd za 4000-6000din samo polutanke neke, tuga da te uvati....
Editovao sam u intel E550oSto se tice soketa, to su gluposti. Zastareli, nezastareli, mogucnost kasnijeg upgrade-a, future proof... bla bla... Bullshit. Nema future proof, nikada nisam video vajde za ovih 10 god. upgradovajna od biranja 'future proof" ploce. Kad radis upgrade, menjas i cpu i mobo, ne titras jajca... Da nece mozda neki Bulldozer da zasija na ploci kupljenoj za taj "zakljucani" x4 ? (otkljucavajte vi to i zakljucavajte... Neka fala. Za mene je BE da su mu oni mnozilac otkljucali
A i da gledam u bob dal ce da se otkljuca, da se nerviram za 2 crvene, a to je evro-dizel sto izduvam za par dana, sto mi flesiara comp zbog unstable jezgra...)
Jednom sam uzeo 'future proof 754 socket, i na njemu Athlon64 2800+. Secam se da su mi zube povadili za 3700+ Clawhammmer. Bolje bi prosao da sam prodao plocu i uzo SanDiego na 939
Rule of thumb: KAd dodje vreme da odradis upgrade na odredjenom socketu/ploci, vec je izaslo nesto novo i upgrade je waste!
Ljudi, kad kloknete 1055 na 3,8-3,9 radi bolje od i7Tačnije samo pustite LinX pa vidite broj Gigaflopsa. Za render i virtelizaciju je možda malo bolji i7 ( klok za klok) ali u multitaskingu X6 se bolje ponaša
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari