Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Nista to ne znaci. Daj mu jos memorije i pusti ga jos 15ak minuta. Ovako vrti krugove ko ringispil, ko sto meni neko rece....

Zna li neko kad dolazi 975be kod nas? Ovi u Sk ga digli na 4.2Ghz prakticno bez dizanja napona... Isto pitanje i za 1100t?

mislim da je kupovina 1100t promasena investicija, narocito sada kad je cena 1090t pala na oko 230$,( 230$x80.6923din>=18561din )
razlika izmedju ova dva proca je u nekih 100mhz i u ceni, a kako je 1090t otkljucan tih 100mhz ne znace nista.......

18200DIN je u Gigatronu 1055t. Ne znam gde ima 1090t za te pare. U istoj firmi je on 23500din, recimo

Poslednja izmena:
16000 nov 1055T

Meni zanima za sta koristite X6 procesore (izuzimam one koji profesionalno koriste aplikacije koje mogu da koriste svih 6 jezgara) ???

Zar nije bolje dobro klokovati neki X4 na preko 4 Ghz??

Moze i x6 1090t 4.1Ghz, mozda i preko... A sto se tice x4, bilo koji po meni je losa kupovina, zato sto jednostavno za njega nema izgovora osim "volim amd" Intel i5 750 svakog x4 Phenom-a 2 ostavlja u prasini... A sta mu radi tek na 4.2Ghz, to ne smem ni da pomislim, kad bije na 2.66 amd na 3.4Ghz u svim benchima...

Poslednja izmena:
Moze i x6 1090t 4.1Ghz, mozda i preko... A sto se tice x4, bilo koji po meni je losa kupovina, zato sto jednostavno za njega nema izgovora osim "volim amd" Intel i5 750 svakog x4 Phenom-a 2 ostavlja u prasini... A sta mu radi tek na 4.2Ghz, to ne smem ni da pomislim, kad bije na 2.66 amd na 3.4Ghz u svim benchima...

Slazem se ali i ne, sa tobom. Ok cinjenica je da nema puno smisala kupovati nov x4 965 jer za nekih 20e vise mozes da dobijes x6 koji isto ide na 4ghz.Takodje stoji i da i5 debelo premasuje svaki AMD x4 ali.........ne govorimo o istom cenovnom rangu i pri tome ne mislim samo na proc. jer je i5 skuplji od phenom-a vec i o maticnoj ploci koja je isto skuplja, da ne pominjem sto sa istom neces imati sta da radis kad izadje novi socket dok ce AM3 biti jos dosta prisutan.

PA pazi. Moja ploca i Cpu su sada cca 29000din novi. Za te pare ima i Phenom x4 965Be i lepa ploca poput Asus 890gx pro. Ista lova je u pitanju a ja moj i5 drzim na 3.4Ghz undervoltovanog na 1.072v. Na 1.4v ide na 4.2Ghz... Znaci, ovom Phenomu ke domet 3.9Ghz obicno, a ovaj na 4.2 sta mu radi, ne smem da pomislim.... Mozda bi moglo sa 965be da se prodje jeftinije sa nekom socijalnom plocom, ali ja to nikad ne bi uzimao....tako da je mozda malo subjektivno. Mada, i za i5 verovatno moze da se nadje neka budja za 6-7k sad, ja jeste da naginjem AMD-u, ali istina je previse ocigledna da bi se ignore. Zato, jedino x6 umesto i5, iako nikom ne trebalo. Mozda zatreba :p

Evo sad bas pogleda. Za i5 moze za 6800din da se nadje neka kao solidna Msi h55, ali za Amd za 4000-6000din samo polutanke neke, tuga da te uvati....

Poslednja izmena:
PA pazi. Moja ploca i Cpu su sada cca 29000din novi. Za te pare ima i Phenom x4 965Be i lepa ploca poput Asus 890gx pro. Ista lova je u pitanju a ja moj i5 drzim na 3.4Ghz undervoltovanog na 1.072v. Na 1.4v ide na 4.2Ghz... Znaci, ovom Phenomu ke domet 3.9Ghz obicno, a ovaj na 4.2 sta mu radi, ne smem da pomislim.... Mozda bi moglo sa 965be da se prodje jeftinije sa nekom socijalnom plocom, ali ja to nikad ne bi uzimao....tako da je mozda malo subjektivno. Mada, i za i5 verovatno moze da se nadje neka budja za 6-7k sad, ja jeste da naginjem AMD-u, ali istina je previse ocigledna da bi se ignore. Zato, jedino x6 umesto i5, iako nikom ne trebalo. Mozda zatreba :p

E sad sto se socijalnih ploca tice mislim da imas predrasude....govorim iz iskustva :d
Ja uzeh ovaj msi g45 i prijatno sam iznenadjen za njenih 6000 koliko je bila nova.E sad ovako, polovan 955Be je oko 95e i neka solidana polovna Asus/Gigabyte ploca 70e sve ukupno 165e.Na stranu sto ce neko sa AM3 socketom imati mogucnost upgrade-a a ti ne. I sam znas koliko je kostala tvoja kombinacija ploca + proc. pa uporedi.Jeste da je i5 daleko bolji ali sve svodi na staru dobru "koliko para toliko muzike" :eyebrows:

Evo sad bas pogleda. Za i5 moze za 6800din da se nadje neka kao solidna Msi h55, ali za Amd za 4000-6000din samo polutanke neke, tuga da te uvati....

u pravu si sto se tice cene tvoje ploce i proca oko 29000,
a ako cemo da racunamo na dinar moze da se sklopi nesto kao phenom2 555+neka ploca + 6850 ili nvidia 460 = 29000din pa ti vidi sta je bolja kupovina;) ( i molim vas nemojte sad da pocnete o uskom grlu procesora, ovo, ono.. )

Neodgovarajuce poredjenje. Ja ipak govorim o quad procesorima iz gornjeg segmenta ponude....
Ne mesajmo babe i zabe. Intel E5500 je 5700din nov, ocnes ga i stavis mu gtx460 isto Ne moras ni da ga ocnes ;)

Poslednja izmena:
slazem se da ima c2d 7200 ali se moras sloziti da se radi o " zastarelom " soketu i proc-u , za razliku od am3 platforme...

Poslednja izmena:
i da 555 jeste quad procesor sa dva zakljucana jezgra;)

Editovao sam u intel E550o ;) Sto se tice soketa, to su gluposti. Zastareli, nezastareli, mogucnost kasnijeg upgrade-a, future proof... bla bla... Bullshit. Nema future proof, nikada nisam video vajde za ovih 10 god. upgradovajna od biranja 'future proof" ploce. Kad radis upgrade, menjas i cpu i mobo, ne titras jajca... Da nece mozda neki Bulldozer da zasija na ploci kupljenoj za taj "zakljucani" x4 ? (otkljucavajte vi to i zakljucavajte... Neka fala. Za mene je BE da su mu oni mnozilac otkljucali:p A i da gledam u bob dal ce da se otkljuca, da se nerviram za 2 crvene, a to je evro-dizel sto izduvam za par dana, sto mi flesiara comp zbog unstable jezgra...)

Jednom sam uzeo 'future proof 754 socket, i na njemu Athlon64 2800+. Secam se da su mi zube povadili za 3700+ Clawhammmer. Bolje bi prosao da sam prodao plocu i uzo SanDiego na 939 :)
Rule of thumb: KAd dodje vreme da odradis upgrade na odredjenom socketu/ploci, vec je izaslo nesto novo i upgrade je waste!

Poslednja izmena:
Editovao sam u intel E550o ;) Sto se tice soketa, to su gluposti. Zastareli, nezastareli, mogucnost kasnijeg upgrade-a, future proof... bla bla... Bullshit. Nema future proof, nikada nisam video vajde za ovih 10 god. upgradovajna od biranja 'future proof" ploce. Kad radis upgrade, menjas i cpu i mobo, ne titras jajca... Da nece mozda neki Bulldozer da zasija na ploci kupljenoj za taj "zakljucani" x4 ? (otkljucavajte vi to i zakljucavajte... Neka fala. Za mene je BE da su mu oni mnozilac otkljucali:p A i da gledam u bob dal ce da se otkljuca, da se nerviram za 2 crvene, a to je evro-dizel sto izduvam za par dana, sto mi flesiara comp zbog unstable jezgra...)

Jednom sam uzeo 'future proof 754 socket, i na njemu Athlon64 2800+. Secam se da su mi zube povadili za 3700+ Clawhammmer. Bolje bi prosao da sam prodao plocu i uzo SanDiego na 939 :)
Rule of thumb: KAd dodje vreme da odradis upgrade na odredjenom socketu/ploci, vec je izaslo nesto novo i upgrade je waste!

Ja sigurno necu da stavljam buldozer na 770 G45 al ne vidim sto ovi sa recimo asus 890 ga ne bi stavili umesto x4 kada bude bilo vreeme. Nisam amd obozavalac, cak ga i imam prvi put al intel je ******* sto se socketa tice, ne sporim da ce te joos dosta dugo sluziti i5 750. A sto se 555 tice, to je licni izbor da li si spreman da se kockas. Da sam imao 200e za proc i ja se ne bi kockao:eyebrows:

870A-UD3 + X6 1055T (90W) = 86+158E=244E

Pozz

Od pre neki dan sa vlasnik Phenoma II 555, otkljucavanje jezgara nije proslo pa se igram malo sa overclockom. ploca je Biostar 790GX A2+. Uspeo sam da dignem proc na 3.6ghz samo sa mnoziocem i to na def naponu koji daje ploca(1.28V), sve iznad ne prolazi prime95, probao sam i sa dizanjem voltaze(do1.4v). Verujem da ovaj proc moze i vise ali mi nesto promice, s obzirom da je ova tema jako opsirna nisam je citao i izvinjavam se zbog toga. Ako neko moze da mi da smernice tj sta bih jos mogao da probam da uradim da izvucem koji MHZ vise. inace imam samo box kuler za sada i ne prelazi 50 pod full opterecenjem.

Prilozi

• phenom3.6ghz.jpg
    phenom3.6ghz.jpg
    339.5 KB · Pregleda: 34
Mislim da je 555 "hand picked" primerak i nisam jos cuo da neko ima 550 staro jezgro a da ne moze preko 3,7... Taj 555 bi po svoj prilici morao da ide bar toliko, znam par ljudi koji imaju 550 stari i to radi lepo tipa 3,9 :) doduse ne otkljucavaju se :(

@iwcham
Phenom X2 555, odnosno B55 + MSi 770-G45, kombinacija koju poseduje user Playboy kosta skoro 150 evra manje nego kombinacija i5 750 + dobra ploca ;) a razlika u performansama jeste na strani i5, ali ne toliko drasticno :)
a da ne pominjem da je kombinacija X6+870A UD3 takodje jeftinija od i5 kombinacije a da je dosta bolja ;)
I da me neko ne shvati pogresno, i5 750 je extra procesor, samo napominjem da ima jeftinijih a slicnih kombinacija :)

Luka, i intel moze da napravi takvu kombinaciju isto. Da se ne ponavljam, vec sam odgovorio... Poredite babe i zabe, x2 i x4 procesore... I Yugo ide isto kao i Mercedes. Doduse, razlika u performansama jeste na strani Mercedesa...(Nisam nikakav intel fanboy. Intel mi je u oglasu da bi uzeo x6 AMD)

Poslednja izmena:
Vredi li preci sa x4 955be na x6 1090t, ima li razlike shto se igrica tiche? Vidim da u 3dmark-u kida.

Ko ima 300e za pplocu i proc uzece Intel a ko ima 200 i kusur AMD, stvar prosta. Sa tim sto i dalje mislim da razlika u cenu nije opravdana< ja sam za nove Msi G45 i B55 dao 150e i mislim da razlika u ceni koja je skoro dupla nikako nije opravdana.Morao bi Intel da bude jeftiniji bar 15-20%, samim tim mislim da bi povecali dosta prodaju:wave:

Ljudi, kad kloknete 1055 na 3,8-3,9 radi bolje od i7 :) Tačnije samo pustite LinX pa vidite broj Gigaflopsa. Za render i virtelizaciju je možda malo bolji i7 ( klok za klok) ali u multitaskingu X6 se bolje ponaša :)

Ljudi, kad kloknete 1055 na 3,8-3,9 radi bolje od i7 :) Tačnije samo pustite LinX pa vidite broj Gigaflopsa. Za render i virtelizaciju je možda malo bolji i7 ( klok za klok) ali u multitaskingu X6 se bolje ponaša :)

kakve bre veze linx ima sa performansama procesora, imate tone testova po netu pa citajte a ne da dajete ovakve izjave...

Intel ima tu cenu jer AMD zaostaje celu generaciju i po proizvodnom procesu i po performansama, a vi mozete samo da se tesite da ste uzeli nesto jeftinije a brze (u snovima) :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno