Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

kod mog drugara ista situacija nece pa nece :p

Pa da se svi otkljucavaju pisalo bi PII 955 na kutiji... :D

namestim core calib. na per core,ali ne znam sta oznacava ona voltaza od -12% do 12% za svako jezgro...

nije mi jasno upste kako neko jezgro da iskljucim...

ne mogu da uradim npr. core 3 disabled,vec samo imam ove voltaze...

Mislis AMD chipsetom, ATI ne pravi chipsetove

Na mojoj ploci mogu da palim i gasim samo nezakljucana jezgra..tj core 2 i 3... core 0 i 1 se ne pojavljuju u biosu( u opciji za paljenje ili gasenej jezgra)...a imam ati cipset... Da mi kojim slucajem nije radilo jedno jezgro, od ova dva zakljucana, imao bih X2...cuo sam da Asus i MSI ploce imaju opciju za sva 4 jezgra kod zakljucanih cpu-a kad se ukljuci acc...tako da na tim plocama nemaju problema da podese kao X3.
...E sad ne znam dal je tako na svim GA plocama ili samo na mojoj... bios sam stavio nov...od pretproslog biosa su ubacili opciju za paljenje i gasenje jezgara... acc imam od prvog biosa.

@anarki1302
probaj podesavanja per core da stavis na +12%... meni je bacao artifakte neke po slicicama na sajtovima kad je core1 bio na -2%... cim sam prebacio na 0% sve je bilo ok... ostavio sam sad da mi radi za sva jezgra na +2%.

Poslednja izmena:
probacu sve na +12,ali ne verujem da ce da upali

iskreno,nije mi toliko ni bitno...

cim malo skupim para,ima da padne 1090t ili cu se vratiti na intel...

Ljudi, do koliko moze da ide phenom 965? Naravno, sa dobrim hladjenjem.

Ako je c3 revizija ide sigurno na 4ghz. Ako je c2, treba imati srece da dodjes na 4ghz.

Ne ide nijedan na sigurno 4 Ghz

Ma videcemo kad se okusam u OC-u... Ali da ne moze 4GHz bilo bi jadno. Procesor od 170e da nece na 4ghz...khm khm

Pa pazi,trebalo bi da moze. Ali dosadasnje iskus'vo me je naucilo da se ni jedan sigurno ne otkljucava,da ni jedan sigurno ne ide na toliko i toliko...itd,kapiras poentu... :D
Probaj pa javi...nek' ti je sas sretju.:)

AMD Phenom II X2 550 / BE
Hteo sam uzeti ovaj cpu ali BE [Black Edition] verziju tj ako može da se nađe još :/ ali kako stoje stvari teško tako da me zanima da li je prevelika razlika između be i običnog modela.

Znam da je stari BE C2 revizije ali da ima otključane množitelje ka gore i da je lakši za oc, dok novi sa C3 nema otključene množitelje.

Dakle da li mogu na običnom(novijem kak god) modelu uz dobru matičnu otključati ostala jezgra i mozda uraditi mali klok il jok? (tipa GIGABYTE GA-770TA-UD3)

Model i wont - http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x2-550-3.1ghz-am3-black-edition/comp_comp_cpu/47/337

Model koji nalazim za buy - http://www.atom.rs/?sid=1750

uzmi 555be i ako malo budes imao srece moze se desiti da ga otkljucas i dobije x4 phenom...navodno se velik procenat ovog procesora uspesno otkljucalo

Ja sam cuo da najveci procenat 555BE koji se otkljucava dolazi u nekoj drugacijoj kutiji,neka neko detaljnije objasni to...

@ Luka
na strani 104 je spacemaster postavio sliku...

izbrisan je post

uglavnom,novi dizajn kutije(veca nego obicna)
cak i stara kutija koja se otvara na foru zvake(sa gornje strane kutije se kao na intelu pokida karton)

nemam trenutno vremena da trazim sliku,zurim na tekmu...

