Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

stavi onda zadnji bios jer ja sam bas tu plocu imao do pre par dana i odlicno sam sa njom klokovao cpu(u mom slucaju "otkljucani"435)...nesto ne radis kako valja...
ps kako se ne menja kad si rekao da si prebacio sa 200 na 202 i da ti je comp kao usporio i nemoj da koristis amd overdrive jer ona dosta pravi problema

Prebacio sam 200 na 202 preko AMD ovedriva. Koji program da koristim? Neko reče da ne mogu da se otključavaju jezgra sa novijim biosom, neznam koliko je to tačno!?
Kao što rekoh, napon mi je svuda stavljen na auto i za sad sam uspeo maksimum da klokujem na 3.4GHz preko množioca za cpu.

Overklokuj masinu iz bios-a, mani se programa koji se pokrecu u windowsu :)
Samo tako ces moci da lepo podesis masinu da radi ljudski ;)

Poslednja izmena:
sad sam skontao sto se tice glavljenja drugog jezgra da se glavi svaki put kad bacim komp u stand by pa ga onda upalim...
inace, jos nisam menjao win, nemam vremena -.-

Prebacio sam 200 na 202 preko AMD ovedriva. Koji program da koristim? Neko reče da ne mogu da se otključavaju jezgra sa novijim biosom, neznam koliko je to tačno!?
Kao što rekoh, napon mi je svuda stavljen na auto i za sad sam uspeo maksimum da klokujem na 3.4GHz preko množioca za cpu.

kao sto ti je receno...ostavi amd overdrive i klokuj iz biosa

Nedavno sam kupio AMD Phenom II X2 550 - pa me interesuje koliko ovaj procesor ima jezgra, da li ima 4 fizicka koja rade kao jedna celina ili ima 2 fizicka i dva "zamisljena" ? Kako da znam da li su mi 2 jezgra zakljucana ili ne ?

Hvala svima na odgovorima

Taj procesor ima 4 jezgra, ali su mu dva iskljucena fabricki...pod pretpostavkom da su neispravna... ali ima lepa kolicina procesora kojima su ta dva jezgra ispravna :)
I ne budi lenj sledeci put, pa procitaj malo temu.. Jer se o tome razglabalo u nekoliko tema i na preko 50-100 strana ;)

Nedavno sam kupio AMD Phenom II X2 550 - pa me interesuje koliko ovaj procesor ima jezgra, da li ima 4 fizicka koja rade kao jedna celina ili ima 2 fizicka i dva "zamisljena" ? Kako da znam da li su mi 2 jezgra zakljucana ili ne ?

Hvala svima na odgovorima

posto vec imas taj cpu pokusaj da ga otkljucas u x4 ili ako vec nece onda bar u x3 jer mislim da za to ima neke sanse

drago mi je da si uspeo...moze taj cpu i vise od th 3,4ghz(bar na 3,75-3,8ghz) mada to zavisi i od coolera...samo gledaj da ht drzis na blizu 2000mhz

koja max voltaza i temperatura je sigurna za phenom 2 x2 555?

tek cu sredinom sedmice moci da probam(imao malih komplikacija sa plocom) pa cu probati da ga otkljucam...

hladicu ga sa h50 u push&pull kombinaciji

Imam ja otkljucan Phenom II x2 555 BE u B55 X4

OC je na 3.8GHz 1.456V hladjen sa H50 push/pull temp ne prelazli 48-49C za jezgra i 54-55C za CPU, posle 25 prelaza LinX-a

Hoce i na 4.0GHz i temp su mizerno male ali puca LinX...sve ostalo radi

Poslednja izmena:
Imam ja otkljucan Phenom II x2 555 BE u B55 X4

OC je na 3.8GHz 1.456V hladjen sa H50 push/pull temp ne prelazli 48-49C za jezgra i 54-55C za CPU, posle 25 prelaza LinX-a

Hoce i na 4.0GHz i temp su mizerno male ali puca LinX...sve ostalo radi

u ponedeljak cu da kupim dva scythe-a na 1600rpm,pa ako budem imao srece da ga otkljucam,bacicu ga na 3.8,sasvim dovoljno

kolika voltaza za 4ghz,cisto da probam ako ga otkljucam?

1.47V na 4.0GHz - LinX odma zabode, Prime95 prolazi lagano i temp su smesne...

Phenom II x2 555 BE je trenutno najisplativiji procesor na svetu, za nesto vise od 80e imas 90% sanse da dobijes Quad koji se EXTRA klokuje i ima 8mb cashe a pritom je glupo i pominjati koliko se mizerno greje...

ja sam sam ugradio 3-4 ova phenoma zato sam ga i sebi uzeo pre jedno mesec ipo...jer sam sve do jednog otkljucao, svi rade otkljucani u X4 bez dodavanja napona...

Poslednja izmena:
@playboy

ako mi bude trebala pomoc oko oc,vikacu te,posto se slabije snalazim sa amd-om

poslednji sam imao 2800+ pre jedno 5 godina,ako ne i vise...

Ok nije problem...

i ja sam isto imao pre ovog 2800+ :) pa tek sad ovaj Phenom, pre toga nisam imao AMD-a godinama

A ova ploca i procesor iz moja masina su zamenili Q6600 G0 i Asus Maximus II Formulu

q8200 i obicna Formula

slicno,,nema sta... :)

drago mi je da si uspeo...moze taj cpu i vise od th 3,4ghz(bar na 3,75-3,8ghz) mada to zavisi i od coolera...samo gledaj da ht drzis na blizu 2000mhz

Hvala na savetu.
Interesuje me zašto bi trebao da držim HT na oko 2000MHz i koliko ram memorija ima uticaj na overklok uopšte?

Poslednja izmena:
zbog stabilnosti i ne mora da bude okruglo 2000mhz moze nesto gore i dole...nema uticaj ako je drzis kako je fabricki propisana...prvo ti dosegni maximum sa pocesorom,a posle utezi nb i latencije kod memorije

zbog stabilnosti i ne mora da bude okruglo 2000mhz moze nesto gore i dole...nema uticaj ako je drzis kako je fabricki propisana...prvo ti dosegni maximum sa pocesorom,a posle utezi nb i latencije kod memorije

Pokušao sam sa fsb 250 i multi player x14, ali sam dobio restart u prime-u 95, pokušao sam sa fsb 222 i multi na x16, isto restart, ht sam držao na 2000MHz a nb na oko 2500, voltaže su bile na auto.
Izgleda da je maksimum kod mene 3.4GHz.

Pokušao sam sa fsb 250 i multi player x14, ali sam dobio restart u prime-u 95, pokušao sam sa fsb 222 i multi na x16, isto restart, ht sam držao na 2000MHz a nb na oko 2500, voltaže su bile na auto.

nemoj napon na auto...cpu napon stavi rucno na 1,4v,nb prvo stavi na 2250mhz,fsb(bus speed) na 250mhz,a ram gledaj da drzis na fabrickoj brzini ili oko nje...nb cpu vid stavi na 1,35v ako ga vec drzis na 2500mhz(mislim na nb) dok nb voltage stavi na 1,2v to ti je za fsb(bus speed)
ps svaki radi phenom na 3,4ghz skoro sa difoltnim naponom pa tako i tvoj samo ne umes da podesis

Poslednja izmena:

Zasto nisi prvo video max oc samo procesora, i to preko mnozioca. Imas x3 720 koji ima otkljucan mnozioc. Nisi uopste morao da diras fsb, ostavis ga na 200 i samo podizi mnozioc. Stavi ga na default (x3) i onda stavi napon 1.47v za procesor (nemoj vise da dizes napon) i odma stavi mnozioc 17.5. Mora bar na 3.5ghz da radi taj phenom. Obrnes linx, ako je stabilan podizi za po 100mhz. Phenom II procesori sa c2 revizijom (x3 710, x3 720, x2 550...x4 965) tesko dostizu 4ghz. Moj x2 550 ne moze preko 3750mhz. Kad utvrdis koji je maksimum tvog procesora, upali 4. jezgro pa probaj ista podesavanja, pa opet linx. Ako prodje bez problema, juri latencije i brzinu memorije, pa onda podizi nb frekvenciju. Nb cpu-vid stavi na 1.35-1.375v max i ne nadaj se da ce raditi preko 2600mhz. Finalnim utezanjem memorije i nb-a dobices 3-5 Gflops-a vise u linx-u.
Znaci, idi korak po korak da bi znao zbog cega baca bsod. Ne vredi napamet stavljati vrednosti i nadati se da ce da radi. Polako postepeno, pa javi sta si uradio.

kupio phenom2 x2 555 i ne moze da se otkljuca

zapucava pro load-u u win

maler

pise b55 u bios-u,ali nece da digne win

Slicno se i meni desilo pri otkljucavanju,zapuca prvi put,drugi put zavrti fanove i nema slike itd...
Mada,meni sav posao obavlja i vise nego odlicno X3,ovo je cisto iz zezanja bilo :d
P.S : Probaj da dignes napon pri otkljucavanju,video sam da se to desava,nece na def naponu ali kad podignes onda uspe(Kod mene nije ni to uspelo :d)

kupio phenom2 x2 555 i ne moze da se otkljuca

zapucava pro load-u u win

maler

pise b55 u bios-u,ali nece da digne win

Steta,ja juce uzeh x2 555 black edition,otkljucao se odmah,prolazi linx na 3,7 Ghz bez dizanja voltaze,bio sam ubedjen da se skoro svaki otkljucava.Mozda stvarno nesto lose radis ?
Da ti bios ne prepoznaje proc pravilno pa mu daje manju voltazu nego sto treba (1,392v ili 1,4v)

Poslednja izmena:
Anarki1302, si probao da mu dodas malo napona? Cudno mi da pise B55 a nece zakuca na win load-u, probaj sa dizanjem napona...

Inace otkljucao sam 3 komada 555 i svi su imali ovakvu kutiju:
http://img839.imageshack.us/img839/2534/slika0025.jpg

Tj da pojasnim, svi su imali sa gornje strane kutije perforaciju kao na orbit zvakama koju povuces i "pocepas" gornji deo kutije i tako otvaras pakovanje...
Ortak uzme procesor isto 555 BE i nema tu perforaciju - nije se otkljucao...

Kakva su vasa iskustva, i ovih sto su otkljucali i ovih sto nisu?

Poslednja izmena:
Bez obzira što su veće šanse da se otključaju ugašena jezgra na dual core i triple core procesorima, nego da se ne otključaju, svi treba da budu svesni činjenice da možda neće otključati svoj primerak. Ljudi moraju znati da postoji mogućnost da će imati samo odličan dual/triple core procesor.
Ipak je to samo lutrija sa dobrim šansama. :)

nece nikako

probao i vecu voltazu,nema sta nisam probao,ali resetuje na "windows starting"

Vrh Dno