Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

^Mada i ako pukne linx nije sigurno da će ti pući komp u normalnom radu jer je linx max opterećenje koje će procesor običnog korisnika ikada videti. Ali ako prodje, prošao je :)

100% ce pucat... druga je stavr sto ima likova koji teraju nestabilne masine i povremene BSOD-ove i pucanja programa krive M$, drivere ili programe ....

Zavisi šta smatraš za normalan rad. Nekome je normalno da pusti winamp, film, net. A nekome je normalno da tera 3ds max 8 sati dnevno. Većina je negde izmedju.

Uz PII Black Editione stizu obicni Box kuleri. Ti kuleri sa hitpajpovima su stizali uz neke PI,i valjda uz 965 BE. Uz skoro sve BE stize obican Box kuler;)

Zavisi šta smatraš za normalan rad. Nekome je normalno da pusti winamp, film, net. A nekome je normalno da tera 3ds max 8 sati dnevno. Većina je negde izmedju.

Pa ako ti je normalan rad gledanje filmova i slusanje muzike ne diraj nista i svi srecni. Nema potrebe za natezanjem/otkljucavanjem.:) A ako nije,komp treba da bude 100% stabilan,inace nema poente....

Poslednja izmena:
^To si u pravu :p

Kod mene je bash obrnuto... :D
Koje?
:)

Evo i ja sam uzeo od drugarice kuler od PII 940 i ima cevke, i do sada sam samo i vidjao cevke za PII X4 modele...

'Naci kvadovi dolaze sa tim kulerima...
Ja sam npr. sa 7750 Kumom,sa 550BE,i sa 555BE dobijao one smrdljevke od box kulera... :)

Ja sam dobio bez cevki za 550 BE :(... valjda zato sto sam ga kupio kao X2. Ali moze i on da se iskoristi :D ako uzmem fermi:
Pic_2.jpg

Poslednja izmena:
Pa zar ste ocekivali da X4 bude ohladjen sa obicnim budjavim BOX kulerom :)

Ja kad sam video ono govantze zapitao sam se kako ishta moze da ohladi... :)

jel se nekom sa 550tkom desava da mu je u max load-u bez razloga, meni od pocetka npr. se ponekad desi da je procesor opterecen bez razloga znaci nista nije ukljuceno a i prvo i drugo jezgro(ali cini mi se vise drugo) je pod opterecenjem i onda mi komp losije radi msm sporije otvara sve, a posle restarta radi sve najnormalnije!
ovaj problem nisam primetio kad otkljucam sva 4 jezgra mada nisam puno ni vozio na 4 jedno par dana a i nisam puno ni obracao paznju!

zna li mozda neko sta bi mogao biti uzrok?

juce se desilo isto, ali kao sto sam rekao, samo drugo jezgro ostane u full loadu, prvo radi na par procenata a drugo na preko 90 dok ne restartujem :/

edit: do sada sam nekoliko puta pustalo linx i svaki put je prolazio

juce se desilo isto, ali kao sto sam rekao, samo drugo jezgro ostane u full loadu, prvo radi na par procenata a drugo na preko 90 dok ne restartujem :/

edit: do sada sam nekoliko puta pustalo linx i svaki put je prolazio

Pa jel' si reinstalirao win? Ili bar skenirao sa nekim antivirusom apdejtovanim?

Pa cemu onda isto pitanje,kad su ti svi lepo rekli sta da radis...? :)

pa sad sam dosao do definitivnog zakljucka da mi samo drugo jezgro "poludi"

Pa dobro,to nista ne menja. Kreni od ociglednih stvari,lako ces posle da probas josh nesto....

