Menjao sam pastu juce i sapisao serijski broj sa x550. Dal na naekom sajtu moze da se pogleda dal je moguce otklucati jezgra?
Nisam isprva skontao sta mislis pod x550, ali sam onda pogledao u tvoja masina i bilo mi je jasno.Prvo pomislio da se serijski broj zavrsava na 550
Taj procesor se ne zove x550 vec
Phenom II X2 550
Postoje vece i manje sanse za otkljucavanje, ali nema sigurne varijante.
Mozes da vidis iz koje nedelje je, pa da znas da li su te sanse vece ili manje.
Gde to da vidim. Inace ovo su brojevi sa njega
HDZ550WFK2DGI
CACYC AC 0921FPMW
9256692F90211
Sad sam pogledao na biostarovom sajtu, ti imas SB710, tako da imas i ACC. Ukljuci i vidi da li se stabilno otkljucava, to ti je jedino sigurno.
@John Cena: Trebalo bi da se nalazi u "overclock navigator engine" delu bios-a...
jel se nekom sa 550tkom desava da mu je u max load-u bez razloga, meni od pocetka npr. se ponekad desi da je procesor opterecen bez razloga znaci nista nije ukljuceno a i prvo i drugo jezgro(ali cini mi se vise drugo) je pod opterecenjem i onda mi komp losije radi msm sporije otvara sve, a posle restarta radi sve najnormalnije!
ovaj problem nisam primetio kad otkljucam sva 4 jezgra mada nisam puno ni vozio na 4 jedno par dana a i nisam puno ni obracao paznju!
zna li mozda neko sta bi mogao biti uzrok?
Jedno pitanje u vezi stabilnosti otkljucanog phenoma 550. Kojim programom je moguce za najkraci vremenski period proveriti stabilnost otkljucanih jezgara? Posle otkljucavanja i ulazenja u windows pokrenuo sam lynx i on je pukao posle 5 minuta na 3.4ghz i 1.4v. Smanjim klok na def 3.1 a voltaza ostane ista a lynx pukne za 20 sekundi. Igre rade (mada nisam nesto dugo igrao) i u windowsu se ponasa normalno. Mozda treba nesto u biosu da se dotera?
A da ga vratis na default frekvenciju i testiras sa 4 jezgra otkljucanim.. ako puca ne vredi tako da ga koristis
A cime hladis procesor? Meni sa box-om nije hteo da radi na default pa sam se uplasio da jezgro nije ispravno. Medjutim, bio je problem u pregrevanju (bez obzira sto pokazuje samo 45c, cim ih predje onda se gasi).
Stavio sam hyper TX2 i to je resilo problem na default i sve do ~3.2Ghz za svaki dan, dok danas nije legao TRUE i konacno ga posteno ohladio.
cinjenica da jesu smesni naspram aftermarket kulera al su bar 20% jaci od def intel/amd kulera.Ovi box kuleri za PII su smejurija
cinjenica da jesu smesni naspram aftermarket kulera al su bar 20% jaci od def intel/amd kulera.
?:trust:
upravo takooverkind verovatno misli na razliku izmedju BOX kulera koji stizu uz Black Edition CPU i kulera koji stizu uz obicne procesore. Inace i uz obican Phenom II X6 dolazi taj bolji kuler sa toplotnim cevima.
Box kuler je u pitanju, a bilo mi je cudno sto je na 3.4 pukao posle 5 minuta a na default frekvenciji posle 20-ak sekundi i to na istom naponu (sve ostalo je def. memorija itd.). Temperaturu sam merio prstomi nije bila visoka. E sad, kojim programom da najefikasnije testiram stabilnost cpu-a a da taj test ne traje ceo dan (ako je to lynx, koja podesavanja)? Pitam zato sto nemam odgovarajucu plocu nego test radim kod ortaka pa ne bih da smaram coveka ceo dan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari