Ljudi ko zna nek pomaga.
Kupio sam nedavno Phenom II x4 965be, + Gigabyte-ovu MA785GT-UD3H.
Fabricki cooler vrti i do 6500 rpm, i pri tome proizvodi zvuke koje ni Hakinen ne moze na svom bolidu, pri cemu dobijam u CPUID u leru temp. oko 38-39 step. a u full-u oko 66.
E sad u medjuvremenu sam pazario CoolerMasterov Hyper TX3 i nabudzio na ovu AM3 plocu.
Ventilator duva na gore, a iznad je napajanje LC6600 (sa ventilatorom koji sa donje strane izvlaci vazduh i prosledjuje ga napolje).
Sada nastupa problem - rezultati pokazuju da u obicnom radu temp iznosi oko 41-42 step. dok pri punom opterecenju ide i do neverovatnih 75-76.
Prvi put sam stavio malo vise termalne paste (davalo nesto bolje rezultate), pa misleci da je u tome problem iz drugog pokusaja sam skinuo pastu, ponovo naneo recimo duplo manju kolicinu ali dobijam jos gore rezultate.
E sad da li mozda nisam dobro podesio cooler, naime u uputstvu od njega nema shema za AM3 ploce, nego samo za AM2 i neke intelove.
Postavio sam cooler tako da stoji samo na onoj njegovoj polugici i tako postavljen nije bas dovoljno fiksiran.
Ukoliko neko ima link gde je objasnjeno kako se pravilno postavlja ovaj cooler na AM3 plocu bio bih mu zahvalan, a i svaka druga pomoc je dobrodosla