I meni danas stize phenome II 555 BE (ploca Msi 770 G45)......otkljucao sam sva 4 jezgar B55 (bar ja tako mislim) za sada na box kuleri u default voltazi stabilan u linx-u 40krugova...maksimalna temperatura 60c.

montiram CM TX2 na njega pa vam javljam sta sam uradio sa klokom i koje su temperature i da li je je i dalje stabilan.

BTW....posto 1 put koristim AMD, sta koristite za kontrolu temperature? RealTemp mi ne radi, a speedfan pokazije 0c. Koristio sam Everest za ocitavanje temperatura

C3 revizija i CACAC...ako nekome znaci nesto

Poslednja izmena:
Prilikom koriscenja UCC funkcije tj. otklucivanje jezgara core temperature se ne pokazuju osim temperature samog procesora( il kako ga bugari zovu procesorna kapachka :) )

Poslednja izmena:
I meni danas stize phenome II 555 BE (ploca Msi 770 G45)......otkljucao sam sva 4 jezgar B55 (bar ja tako mislim) za sada na box kuleri u default voltazi stabilan u linx-u 40krugova...maksimalna temperatura 60c.

montiram CM TX2 na njega pa vam javljam sta sam uradio sa klokom i koje su temperature i da li je je i dalje stabilan.

BTW....posto 1 put koristim AMD, sta koristite za kontrolu temperature? RealTemp mi ne radi, a speedfan pokazije 0c. Koristio sam Everest za ocitavanje temperatura

C3 revizija i CACAC...ako nekome znaci nesto

Per core senzori ne ocitavaju temperaturu nakon otkljucavanja.

Uspeo sam da klokujem na 3.5ghz dizanjem mnozioca na 17.5 . core voltage je na auto i to na 1.4v. Videcu koliko jos mogu da izvucem iz njega Dizanje fsb-a mi nije donelo nista :wall:

Prilozi

• hhh.JPG
    hhh.JPG
    258.2 KB · Pregleda: 46
Uspeo sam da klokujem na 3.5ghz dizanjem mnozioca na 17.5 . core voltage je na auto i to na 1.4v. Videcu koliko jos mogu da izvucem iz njega Dizanje fsb-a mi nije donelo nista :wall:

Ako se ne varam ovaj moj AMD Phenom II X2 550/BE na auto je 1.325v. Otkljucanog i lagano kloknutog na 3.5ghz sada drzim na 1.38v. Aj proveri jos jedared auto v bas me zanima kolika je. Nesto mi se tih 1.4 cini mnogo za default.
:wave:

Ako se ne varam ovaj moj AMD Phenom II X2 550/BE na auto je 1.325v. Otkljucanog i lagano kloknutog na 3.5ghz sada drzim na 1.38v. Aj proveri jos jedared auto v bas me zanima kolika je. Nesto mi se tih 1.4 cini mnogo za default.
:wave:

U biosu je podesen napon proc-a na AUTO, e sad u cpu-z ocitavanje napona varira od 1.36 do 1.4v nije konstantno 1.4 dok radi linx. Stavljam ga na 1.38 pa cu videti da li je stabilan na 3.6ghz.

Koje napone da unesem za NB, SB, HT

Evo slike, nisam imao iskustva do sada sa AMD-om :eyebrows:

Prilozi

• SDC10605.JPG
    SDC10605.JPG
    203.6 KB · Pregleda: 46
U biosu je podesen napon proc-a na AUTO, e sad u cpu-z ocitavanje napona varira od 1.36 do 1.4v nije konstantno 1.4 dok radi linx. Stavljam ga na 1.38 pa cu videti da li je stabilan na 3.6ghz.

Koje napone da unesem za NB, SB, HT

Evo slike, nisam imao iskustva do sada sa AMD-om :eyebrows:

Aha, jasno, sorry za maltret.:)

Nazad
Vrh Dno