Sho bi rekli Amer'kanci "What a shock!"
:)

Ljudi ko zna nek pomaga.
Kupio sam nedavno Phenom II x4 965be, + Gigabyte-ovu MA785GT-UD3H.
Fabricki cooler vrti i do 6500 rpm, i pri tome proizvodi zvuke koje ni Hakinen ne moze na svom bolidu, pri cemu dobijam u CPUID u leru temp. oko 38-39 step. a u full-u oko 66.
E sad u medjuvremenu sam pazario CoolerMasterov Hyper TX3 i nabudzio na ovu AM3 plocu.
Ventilator duva na gore, a iznad je napajanje LC6600 (sa ventilatorom koji sa donje strane izvlaci vazduh i prosledjuje ga napolje).
Sada nastupa problem - rezultati pokazuju da u obicnom radu temp iznosi oko 41-42 step. dok pri punom opterecenju ide i do neverovatnih 75-76.
Prvi put sam stavio malo vise termalne paste (davalo nesto bolje rezultate), pa misleci da je u tome problem iz drugog pokusaja sam skinuo pastu, ponovo naneo recimo duplo manju kolicinu ali dobijam jos gore rezultate.
E sad da li mozda nisam dobro podesio cooler, naime u uputstvu od njega nema shema za AM3 ploce, nego samo za AM2 i neke intelove.
Postavio sam cooler tako da stoji samo na onoj njegovoj polugici i tako postavljen nije bas dovoljno fiksiran.
Ukoliko neko ima link gde je objasnjeno kako se pravilno postavlja ovaj cooler na AM3 plocu bio bih mu zahvalan, a i svaka druga pomoc je dobrodosla

koliko ja znam tx3 je za dual procesore mislim da ces morati pazariti nesto jace :(

oko neces da OC-jes nija ta temperatura probelm, sve do 90C pri linx-u je ok

Procesor nije overclock-ovan, a neverovatno mi je da sa ovim reklo bi se dosta boljim coolerom od fabrickog imam slabije rezultate, tako da sumnjam u ispravnost vezivanja istog.
Rado bih vam poslao par slika ali nazalost ne znam kako.

oko neces da OC-jes nija ta temperatura probelm, sve do 90C pri linx-u je ok

Mozda za nekog Intela...taj 965 ima da provristi na 90C.:d

Sve u svemu,ne bi smelo da bude gore nego sa box kulerom. Koliko god nejak bio,od njega nije jadniji sigurno. Verovatno nije lepo montiran kuler. Pogledaj da li su srafovi koji drze plastiku od socketa dobro zategnuti...

Uputstvo za montiranje imas OVDE

U tom uputstvu nema nista, kao sto rekoh samo za LGA 775/1156 i K8/AM2 platforme, a meni je potrebno za AM3.
Dakle meni ovi nosaci (4 komada ) koji se podbadaju u otvore na ploci ne igraju ulogu jer su otvori kod mene po duzini na vecem rastojanju tako da se ovi delici mogu montirati samo ako se drze na po jednom vijku za hladnjak, a to je po meni slabo.
A vijci koji drze plastiku od socket-a su definitivno dobro pritegnuti.

To sto pise k8/am2 ne znaci da ne moze na am3, nikakve razlike nema u nacinu kacenja...
Ti nosaci koje pominjes su namenjeni za intela i mozes komotno da ih ostavis u kutiji ili gde vec...
Prosto evo ti slike kako bi trebalo da izgleda pre montaze na plocu...
RR-910-HTX3-GP_2.jpg

Ako gledas u uputstvu to su ti A, C i D delovi....
Probaj da naneses pastu na sredinu, jer nemoguce je da imas te temperature...
Taj kuler je bas fino ohladio jedan ne-ocovan 955 a da se nije drao...

Poslednja izmena:
Ljudi zanima me da li vec tkljucan x3 procesor samo na novim ACC plocama radi kao x4 ili bi radio i na starijim,konkretno imam asus m2n-e plocu(na sajtu pise da uz novi bios podrzava nove procesore)pa me zanima ako je vec otkljucan da li bi i na njoj radio kao x4??

Ljudi zanima me da li vec tkljucan x3 procesor samo na novim ACC plocama radi kao x4 ili bi radio i na starijim,konkretno imam asus m2n-e plocu(na sajtu pise da uz novi bios podrzava nove procesore)pa me zanima ako je vec otkljucan da li bi i na njoj radio kao x4??

Na toj ploci ce ti raditi kao X3.

Nazad
Vrh Dno